Jumaat, April 29, 2011

esok ayah adam balik!

Alhamdulillah..berjaya jugak harungi 2 minggu tanpa kesayangan di sisi. (mode sangat sayu hokeh)
lately sejak mengandung, incik suami banyak pulak kerja di luar. biasanya ke PD lah..mengajar.. kadang-kadang aku ikut sekali (kalau cuti)..bukan ape tengah sarat takkan nak kene tinggal sorang-sorang kot? hehe..then, lepas bersalin 2 minggu, dia kene berkursus di melaka selama 2 mingggu...poor me!

esok, incik suami akan bertolak dari melaka ke KL then ke ipoh. harap semuanya selamat lah! jangan drive laju-laju..bawak sempoi saja. asalkan selamat. tak sabar sebenarnya nak jumpe kesAyangan hamba ni..

owh..tadi, masa susukan adam, tiba-tiba mode sayu datang menjelma, lalu menitis la air mata ibu ni..bukan apa...bila tengok muka adam yang memang iras wajah incik suami..buat aku rasa terharu dan kagum..ye la.. anak yang selama ni aku kandung, usung ke hulu dan ke hilir..ikot muka ayah dia plak~ hehe..tak..sebenarnye bangga weh!

lepas tu aku teringat pulak kisah yang aku bace kat blog (maklum lah suke blogwalking) pasal seorang isteri kematian suami..macam mana dia teruskan hidup dia..tanpa orang yang dia cinta... fuh.. mau meleleh kalo aku baca balik kisah manusia berhati waja itu..kalau aku..erm...mintak di jauhkan lah.. aku tak sekuat itu..

ala...baru nak emo sikit..adam dah jaga nak susu..nak membeso anak aku nih.. baek..pergi susukan adam aryan dulu..babai u ols~


layan la sekeping gambo...hoho..teringin nak bersanding lagi..sayammm..jom sanding lagi nak? kali ni bawak dak adam lak neh~ adios~

Rabu, April 27, 2011

tidur meniarap!

Actually, bende ni common thing..tapi saje je nak tulis sebab ada info sebenarnye nak dikongsi. Adam dah berumur 25 hari. sejak 2-3 hari ni dia dah tak boleh nak tidur baring macam biasa..mesti dia terjaga..so sekarang aku tiarap kan dia. nampak tido dia lebih lena dan lebih lama. (ngelat eh!) mengikut apa yang aku baca, sebenarnya tak berapa nak digalakkan bai tidur meniarap. sebab boleh berlakunya lemas. (kes baby tak dapat bernafas dan dia tak boleh nak angkat kepala dia) seperti nama penuh adam..dia memang kuat. ARYAN..kekuatan penuh. memang dia akan berdiri kalau kita dirikan dia. maknanya dia akan betul-betul guna kaki dia untuk berpijak. angkat kepala pula adalah sesuatu yang sangat mudah untuk dilakukan adam. well done anak mama!

secara pro nya, tidur meniarap ni boleh elakkan bayi tertelan semula susu yang dimuntahnya. setakat ini, adam belum pernah muntah susu. jadi tak de pengalaman lagi. ada yang kata, kepala baby akan cantik sebab tak terpenyek. entah la,. yang tu aku tak pasti..tengok hasilnya nanti lah!

tapi, tidur meniarap ni aku praktikkan pada Adam waktu siang je..malam dia masih tidur gaya bebas. hehehe.. sebab risau jugak kalau dia tak boleh angkat kepala..dan lemas! oh..tak nak aku amik risiko macam tu. tapi kalau ikot nasihat doktor..tidak digalakkan tidur meniarap ni.. hehe..

tepuk dada~

layan sikit gambar adam tido..

comelnye montot dia

ni dah tergolek ke bawah.

aisey..ternganga mulut dia..hehe

love u adam!

Isnin, April 25, 2011

surat buat kekasih

assalamualaikum sayang,

apa khabar sayang di sana? sihatkah? mesti sayang sudah sedikit hitam kan? hmm... sudah seminggu sayang di sana. maknanya seminggu juga sayang sudah terlepas melihat cinta kita membesar. Alhamdulillah, cinta kita mudah dijaga. tidak meragam. menangis pun payah, sayang. tapi, cinta kita kuat menyusu. mahu cepat besar agaknya.

