Isnin, Mei 28, 2012

labuchi masuk ward!

Fuh~ ya Allah...

Dugaan di hari minggu... Sabtu lepas.. Waktu magrib...labu lambat balik...aku panggil pun dia tak menyahut... Kemudian sumai tegur..abu dah balik..tapi kenapa kaki dia? Aku cepat pegi check...kaki abu macam terkehel...

Hmmmm... Gelabah punye pasal..tatau nak pergi vet mane yang paling dekat dan masih buka pada malam hari hujung minggu!

Online...cari alamat vet yang masih buka, terus ke bangi...sayangnya, mesra vet kat sana tak boleh buat...sebab takde tempat xray......:(

Nak jadi cerita, esoknye ke honey vet, masih juga di bangi...ya Allah...komited sungguh vet di situ....charge yang dikenakan pun sangat membuatkan diri ni terkejut! Penat lelah si vet tak dikira pun...yuran konsultasi langsung tak ada! Semoga dimurahkan rezeki kamu wahai vet yang baik hati....

Kaki abu dislocate, dan ada patah...kene buat operation secepat yang mungkin kalau nak abu jalan dan dapat kaki normalnya semula..... Vet anggarkan amount mungkin cecah rm1k.... Gulp!

Aku ada duit tu...tapi....aku kene cari kos yang lebih rendah.... Sebab aku ada komitmen lain lagi...hmmmm... Susah hati....

Vet syorkan aku ke vet upm.... Pesanan sahabat, mungkin harga di upm lebih mahal....

Ya...memang jauh sangat beza harga antara honey vet dengan upm vet.... Bila tengok amount yang vet tulis dalam borang.....huhuhuhu lagi....

Minta vet tinggalkan aku sekejap, buat panggilan ke suami... Alhamdulillah...suami kata, takpe..duit masih boleh dicari....:-) lega nya hati....

Dan....buat yang membantu di uvh tadi....thanks korang! Aku tak statekan nama mereka yang membantu...but they'll know who they are! 

Labu start duduk ward hari ni, khamis mungkin akan masuk ot...moga selamat semuanya...isnin baru aku dapat jumpe labu.... Sekarang pun da rindu! :s


Published with Blogger-droid v2.0.4

Rabu, Mei 23, 2012

buat suami ku

pagi tadi, lepas sarapan.. aku rase nak cepat2 bukak facebook.. entah kenapa.. masa basuh pinggan teringat kat entry kak moon..aku tak komen..sebab masa tu aku view kat henpon je...

bukak fb, terkedu jap tengok kat news feed, gambar selimut menutupi satu jasad. kompom tu arwah norma.. sebak..

aku start baca dah lama..masa mula2 arwah kene sakit... time arwah lahirkan rafiq....lagi la aku melalak menangis bace entry tu.... masa tu nak sangat amik rafiq jadi anak angkat (poyo je)...tapi kan dia ada ayah dia..makcik pakcik dia yang sayang dia... ape daaa nak emo lebeyyy~~

masa tu aku kagum sangat dengan suami arwah..encik talib...yang sentiasa di sisi arwah.. no matter what.. memang aku salute dia!

aku pun punya suami, encik mohd khairul azlan...



kalau aku yang jadi begitu...aku pasti...suami aku akan lakukan perkara yang sama.. suami aku akan jaga aku... semuanya kerana sayang, tanggungjawab dan juga kerana Allah...


buat suamiku...
mama sayang papa sangat2(sori jiwang sikittt~)
memang mama bukan isteri sempurna,,,
tapi setiap masa, mama akan terus berusaha untuk jadi sempurna...
terima kasih sebab terima mama seadanya...(itu kan ayat sedih papa...hukhukhuk...)
terima kasih kerana berada di sisi ni sejak 2004.. pertemuan itu... papa jaga mama dengan baik.. tak kisah perkara yang dah lalu... selalu pandang ke hadapan....

saat menjadi isteri,
saat menjadi ibu,
saat aku hadapi segala-galanya...

kamu selalu ada...

mama tahu papa akan buat macam talib (mungkin lebih) kalau apa2 berlaku pada mama...
dengan izin Allah.. kita jaga hubungan suami isteri, hubungan keluarga kita, jaga anak2 kita dengan baik.. dengan penuh kasih sayang...

mama sayang papa...
tetibe terharu pulak rase... mcm nak g opis papa pastu peluk papa... waaaa~

al fatihah buat arwah normawati... moga ditempatkan dikalangan orang yang beriman... aminn...

Sabtu, Mei 19, 2012

ibu mengandung dan aerobik!

hooooo!!

fuh! sungguh berdebar tengok bola tadi.. tahniah buat kelantan! walaupun gol penalti...gol jugak kan? sime darby pun ade penyerang kasar...abes siku, kepala dia guna...hehehe

eh.. tak nak cerita pasal bola tadi..

nak kisahkan hal pagi tadi.. saye beraerobik dengan kawan2 di sekolah! mula-mula ramai yang tegur pasal saye beraerobik!



boleh ke? itu soalan yang selalu keluar dari mulut kawan2...

saya jawab boleh je... asalkan bukan yang berat2 sudahlah.. nak jogging pun boleh! :)
jadi selama 30 minit, dengan iringan muzik yang ala2 memang suruh berjoget je suma orang yang ada kat situ... kami semua berpeluh sakan hasil aerobik!

mantap semua orang! tapi..ada jugak part yang saye tak boleh buat..macam melompat dan pusing secara drastik!

hehehe... adik pun tedang2....kemudian senyap je...tak kan tidur kot? alahai~

sesudah aerobik bagai, petang tu kami ke hilton hotel. ade hi tea.. makan laaa..ape lagi kan.. dah bakar 500 kalori ..jadi kene lah amik balik! hehehe


mahap. gambar makanan tak sempat nak snap..makan je ingat time tu... :) ni ade sekeping gambar kawan2 saye yang sangat gojes!


okay~ last sekali kene la layan gambar anak bujang saye yang hensem!

kbai~

Jumaat, Mei 18, 2012

selamat hari guru yang terlewat!

16 mei 2012
sambutah hari guru ke dua buat aku..
kali ni sambut dengan baby baru..
dengan abang adam!

hoh! melaram sakan kami semua...
padahal hari2 pun melaram..
yeahh
kalau tak melaram camne la budak2 nak ikot p&p?
kang 5 minit hilang...cikgu boring~~~~

terima kasih buat semua cikgu saye...
ibu, abah, suami dan semua yang mengajar saya erti hidup..

:)

ADAB MENEGUR

Baru-baru ini banyak perkara berlaku dan aku simpulkan sebagai satu perkara yang memberikan aku sebagai satu pengajaran, tauladan dan juga t...