Isnin, September 29, 2008

pengalaman menjahit manik.

manik bunga...
yang ni aku jahit bersame mak..sebab banyak sangat bunge..lagipun yang tempah ni datin..walopon dia tak cerewet...but kalo boleh nak bagi yang terbaik sbb dia ok, bab harge dia tak kesah, n aku pon tatau nak charge bape...hihik..

lalang tegak berdiri..suke ati je bagi name tu..ni idea ntah pape..tatau dah nak jahit cane..bukan tau sangat pasal jahit ni..sekadar hobi...aku lebey suke wat card birthday....ni kejap je jahit..sbb sikit..

manik tabur serabut.. haha...yang ni...Ya Allah...2 hari baru siap...gile btol..2 hari sbb lame dok pk nak jahit cane baju org ni..gile sakit belakang..but i manage to siapkan gak..hehe..skang da berjinak2 ni..aku dapat rm 6o (da tolak maniknye harge) tuk 3 pasang baju..ok latu..sebagai permulaan kan..len kali charge lebey la..hehe..

adios~~



Khamis, September 25, 2008

she's pregnant!

merenung masa depan bergelar ibu tunggal..hikhik..
asek tdo je..

tak senonoh btol






comel asek tdo je..tgk dia cam penat aje..ape masalah pun tak pasti..




tapi, selera makan dia ok je..dia makan banyak kali...minum air pon da rajin dari dulu..




satu perubahan kat badan dia, dia makin berisi kat bahagian perut..








hmm..cek kat internet la pasal simptom kucing kalo2 pregnant...




erm..cek punye cek...kompem dia pregnant! mayb dalam 3-4 mggu usia baby tu..




hehehe..jadik nenek la saye..mak saye plak jadik moyang..hehhe..tua nye mak saye..








skang ni, dia asek tdo..tdo..tdo...




lagi 5-6 mggu, akan lahir lah baby baru ke dunia ini..




macam mane rupe dorang?




cantik kah? hodoh kah?








misteri...








tapi nnt, mak mesti halau dia dr masuk umah..




sbb mak geli baby kucing...takde bulu...








huhuhu...sian ko comel....

Bertahun sudah ku menunggu dirimu
Akhirnya kau menjadi milikku
Sukarnya untuk ku melupakanmu
Kerna kau ku cintai selalu

*

Tapi sayang kehadiran kekasih lamamu
Datang kembali mengenang cinta dahulu
Mengapa ini semua harus berlaku
Apakah ini semua kerna diriku
Sedangkan aku cuma watak dalam percintaan
Tak sanggup aku melepaskanmu

Kau ibarat terperangkap di tengah lautan
Tak tahu mana arah untuk kau menuju

(ulang dari *)

Di kau pinta untuk aku melepaskanmu
Terpaksa aku turutkan
Mungkinkah ini suatu pengajaran
Di dalam percintaan


lagu ni best n touching...maksudnye begitu mendalam..hukhuk...

Rabu, September 24, 2008

R I N D U

lagi 6 hari tiba hari raya..kiranya aku sempat berpuasa di rumah selama 10 hari...peh..best juge ye..tapi, tadi..tibe2 teringatkan adik yang jauh di volgo...berbuke ape dia hari ni? rindunya kat adik aku yang sorang ni..
paling best bile dia ade kat umah, ade je kuih2 pelik yang dia nak buat..
sebab dia la aku tau buat kuih keria..hehe..padahal aku pun baru tahu name kuih tu...
kat sane (volgograd,rusia), tak banyak yang boleh dibeli utk makan camtu je..susah nak dapatkan yang halal..so, terpakse la masak..kadang2 dia buat kuih keria guna ubi kentang (sepatutnya pakai ubi keledek)....
lagi setahun lebih je dia akan menamatkan pelajarannya..pastu aku dah boleh berbangga dah...sbb adik aku ni doctor...hehe..hope dia jadik seorg doc yang bagus..

sangat rindukan dia..

selamat hari raya adikku..kakli rindu sama kamu!

Selasa, September 23, 2008

tired+penat=...??

peh...penatnye harini...masak untuk buka biase2 je...tapi penat tu..aduh....penat sangat2....

penat..

nak buke pon da tak selera..

penat may b sebab panas kot...

hmm..nape la penat yea...