sayang,
mesti perasaan rindu sudah bertimbun kan? ayang tahu, sebab bila dengar suara sayang, memang terasa karennye (eheheeee...) Cinta kita pun begitu. kadang-kadang dalam lena, dia seperti menangis tersedu..mungkin rindukan sayang..:) bila sayang telefon, dia seperti tahu suara sayang, terus senyum siput. macam faham je apa yang sayang tuturkan padanya..

sayang,
ada lebih kurang 5 hari lagi untuk kita bersua. tak sabar rasanya menanti saat itu tiba. ayang rindukan sayang. dan cinta kita pun begitu. ayang rindu nak buli sayang. basuhkan berak si cinta hati, mandikan dia.. dan dukung dia. mesti sayang pun rindukan? sayang kan selalu dibuli ayang!

sayang,
nanti bila memandu ke sini, hati-hati tau. kalau penat sangat, sayang berehat la dulu. kalau ada yang temankan sayang pun bagus. tapi siapa? tak mengapalah. kalau sayang penat sangat, sayang datang keesokkan harinya pun tak mengapa.

sayang,
sudah panjang lebar karangan ayang ni. kang tak menyempat pulak sayang nak membalasnya. takpe, sayang tak payah balas pun takpe.. ayang kan suke tulis-tulis surat begini. sampai ketemu di saatnya ye sayang.
ayang rindu sayang

salam sayang,
Ayang dan Adam.

mode: gua rindu bebeno dengan cinta hati gue ini~ takmo jauh-jauh begini lagi.. uhuhuhu~

Jumaat, April 22, 2011

tinggal 24 hari sahaja lagi

Alhamdulillah..sudah 20 hari usia muhammad adam aryan. maknanya aku dah berpantang selama 20 hari. tinggal 24 hari sahaja lagi. ya Allah..tak sabarnya! bukan apa..sedikit bosan duduk dirumah. memang tak keluar rumah langsung! eh, semalam aku dah baham ayam kepsi..ahaha..mak aku kata takpe..makan sikit jer..lagipun tak de berminyak sangat..hehe..moden betul mak aku.. kalau mertua aku lak, pergh...mau gemok aku..dah la masak sedap..lepas tu ikan siakap, ikan salmon..eee...suke aku kalo berpantang lame-lame..hehehe..:) tapi encik suami sibuk ngendeng jugak..hehe..mintak sikitttt~~~

sakit jahit dah makin baik..maknanya makin tak terasa sakitnye..memang dah hilang sikit la..cuma kalau duduk lama-lama kat atas lantai mau ngilu... sekarang dah gagah, makin gagah. dah mula masak sendiri, tapi mak aku dah siap-siap siang ikan dan potong sayur..aku nye turn masak je la..hehe.. ngelat kan? duduk ruamh ni, isi perut, membuang, jaga baby, online..tu je la keje den..eh...pakai bengkung~ kene jaga badan wooo.. :)

Adam sudah pandai demand, dia kalau tidur mahu ditepuk tepuk dulu..adehhh..penat la mama macam ni sayang... lepas tu malam kalau menyusu mesti lama.. seronok walaupun penat! pakcu adam pun pandai dukung adam..encik suami pun kalah dengan pakcu..hehe.. adam kecik sangat, sampai ayah dia tak berani nak pegang.. adey~

nak share sikit gambar mama dengan adam ni.. anak mama memang pandai posing la~ nanti kite tunjuk kat ayah neh..ayah mesti rindu gile babas dengan kita!



okeys..adam da bangun..dan dan jer budak kecik tu bangun..:)

Ahad, April 17, 2011

babai ayah

salam


aku kini berpantang di ipoh..kat ipoh sangat la heaven sebab mak aku bagi je aku makan ape...hehehe..tapi sendiri mau ingat la ye...kang sakit sape susah? sebab tu aku tetap berpantang jua.. ye lah..baru hari ke 15.. kene jaga betul-betul..badan nak pakai lama ni wehhh...
ada orang komen, suruh cerita pasal berurut. oh ya, aku berurut hari ke 3 selepas bersalin. alhamdulillah, makcik yang mengurut memang best! susu makin banyak bila dah diurut..dan aku diurut dengan sedikit adat yang diamalkan oleh makcik tu...bukan bende-bende kufarat...bende biase je..name pun adat... bayaran untuk berurut rm60 sehari. aku berurut 3 hari berturut..memang segar badan.. rase tulang aku dah rapat balik..hehehe...tapi masa tu jalan pun rapat-rapat je kaki ni..tak boleh jalan gagah lagi..:)
Adam pun mudah dijaga. takde masalah. esok aku akan jaga diri sendiri. masak apa yang nak dimakan sendiri.takde dah macam tuan puteri ye adik-adik..hehehe.. mandikan adam pun dah kene buat sendiri..sebelum ni boleh buli encik suami tersayang! hehe..

