Isnin, Mac 28, 2011

sudah masuk 38 minggu

Alhamdulillah.....

kini kandungan sudah genap 38 minggu...
pagi tadi macam biasa..
check up baby adam..
tekanan darah biase..
rendah dari biase..
tapi doktor kata okey..
urin pon takde trace gula atau albumin..
doctor bagi MC suruh rehat...
dan saya memang berehat di PORT DICKSON!
YEAY!

baby sayang..
mama dah bawak kamu jalan merata-rata dah..
tapi bukan satu malaysia lah..
mama tak mampu..
sebab mama tak makan rasuah...ekekeke~
tetibe pulak kan!

4/4/2011
check up seterusnya..
kalau boleh
nak baby adam kua cepat-cepat..
mama tak larat nak turun naik tangga sayang..
kalau sekolah ade lif...
mesti mama suke sayang..

mama, daddy love u adam..
we both are expecting you!
nak tengok mata
nak tengok hidung
nak tengok senyuman
macam mama ke
macam daddy..

tak sabar tunggu hari itu tiba...

:)

Jumaat, Mac 25, 2011

kawan saya yang sama EDD sudah bersalin!

Alhamdulillah dan tahniah buat kawan yang sudah selamat melahirkan baby boi~
kami sama EDD, tapi rezeki dia dulu untuk menimang cahaya mata...

fuhhhh~
cuti yang aku harapkan pada minggu depan nyata hanya angan-angan...
takpe lah..
tunggu aku DG nanti..
tunggu jawatan aku sah nanti..

balas balik!

isnin check up..
buat follow up..
boleh ke tak nak rehat..

huhuhu..

Adam sayang..
cepat la keluar ye..
mama macam tak larat dah ni...
anak murid mama sume tanak bagi kerjasama...
asyik bising je...
puas mama  minta mereka diam..

jadi..
mama minta dengan Adam sayang pulak..
keluar lah cepat ye sayang..
mama teringin lihat wajah kamu..
hidung kamu
senyuman kamu..

semoga semuanya berjalan lancar
doakan semuanya dipermudahkan ye!

:)

Selasa, Mac 22, 2011

false alarm

perghh
sungguh menyakitkan!
seharian menahan kesakitan...
Alhamdulillah...malam tak terasa lagi akan kesakitan itu

harap baby jangan keluar dulu
tunggu ayah pulang ye sayang

^_^

Ahad, Mac 20, 2011

apa penyakit G6PD ni?

salam..

seminggu yang lalu aku dikejutkan dengan satu berita dari sepupu..
anak kecilnya tiba-tiba demam panas dan kencing berdarah..
keadaan sia anak yang pucat itu dibawa ke hospital..
setelah darah diambil dan dibuat kajian..
didapati si kecil itu alah pada kacang parang.

eh, tak pernah tengok kacang parang..
ni dia kacang parang..
selalu ada jual kat kedai tu kan..

yang buat si ibu sedih, bila anak kecil dia cakap
"myra nak mati..."

kalo aku pun melalak dah kot depan budak kecik tu..

untuk pengetahuna semua..
setiap bayi dilahirkan pasti akan mewarisi penyakit dari kedua-dua belah pihak..
mesti akan warisi..sebab bende ni berkaitan dengan genetik..
macam aku,
nenek moyang, mak ade lelah
aku pun sakit yang sama..
tapi Alhamdulillah..sume dah okay nampaknye.. :)

korang pernah dengar G6PD?
aku pun baru tahu tadi..
setelah aku google,
dan menurut fahaman apa yang aku baca,
penyakit ni penyakit keturunan
dan berkaitan dengan sel darah merah

contoh kat sini,
anak sepupu aku ni dia masa lahir normal je..
bila di check balik, didapati sikecil tu ada penyakit G6PD ni (positif G6PD)
maknanya kalau dia makan kacang parang
sel darah merah akan pecah
(homolisis) kalau tidak silap aku..

banyak sebenarnya pantang yang pesakit G6PD ni
dan sekiranya si anak didapati menghidapi penyakit ni
parents kene rajin sikit cari info ye..
jangan jadi dulu, baru nak menyesal..

ubat pun tak boleh sembarangan diberi pada penghidap G6PD ni..
dan kalau boleh,
tampal la list apa yang si anak tak boleh makan..
supaya tak menyesal dikemudian hari..