........................................................:(

momot


hmm..tadi g buang momot...tapi..pas buke puase..dia balik...hehe...momot yang kelaka...sok mak buang balik..tatau la nasib dia cane...maafkan aku momot...aku tak berdaya nak tolong ko...maafkan aku momot....:(

Isnin, September 08, 2008

Bunga Api Itu

wee~

tadi main bunga api...

lame tak main..setahun sekali je dapat main..



mase kecik2 dulu, tak boleh main bunge api sbb sakit (lelah)..

so slalunye, adik2 lain maen, aku dok tgk dari dalam umah...



skang da besa..da sihat2 da...so da boleh main bunge api banyak2..

tapi still alah gak sket2..



tapi aku paling tak bape suke org main mercun yang bunyi nye bukan main kuat lagi..

nak2 waktu terawih...adoiii..

mau luruh jantung tok imam tu...

sian je..



tahun ni...so far, lom ade lagik budak2 main mercun..

bagus la..

takyah la main mercun yang hebat2..

main je la yang 'pop' tu je...

janji ade bunyik..

ape2 pon...

jaga la diri masing2 bebaik ye..

sendiri mau igt la ye!





tak jadi balik



patutnye da balik upm ni..

tapi tak jadi plak..

sonok sangat dok umah..hehe..


semalam ade kucing comot dtg umah..

mcm tetamu plak kan...


tapi sian dia sbb comel cam tak bape suke..

may b mula2 kot..

si comot tu x berani nak masuk umah..

ade kat depan pintu..


baru je pas mandikan dia tadi..

tatau la yang ni sekor hidup sampai bile..

biasenye yg dtg umah ni,

asek mati jek..


ni gamba dorang..

yang putih tu comel(kucing mak aku)

yang comot tu, tetamu x diundang la..


hehe..

Ahad, September 07, 2008

Sotong sumbat


eeemmm...


sedapnye sotong sumbat!

korang penah makan tak?


sotong ni disumbat ngan beras pulut,

pastu masak ngan santan (ade rempah sket..tak igt name..)

sedap sgt tau!


esok da balik upm..huhu..tak bestnye..

sonoknye dok umah ni...


huhuhu..sedey plak..




sahur

Alhamdulillah...baru lepas sahur..
makan bubur lambuk terengganu...
sedapnye...=)

tak solat subuh lagi ni...
ayep kat sebelah ni bace komik kuat2..pening pale aku..
semalam ade terbace blog pasal cupcakes..
nyumnyum..sedapnye (cantik & cute!)

comel (kucing mak aku) tgh menjilat bulunye..
mak aku menjahit...
sume org wat keje..

aku plak..balik umah je kene taipkan soklan pekse..hukhuk
baru taip sampai 8 soalan, black out plak..adoi..

da lewat ni..
solat dulu!

ciao~

Sabtu, September 06, 2008

GRF

aku baru bukak gso~nye website..
ntah pape la..makin lame makin teruk la..
sian budak2..

seb baik aku tak terikat ngan perjanjian tu..
kenape le buat macam tu..
kate biasiswa..tak adil la buat budak2 nak study..

cane dorg nak siapkan projek dorang ngan cepat..
siap potong rm68 sehari tu..
macam2 la dorang ni...

siyes...sian budak2...~

Puasa

hari ni hari ke 6 puasa...
lepak kat rumah memang waktu yang paling best..
best sbb time masak je..mak aku masak..hehe..
bukan malas..sbb sedap gile mak aku masak..hehe.

lusa dah kene balik kolej..
bosannye dok kolej...
da la takde tv..

raye ni cam tak bape meriah sbb balik kg..
agak kelam kabut kot tahun ni...
tiket bas lak naik 30%..
mahalnye!!

ape2 pon tetap best sbb aku balik raye 19 sept 2009..
hari tu genap 4 tahun hari2 bahagia...
da 4 tahun aku kat upm..
lamenye yea..

hope aku dapat keje bile dah abeskan study ni..
dapat bagi mak duit...
dapat bayar pinjaman a.k.a hutang..

ok la..nak lipat kain ni..hehe

daa!

Air ketuban bocor??

Assalamualaikum. Hari ni saya nak kongsi pengalaman bersalinkan anak yang keempat pada September 2016 yang lalu. Sepanjang proses mengand...