maka bermulalah episod duduk jauh-jauh selama 2 minggu dengan encik daddy.. :( sedih jangan cakap la..tadi masa suami nak gerak balik, nak mengalir air mata..maklum la..jarang sangat berpisah..tu yang jadi manja macam tu... tapi apekan daya...suami kene berkursus lagi.. memang tak boleh buat ape dahh..

hmm.. mode minggu ni sayu je la kot..hehehe..

ayah! kami berdua sudah rindukan ayah!
kisskissmuahmuah!

Khamis, April 14, 2011

seminggu bergelar ibu

Alhamdulillah... sudah lebih seminggu aku bergelar ibu... syukur aku masih kekal positif dengan perubahan ini.. ya, mungkin aku sudah bersedia kot? ehehee~ sudah lama ingin menjadi seorang ibu..baru dimakbul Allah.. syukur.. :)
Adam anak yang baik.tak meragam. kalau lapar merengek sekali dua, susukan, lepas kenyang tido je la sampai la lampin dia basah atau dia berak.kadang-kadang dia berak pun aku tak perasan sebab dia tido nyenyak! kesian anak mama ni kan.... selepas aku keluar dari ward, Adam sedikit meragam...setiap sejam dia bangun menangis.. masa tu badan aku lemah lagi. dengan luka jahitan yang teramat lah sakitnya, memang tak larat sangat-sangat. nasib baik mertua banyak membantu..bila adam menangis, mertua yang bangun, bawa adam untuk aku susukan.. :)
hari ke 2, aku dibawa balik ke JB. korang bayangkan perjalanan 4 jam dan aku masih lagi lemah dengan sakit jahit..huhuhu...memang tabah dan sabarkan diri je la.. takkan aku nak duduk rumah sendiri sorang-sorang kan? nak tanak kene ikot. padahal mak aku ade ajak balik ipoh..tapi aku tak mampu nak ikut sebab sakit nak duduk lama-lama..
sampai di JB, aku dilayan macam tuan puteri.. tugas aku susukan adam je.. adam pulak tak kuat meragam macam malam pertama dia di dunia ni.. rutin aku di jb, sarapan pagi, mandi, berurut, bertungku, makan lagi,susukan adam dan tido. hehe..memang heaven ok. makan pantang pulak sangat superb! tak pernah aku makan salmon panggang, nah..amik kau sekeping rm10 hanya untuk makan tengahari aku.. belum campur dengan sup ikan siakap! hehe..
hari ke 5, kami buat kenduri akikah di jb, anak lelaki dua bahagian kan. jadi kami buat keputusan seekor di jb, seekor di ipoh. baru adil dan saksama.. hehe.. masa cukur rambut, adam liat sikit..kepala tak berenti nak menoleh.. sian ustaz tu.. hehehe... alhamdulillah, masa marhaban, adam tido je sepanjang masa.. baik anak mama ni.. :)
sekarang anak mama dah botak..hehe.. suami pun ikot botak sekali..tapi bukan la selicin kepala dak Adam ni..hehe.. aku decide, nak fully breastfeeding kat adam..Alhamdulillah...dapat jugak walaupun sikit-sikit. lepas mengurut, melimpah ruah jugak la susu untuk adam..kadang-kadang sampai membazir pun ade... huhuhu..
hari ni aku berjaya mermat susu sebanyak 3 oz. perah pakai jari je.. nak pakai pump sakit la.. boleh la buat adam kenyang sekali.. boleh kosongkan B..kalo bengkak sakit tuuuu...
Adam jenis tido sepanjang malam..esok pagi dalam pukul 5 atau pukul 6 dia akan bangun untuk menyusu..risau jugak sebenarnye. takot dia lapar.tapi aku ada baca, baby tahu bila dia lapar..jadi jangan risau...
sekarang nampak adam dah bulat-bulat sikit. jari dah montok sikit, maklum la...keluar dari perut mama, keding jer..hehehe.. tapi keding-keding pun kuat menyusu kau~ ni dapat la online sebab dia dah tido tadi.. saja peluk dia lama-lama.. geram nak gigit!

ai...dah ade anak dah aku ni~
eheheheee~

note: tahniah buat sahabat blog aku, mommy nad yang sudah selamat bersalin. dapat baby boi katanya. tahniah babe...happy for u! :)