kalo korang nak tahu lebih mengenai G6PD ni..
google la ye..
:) aku sampaikan apa yang aku tahu..
cakap lebih-lebih kalau salah nanti bahaya..

ok..ciao~

saya dapat hadiah!

ehehehe~

tadi pegi mid valley..

lame tak naik komuter..

mase masuk dalam coach wanita tu.. ternampak sorang pakcik, siap duduk baekkkkk punye...
penuh dengan manusia..

aku macam biase,
tidak mengharapkan orang bagi tempat duduk kat aku..
sebab aku yang nak berjalan..
so aku memang patut berdiri walopon kandungan aku sudah 36 minggu 6 hari.. ehehehee~

sampai je midvalley kami solat asar dulu..
terjumpa kawan satu U dulu..
alololorhhh..
tembam sungguh sahabat aku nih!
sempat laga-laga perut je..
patotnye amik la gambar sekeping dua kan..
tapi sebab nak solat..
tak sempat borak-borak sangat..
suke tengok sahabat aku yang dah makin sehat tu..
bukan ape..awal kehamilan dia alah teruk jugak..
now lebih bulat dari aku..
ehehehe~

lepas solat pegi makan..
aku makan lagi sikit jerrr nak abes.. (sorry tak hamik gambo)
adik aku?
baik takyah beli..
makanan dia macam boleh jual balik jerrrr...
hahahaha..
adik oh adik..
mane ko tak kerempeng??

dah kenyang...
jalan-jalan jumpe kawan-kawan adik aku..
last-last bukan jumpe kawan-kawan adik pun..
kami berdua pegi shopping lagi..
aku teman jer..
macam biase.. :)

lepas tu ternampak ini!





*terima kasih enchek gugel*


waaaa...last makan kat sunway arituh.. then jumpe lagi kat midvalley..!
sangat seronok!
tapi kakak yang jual tu sombong (penat kot) semacam jer..
tatau la plak kene oder kat stall tu, then bayar kat kedai roti sebelah then pegi balik kat stall tu...
aku tunggu la jugak.. nasib baik tak lame.. jenuh tunggu~

kak, lenkali tanye la, dik nak oder ape? ni tak, dipandang nye aje tako ni dari aku sampai sampai la aku  abang kedai sebelah tegur... huhuhu...

aku oder 2 set octopus (sotong kurita) dan satu set unagi (belut)..
hasilnya.. kenyang aku dan adik malam ni.. hehe..

dan satu lagi..

tarrraaaaa!

hadiah hari jadi dari adik aku..
wah! wah! wah!

suke sangat-sangat
sayang pulak nak pakai..

terima kasih daun keladi wahai adik..
tahun depan bagi lagi..
ehehehe

pssttt: tadi kene marah ngan daddy adam.. sebab merayau kat midvalley lame sangat..
Y__Y


sorry...gambo amik kat google..
malas nak transfer dari BB,
tatau mane wayar BB pegi..hehehe

Jumaat, Mac 18, 2011

ada 5 hari lagi

macam biase lah..
lepas abes satu kelas,
suami akan call..
tanya perkembangan diri aku
sihat ke tidak..
ok ke..
baby ade buat hal tak dalam perut...
(cam kongsi gelap pulak kan!)

siriyes..
dia sungguh sibuk..
sampai nak reply mesej sangat susah..
tapi dia akan call aku..

huhuhu..
tadi..
aku tanye..
weekend ade mase free tak
agak-agak boleh ke jumpe kejap kan..
suami aku bagitau..
jadual tersangatlah padat..

terus jadik sedih..
tak sedar air mata mengalir..
tapi tahan je esakkan tu..
tak nak suami aku tahu..
nanti dia pun sedih..

ini baru bape hari tak jumpe..
kalau aku berpantang kat umah ibu nanti...
tak ke naya?
hari-hari dok menangis...

jadi..
aku memang kene pantang kat sini..
sendirian kat rumah sewa kami
sebab aku memang tak boleh jauh dengan suami aku..
biar la orang kate aku lemah ke ape ke..
memang dia semangat dan kekuatan aku..




*gambar tutt adam*

Adam sayang..
terima kasih sebab tak susahkan mama sementara ayah takde ni eh..
mama cayang Adam.