Selasa, April 12, 2011

luahan hati seorang bergelar ibu part II

eheee...~
sambung cerita..kat mana ye berhenti hari tu? oh tang sakit lepas minum air selusuh...! fuhh.. air yang aku minum ni lain dari yang lain...(kot).. doktor check bukaan hanya 3 cm jadi dia cuba buat ke 4cm..fuh.. seluk situ seluk sini.. nasib baik jari dia runcing! Alhamdulillah, sepanjang aku di periksa, tiada seorang doktor lelaki pun yang ada..semua doktor perempuan..lega beb! (ade je yang tak best masa di check oleh doctor atau nurse tapi malas nak cite...kite tutup aib orang okeh?)

bila dah 4 cm, doktor pecahkan ketuban..tak rasa pun dia pecahkan, cuma rasa air hangat mengalir...masa tu mula lah sesi debar-debar dihati..nurse masukkan ubat untuk membuang air besar..tak lama lepas tu aku dah mula rasa nak membuang..nurse pesan, jangan teran kuat-kuat ye! hehehe..

selesai membuang, aku duduk dikerusi..kenapa duduk kat kerusi? sebab aku tatau nak pegi baring balik ke kat katil, sebab katil dah dikemas oleh nurse...huhu.. aku takot kalo nurse marah..jadi dengan air ketuban yang sudah dipecahkan..aku dengan selamba duduk di kerusi.. dari jauh suami lihat aku, aku senyum.,dia angkat ibu jari, tanyakan keadaan aku..aku angkat ibu jari tanda KO..haha..

nurse yang tadi terkejut tengok aku duduk kat kerusi, terus dia tarik aku baring di katil, dan pasang alat monitor heartbeat baby.. masa tu contraction datang makin kuat...sampai aku tak tahu nak gengam ape dah! fuhhh! tak sampai 10 minit, dorang tolak aku masuk labor room... waaaaa...makin debar-debar~

dalam labor room tu ade sorang nurse...dia tanya, awak nak doktor ke nurse yang sambut...aaaaa...aku terus kata..akak la sambut ye? eh pandai-pandai lak saye ni panggil akak...lahir tahun bila ye? (sempat pulak bersoal jawab kat situ)..nurse tu senyum, tahun 81 dik...hehehee... ini antara perbualan aku dengan nurse..

kak..tak tahan la sakit ni...boleh ke dapatkan injection? ape2 la janji tak sakit sangat...

boleh..tapi bukaan bawah 5cm je la dik..awak nak akak check bukaan ke? boleh?

boleh kak..check je laaaa (pasrah dah)

erm...bukaan awak dah 6cm nih...

erk..dah nak bersalin ke saye ni?

jap ye.. (sambil check lagi)..macam dah besar bukaan awak ni...

(suami pun sampai masa tu.....terus gua bersemangat kental!)

okay,kalau awak rasa sakit dan nak kurangkan rasa sakit, awak sedut gas tu ye..(aku lupe gas ape)

ada lagi 2 orang nurse masuk..dan aku tetibe rase macam nak membuang...(korang faham kan?)
dengan secara tiba-tiba je dah suruh teran-teran...siriyes, aku tak sangka dah nak bersalin.. huhu..tangan suami aku genggam kuat-kuat... bila disuruh teran aku teran..tapi fail jugak..sebab aku tak tahu bila lagi nak teran selepas tu...huhuhu...

tengah dok sibuk meneran, datang la dua orang doktor lelaki...doktor pelatih..ahhh~ aku dah tak kisah dah masa tu...yang aku tahu aku nak keluarkan baby ni... yang seronoknye masa tu, semua orang bagi sokongan macam tengok bola! fuhhh..dengan suami aku yang memang sorak tak ingat punye... tapi aku rasa aku sangat manja masa tu.. kalau suami takde, mesti aku lebih kuat...ni tak, aku bergantung dengan dia...sikit-sikit nak mengalah..masa tu mintak nurse tu vaccum la,,itu la ini lah..kan tak bersemangat tuh! ape daaa mama nihhhh! masa tu heratbeat baby jatuh... dorang cuba gerakkan baby.. Alhamdulillah..baby dah aktif balik... jadi...masa untuk meneran kembali lagi~ yeehaaa!

ade la kene marah ngan nurse (reverse psycology)..tapi kalo tak kene marah, camne nak ade semangat teran meneran tu? start aku masuk labor room pukul 4 pagi..pukul 4.41 pagi bayi aku lahir..normal..alhamdulillah, masa nak melahirkan, aku tak menjerit, cuma masa teran tu ade suara sket bila lepaskan nafas.. sebenarnye tak membantu..better diam terus kot...lagi banyak tenaga boleh disimpan! tapi, sakit bersalin ni sakit nikmat sebenarnye~

trick kat sini..masa rasa sakit macam nak bera* tu... korang teran jerrrr..sambil amik napas..jangan lepas teran tu tau,,,teran lagi.. ala..macam bera* sembelit! siriyes tak sakit! mcm korang dah lame tak membuang, pastu sakit perut...then ape lagi..teran jerrr!

ya Allah, subhanallah, last yang aku teran memang sepenuh tenaga, maka keluar la baby ku yang tercinta...sekali dengan uri okeh.. kuat tak kuat aku teran! masa tu dengar nurse cakap...eh, panjang anak awak ni eh! baby nangis..aku pelok baby..dorang tanya, betul tak tu anak awak? tengok betul ke tak? aku tengok muka dia... aku tengok jantinanya.. aku terus menangis...pandang suami..air mata dia bergenang...kite dah ade baby....:')

siap satu part!

ingatkan dah habis kau, rupenye ade azab satu lagi yang dok menanti... okay dik...saya nak jahit pulak ni..awak duduk diam-diam tau.. aku ingat tak sakit... mak oi~ sakit!!!!!!! korang bayangkan..dari pukul 4.50 pagi tu sampai pukul 6 depa dok menjahit... ayayayayaaiiii~ menjerit? abes version dah aku buat...tetap sakit beb! sampai lalok dengan sedut gas, dengan penatnye lagi... waaa...aku tanak beranak dah lepas ni! tapi next tahun maybe lahhhh... ehehehee~

tak dibius ke? aku rasa dia bius sikit-sikit, tapi sebelum bius tu jalan, dia dah start jahit..tu yang menjerit tak ingat tu..(bukan niat saya nak menakut-nakutkan readers yea).. ada sorang doktor lelaki, bangsa india tunggu di situ.. dia pegangkan kaki aku.. siap warning..kalau awak gerak-gerak, nanti saya suruh nurse bukak balik...jahit balik... selambe je aku jawab..eleh...tak takot~~ muahahahaa~ berani lah kata mcm tu kat doktor, sebab dia kawan kepada adik aku...huhu.. (malu tau sebenarnye) dah habis jahit, doktor check jahitan tu...perasaan? tak tahu nak cakap sakit dia camne! sakit nak bersalin tak sakit macam tuh! then nurse pakaikan pad..pad ikat-ikat ngan tali,.hehehe...maka berakhirlah adegan sakit kene jahit!

pukul 6 pagi siap jahit..nurse datang letak baby di tepi..dia minta susukan..oh ya, dalam masa yang sama, nurse datang beri minum milo..ape lagi..aku sedut sampai habis sekelip mata..lapar beb! dan seorang diri aku cuba susukan baby.. tak berjaya..aku titis kan sikit-sikit susu...baby minum...:) berjaya lah sikit~

suami aku balik uruskan uri, dan dia akan kembali ke hospital selepas tu..aku di labor room sementara menunggu nurse yang uruskan..lambat sikit la dorang ni beroperasi..stendet la gomen kan,.,.tapi aku tetap puas hati, dengan sokongan dorang  masa nak bersalin tu.. tak putus-putus aku ucap terima kasih!

memang akan ada perbezaan bersalin di private dan di gomen hospital...tapi bagi aku sakit bersalin tetap begitu~ cuma sakit dijahit je la lain-lain...hari ke 10..jahitan dah agak okey.. tapi stendet la, orang baru lepas bersalin mana boleh jalan laju-laju...hehehe~

inilah pengalaman aku..
korang jangan la takut ye nak bersalin...hehehe~

layan sikit gambar anakanda ku~

nama : Muhammad Adam Aryan Bin Mohd Khairul Azlan
tarikh lahir : 3 april 2011
waktu lahir : 4.41 pagi
berat : 2.58kg
panjang : 48cm

fresh dari perut mommy!

hari ke 4

mommy daddy enterframe.. tunggu masa ni..


cutenye!

okey..jumpe lagi~

nanti cerita pasal pantang and jaga baby pulak..

Ahad, April 10, 2011

luahan hati seorang bergelar ibu

Assalamualaikum dan salam satu malaysia!

seminggu daku menyepi..
hanya sempat berfb sahaja...