5 hari lagi ayah nak balik!
;'(


terlajak tido

huaarrghhhhh...
actually aku jarang tido petang..
sebab aku keje petang..
heheeh..

tadi hujan..
jadi aku pon pelok la meom aku a.k.a gegirl..


perghhh
sungguh lena tido dengan makhluk berbulu itu...
hehehehe...

okeyh..
dah lewat nak solat magrib ni~

ciao~

saya memang kuat jalan!

hai korang!

petang tadi, lepas asar, aku kua rumah..
maklomlah...
sudah berjanji dengan adik nak pegi JJ dekat rumah..
kaye JJ tu..
hari-hari aku dengan adik dok bayar parking kat situ... =.=

nak ajak suami..
suami kursus.. tapi mintak izin tetap ade sebelum kua rumah.. ehehehe~
baik tak?
jumpe adik kat JJ,
kami memulakan operasi shopping menyopping~ (amende lah ayat cikgu nih!)

aku nak carik t-shirt tuk aku la..
baju sume tak muat..
nak pinjam suami aku punye..
al-maklom la..body laki macam orang bujang..
memang tak muat!
malu ah nak pakai ketat ketat
bonjol sana sini kan~

takyah aa tunjuk korang pregnant..
orang tahu kalo tak tunjuk ponnnn~

so ade la jumpe selai dua baju rm9.90
ape lagi.. den pon rembat laju-laju..
bukan ape...
takot pilihan hati beralih arah kan..
kene menyimpan..
dah nak bersalin ni..
takkan dalam bank asyik nak surut jer kannnnn~

ni la baju aku beli... ehehee~ simple je..
ala..takat nak pegi kedai runcit boleh la..
pastu aktiviti sekolah pun boleh..
pakai ngan cardigan..
masih cun ape?

 * ni harge dia rm29.00*
kain dia sejuk jer.. maklomlah.. ibu mengandung ni asyik panas je manjang~


yang oren tu aku dapat harge rm5.90..harge asal rm19.00..hehehe kendian yang seblah tu rm9.90 sehelai..
ok jer kan.. kate t-shirt..
bley aa preggy mommies yang nak carik t-shirt,
carik kat JJ equin..
:)

yang ni pon same
rm9.90



pastu g kedai DIY
carik kepala paip..
sinki dapur punye dah berkarat..
hampeh sungguh..
ingat nak tunggu suami balik baru tukar..
tapi takot la guna bahan-bahan berkarat ni..
cian baby dalam perut nanti..

aku rembat bende kat atas tu buat letak pen, pensil, marker pen..
padahal bukak sekolah nanti
aku sekolah seminggu je..
kemudian cuti~~~~
yeah!


jalan-jalan lagi..nampak buku ni..
memang terlalu awal nak beli..
alang-alang dah jumpe..
murah jer..
rm2.00
boleh la..
aku pun amik satu..
buat Adam baca nanti..
good boy!


dah jalan-jalan mesti lah lapar..
satu hari tak makan nasik..
makan buah dengan yogurt..
then minum air yogurt..
itu aje yang masuk perut..
yang boleh diterima tekak ni..
demand abes ok..

mula-mula nak makan kek..
tapi sebab lapar..
layan tom yum kung satu!
gua belanja adik gua pulak kali ni..
:)
mula-mula nak pesan ais blended coklat tu..
tapi sebab makan dengan doktor kan..
terpaksa buat-buat oder air panas..
menci tau..
adik aku salu ugut..
kalo minum ais..
nanti kalo baby tak sihatttt...
aaaaa...

aku yang menurut perintah.. -_-"

tadi adik aku teman aku shopping..
lepas tu aku pulak temankan dia shopping..
fuh.. kalo temankan dia..
mau berjanggut..

haha.. sampai kejang kaki kau~

jadi JJ pun dah nak tutup..
kami pun terpaksa pulang..
kalo boleh tanak balik.. rumah panas aa malam-malam ni..
aku nak pasang ekon..tapi ralat sebab umah sewa..biar je la dulu..
huhuhu~

abes la aktiviti aku pada hari ini..
esok member baik ajak g tengok belon panas kat putrajaya..
kali ni aku kene standby kad merah aku tu..
takot-takot terbersalin pulak..
aktif bebenor je kan!
hehee...

pssstt... tadi adik aku nak belanja seutas jam tangan kat aku.. katanya hadiah.. wahh..
tapi aku tolak.. biar lah.. dah banyak dia bagi aku..
biar la dia menyimpan..
nanti nak kawen lagi..
sementara aku blh tolong,
aku tolong
tanak harapkan ape-ape balasan pun..
dah sedarah sedaging..
tak suke aku ungkit-ungkit ni..