Alhamdulillah..
buat pengetahuan kawan-kawan semua, aku dah selamat melahirkan seorang bayi lelaki yang sihat pada 3 april yang lalu... ya Allah... hanya Allah sahaja tahu perasaan aku.. seronok kerana sudah bergelar seorang ibu! ada masa nak update blog, jadi aku kongsikan sedikit pengalaman bersalin..pergh!

2 april 2011, 5 pagi
aku terjaga dari tidur sebab rasa lenguh-lenguh di belakang..cuba untuk tidur, tapi tidak berjaya..aku kejutkan suami.. urutkan belakang badan.. setelah satu jam bertahan dengan kesakitan tu..aku ke toilet, ade sedikit 'show' iaitu lendir berwarna pink..masa tu aku sangat gembira..sebab aku tahu.. ini lah saat yang aku tunggu selama ni.. sampai di hospital, aku masuk ke dewan bersalin... ada seorang doktor lelaki datang... "haaa..kakak nisa yer..." sambil senyum pada aku.. dalam kepala otak, alamak! ni mesti kawan adik nih! ala,,,tanak doktor lelaki! nasib baik dia memahami...so, dia tak check bukaan ke ape ke..fuhh! (tapi ada la sorang nurse ni datang marah-marah aku..katanye kalau nak pilih doktor pergi hospital swasta!) oh hello~ gurau-gurau dengan kawan adik kot? ~
itulah salah satu sikap nurse kat gomen...bajet bagos abes lah! dah orang tengah sakit, datang datang jer nak marah.. -_-"

setelah di periksa, bukaan hanya 1 cm sahaja..jadi kene lah balik rumah semula. berehat kat rumah sementara tunggu bukaan lebih besar. ibu dan mertua semua on the way datang. maklumlah cucu sulung..dorang sangat excited!

di rumah, aku sapu sampah sambil menahan kontraksi yang datang sekali sekala.. boleh tahan sakit..tapi takde lah sakit sangat, hehe...

malamnye, sakit makin menyengat. pergh! suami pulak boleh ke kedai. huhu.. sakit oi~ hehe.. ibu buatkan air glukos, dan sediakan nasi. masa sakit tu, selera masih ada tau! makan memang tak skip! hehe..sempat balun air kelapa 2 bungkus!

10.30 malam aku ke hospital. oh ya, petang tu pukul 5 petang, "show" datang lagi..lebih pekat. fuyyooo...makin la aku berdebar-debar.. masuk je kat bilik untuk check bukaan dan check heartbeat baby.. bukaan hanya 3 cm jer.. bayangkan, selama beberapa jam, hanya 3 cm?? waaaa...bile nak bersalin ni... :( doktor beri kebenaran aku keluar, sebab dia hanya akan check aku balik pada 2.30 pagi..empat jam selepas check up pertama.. huhu..

lepak-lepak dengan ibu, adik dan suami.. gelak-gelak walopon kontraksi datang kerap jugak. amik gambo beberapa keping. maklumlah, dah pakai baju pink kan! lepas dah borak, aku suruh ibu balik, sebab lambat lagi aku nak bersalin. adik pulak esoknye kerja. biar suami je yang temankan aku. :)

tetibe perut rasa sakit. lepas minum air selusuh. tak boleh nak jalan. uwaaaa! sakit! masuk ke bilik aku minta doktor chek lagi bukaan...haaaa? 3 cm lagi? waaaaa...sakit nye~ doktor kata dia try buat bukaan jadi 4 cm..huhu..

siriyes..sakit!

to be continue~ eheheheee~

Jumaat, April 01, 2011

seorang lagi sudah selamat melahirkan!

tahniah buat sahabatku yang seorang lagi....!
selamat melahirkan baby pagi tadi...
pada usia kandungan ke 39 minggu..
fuhhh...
sungguh teruja bila aku mendengar khabar ini...

hmm...
sempat jugak kawan ku berehat di kampung sebelum dia melahirkan baby yang semestinye comel itu..hehe...

3 hari lepas
aku dapat MC
jadi bersama sang suami lah kan..

share sikit gambar romantis kami..
takde photografer..
kami snap sendiri jer..
ehehehee....








weeeeeeeeeee~ lagi 9 hari nak jumpe dak Adam..

saya nak mintak maaf kalo ade salah silap ngan readers selama nih ye..
doakan saya mudah bersalin..

:)

ADAB MENEGUR

Baru-baru ini banyak perkara berlaku dan aku simpulkan sebagai satu perkara yang memberikan aku sebagai satu pengajaran, tauladan dan juga t...