aku tanak jadi macam sesetengah orang..
nama je sedara..
tapi mengungkit balik semua yang dia pernah tolong aku..
sampai mati aku ingat ape dia kata..
kalo aku tahu..
dari dulu aku racun je anak-anak dia tuh~ (oi setan..pegi jauh-jauh!)

ok. tanak ingat mende tak best!
bai.
wassalam~

Khamis, Mac 17, 2011

Ben Ashaari : Lelaki VS Perempuan kerana FIZIKAL



yeahhh~
ade la masa pulak nak menjawab soalan si Abang Ben ni kan?
aku try jawab sejujur yang mungkin la.. kalo tipu pon... ape aku dapat? eheheh~

ni soalan-soalan dari beliau~

1.Anda pernah jatuh cinta ? Apakah yang membuatkan anda jatuh cinta ? Kerana fizikal atau keperibadiannya ?

mestilah pernah jatuh cinta... mostly pada fizikal.. sebab keperibadian lambat sikit nak nampak... kalo dah lame kawan baru tahu boleh go on atau tak dengan keperibadian... takat muke ensem tapi peribadi hampesss...camne? :)

2. Apakah anda jenis mengutamakan fizikal dalam memilih pasangan hidup ? Kenapa ?

TIDAK! sebab tak kisah pun fizikal dia macam mana... kenapa? sebab aku pernah suke kat sorang budak laki gemok (mase skolah dulu).. tapi dia tak caye aku suke kat dia... huhuhu.. u_u" 

3.Bahagian fizikal manakah yang membuatkan anda tertarik ? Kenapa ?

Bau..alamak takde dalam kategori fizikal lah ekk... so tak boleh jawab kenapa.. hehehe~

4.Pendapat anda jika pasangan yang dah berkahwin mengatakan 'berisi tandanya bahagia' .. Apakah anda setuju ?

TIDAK! bagi aku BERISI tandanya MALAS!

5.Setujukah , lelaki kacak biasa kaki perempuan dan perempuan cantik pula materialistik ? Jelaskan pilihan jawapan anda ..

Kadang-kadang je aku setuju... laki aku kacak.. tapi dia bukan kaki perempuan... muahahahahaha~
selalunye aku jumpe PEREMPUAN KURANG CANTIK yang TERLALU MATERIALISTIK! sebab nak cover balik dia punye kekurengan~~ (sape setuju angkat hidung!)

6. Beri contoh LELAKI IDAMAN ( bagi perempuan ) dan PEREMPUAN IDAMAN ( bagi lelaki ) ... Sila jelaskan pilihan anda .. kenapa anda pilih 'si dia '  ..

Sejujurnya, tiada yang sempurna dalam diri seseorang manusia itu... jadi, biarlah suami aku yang jadi idaman aku, dan aku ni isteri idaman dia.. orang kampung aku cakap.. "complete each other" dan quote yang aku nak share ngan korang.. " jadikanlah kelebihan pasangan kamu suatu yang melengkapi kekurangan dirimu, dan kelemahannya suatu keistimewaan yang tiada tandingan"- ni aku reka tau~ ehehe.. tatau la kalo memang dah ade perkataan ni.. sorry~

7. Apakah anda berpuashati dengan fizikal pasangan anda sekarang ?

SANGAT! masih macam orang bujang tuuuu~

8. Apakah anda berpuashati dengan fizikal anda sendiri ?

fizikal aku? aku tengah mengandung 36 minggu... of course aku puas hati! hehe.. 

9. Perlukah seseorang wanita / lelaki itu menjaga tubuh badan kerana kehendak pasangannya ?

bagi aku SANGAT PERLU. sebab itu salah satu DAYA TARIKAN okay. hehe.

10. Zaman sekarang ini , terlalu banyak produk menguruskan badan ... Apakah anda rasa ianya benar benar mujarab ? Ada bukti ?

aku kurang percaya produk begini. nak nak yang dalam TV.. semuanya macam nak duit..tapi bagi sakit.. buat korang sume, amalkan pemakanan yang sihat, bersenam, rehat dengan cukup.. aku jamin tak payah beli produk-produk yang pelik-pelik.. pendapat aku lah.

nasib baik saye kerja cikgu!

semalam..
aku tak dimaklumkan yang dia ade oncall..
semalam juga, selepas beli barang dapur,
aku masak lauk yang dia nak makan..
ingat nak dinner bersama lah...
rupanye tak boleh pulak..
ade oncall..
begini lah adik yang sibuk..
kakak pulak cuti panjang..
adoi~

aku masak ape ye?
masak biase je..
masak orang malas..
udang masak cili
sup cendawan
nasi putih

sudah janji
pukul 5 petang aku sampai di tempat kerja dia
"ok" kata adik ku

tepat pukul 5 petang aku sampai..
call adik untuk maklumkan aku dah sampai..
tak berangkat..

ah, ade keje lah tu..
aku tungu punya tunggu..
dah 30 minit berlalu..
fuyyooooo~
tambah lagi 20 minit...
adik aku call
dia kata baru nak turun..

ok..kataku..
padahal pinggang dah sakit menunggu lama..

sementara menunggu..
aku pun memerhati je la suasana disekitar..
ade sorang cik abang ni jalan kemain lagi..
memang rugged abes la..
rambut pacak,pakai short, kasut orang mude, anak dia ikot kat belakang, bini dia sekali la..
mebi datang melawat saudara yang sakit...
cik abang tu jalan memang kompiden abes la..
sekali....

bukkkkkk!
terjelopok jatuh betul-betul kat tepi kete aku...
aku tak nak gelak.. sebab kesian kan dia..
aku tunduk buat-buat tak nampak..
bini dia gelakkan dia abes-abesan...
hahahaa..

harap cik abang tu dapat cover malu la..
kete aku tinted agak gelap..
mebi dia tak tahu ade orang dalam kete..
hehehehee~
lain kali jalan jangan mendongak..
kan dah tejelopok tu....

tak lame lepas tu....
adik aku sampai....
sampai je, adik aku cakap
"sorry, tadi ca jahit kepala makcik tu..."
"lambat sikit la...."
 aku pun gelak je la...
macam-macam hal betul..

nah amik makanan ni..
dah babai babai..
aku balik..
pukul 6 sampai di rumah aku..
fuhh..
nasib baik aku jadik cikgu..
hehehe~

Selasa, Mac 15, 2011

Benda Kecil Memang Cute!

hai semua~~~~~
baru je balik dari JJ equin.. itu je la tempat nak jalan-jalan...
bukan ape.. kang pegi jauh-jauh, kalau ape-ape berlaku,
tak ke naya je kan?


sementara tunggu adik sampai..
aku merayau sana sini..
masuk kedai buku..
baca buku sikit..
pilih mana yang sesuai untuk dibaca..
untuk Adam dengar..

jadi aku pun pilih 2 buah buku ni...
buat sementara ni, yang ini dulu..
baca berulang kali..
lepas tu beli yang baru pulak..
nak galakkan dia suka dengan buku... :)

oh ye..
aku beli buku latihan matematik..
sebab nak bagi otak ni kembali aktif mengira..
hehehee..

siang tadi kata nak tunjuk sedikit sebanyak barang-barang Adam kan?
okay.. setakat ni..
ini sahaja yang dikongsi..
tak banyak pun..

ni baju-baju Adam..
dah siap lipat letak dalam drawer dia..
sikit je baju dia..
bukan apa...
baby kan cepat besar..
ku tak nak membazir..
membazir amalan siapa?
syaitannnnnn~~~

ni cousin aku bagi..
Alhamdulillah...
tak payah beli lagi..

satu dia bagi katil baby..
satu lagi bakul baby..

so nanti Adam akan tido dalam bakul tu la kot..
hehehe..
macam comel je kan!
hehehe..

26 days to go~
fuhhh..

mama cayang Adam..
gudnite love..

pssttt: goodnite papa.. we both love u! cepat balik!

baju baru!!!!!!!!!

disebabkan tiasa kerja...
jadi ini lah kerja cikgu pada hari ini ye anak-anak semua..

tadaaaaaa!
baju baru untuk belogku...
dulu warna hijau kan!
sekarang warna merah pulak..
erm.. sekejap lagi nak update pasal baju dan barang-barang Adam..
nak tengok tak?

tak nak??

ala...

nak tunjuk jugak!!!

ehehehe.... ape pendapat kamu semua pasal baju baru belog cikgu ni haaaa~~

hantar hubby ke PD, dan masa untuk berjaga-jaga!

salam semua~!
rumah kembali sunyi dengan ketiadaan suami di sisi..
owh.. daku merindui mu~
ting tong~ ehehehe~

berkemas tengahari tadi,
sementara menunggu sahabat aku sampai,
bukak FB, baca blog orang...dan bla..bla..bla..
bila sahabat dah sampai...
terus bergerak ke PD..
PD saja sepanjang 2 minggu ini..

sebelum sampai,
kami bertiga isi perut dulu..
makan di rnr seremban..
sudah kenyang, bertolak kembali ke PD..


cayang bawak kete elok-elok yea

fuhhh..nak mandi kolam!

wewiittt!

mama dan papa LOVE u Adam

wohhooo..59kg

sungguh bambam kan?
takpe..
lepas adam lahir,
harus usaha ye adik-adik..

ade banyakkkk gambar nak kongsi..
tapi takot korang muntah hijau tengok kemanjaan kite kan..kan..kan..

ehehee..
ape-ape pun
minta korang sume doakan baby Adam kua on EDD..
jangan cepat sangat..
tunggu papa dia balik dari kursus..

doakan urusan aku dipermudahkan ye..
thanks korang-korang..
:)

Ahad, Mac 13, 2011

36 minggu yang sangat....eheheheee....

Alhamdulillah...syukur...

masih lagi dalam keadaan baik... walau kadang-kadang ade terpeleot jugak tahap kesihatan itu... =.=
Adam sudah masuk minggu ke 36... dah macam sempit-sempit je dia duduk dalam rahim tu..



semalam check up,
BP cantik.. sebelum ni, BP kelihatan kurang cun, maybe penat sangat kot! atau stress~
urine pun clear.. awal-awal pregnancy je ade trace albumin sikit... itu normal lah~ kurang minum air.. hehe..


bukan perut saya~

bila scan si Adam... dia tutup muka dia.. silau kot? hehehe.. lepas tu dia mengiring dan dengan tidak tahu malunya, menunjukkan ciri-ciri kelelakian yang ada... mama nampak la bird kamu!! hahaha...
ape la adam nih!

(nak letak video tapi tak boleh pulak...)

doc cakap, kepala baby dah ke bawah... mulut si Adam mengunyah jeeerrr... tak sabar nak ciom mulut kecik tu!
lepas ni check up baby akan dibuat seminggu sekali.. doc pun pesan.. kita tengok minggu depan macam mana... tapi yang buat sedikit sedih, ayah adam takde sepanjang 2 minggu ni... ada kursus untuk sah jawatan... pergh.. sungguh dugaan dikala ini.. harap boleh tempuhi dengan kuat~

ingat nak share sedikit gambar-gambar adam...
tapi tak boleh upload pulak..
huhu~
nanti dah boleh upload, akan diupload neh..

hmmm..
esok dah berpisah dengan buah hatiku yang satu itu..
uhukkk huuukk... cedeyyyy~~~

Isnin, Mac 07, 2011

saye di Ristec, PD

hai~
nak jadi cerita pulak kan!
now kat port dickson, ikot suami...
tapi bukan boleh mandi laut pun..kate demam?

lepas pegi klinik..
suami terus bawak ke pd..
tapi tak boleh nak rehat pun... huhu

wa....
sekarang pun dok tunggu dia buat keje...

Y__Y

esok sekolah ni~

Jumaat, Mac 04, 2011

kalau pasir depan rumah aku pun kau amik..........

adoi... kemuncak sungguh!

ya Allah..kuatkan lah semangat aku nak hadapi kerenah mereka ini...

macam tau tau je bile aku nak rakam terus blah! ish! kene usaha lagi nih!!!!

finally aku tahu mane gegirl berak selama ni... sebab aku nampak pagi tadi... tapi mestilah bukan gegirl punye je kan? sebab berlambak lagi kucing liar lain yang merayau ke sini...

aku dengar bising-bising depan rumah... ape lah yang korang dok buat ye..

intai celah langsir... berusaha tu! kalo salah intai dorang akan nampak aku...aiseh~~~

rupenye dia dok gigih mengorek pasir depan pagar umah aku... memang betol-betol depan rumah!
pasir tu dia tabur kat jalan... kalau pasir tu ada tahi... takkan tabur kat jalan kot? pelik sungguh laaaaa~~
gegirl masa tu dekat luar..terus masuk dalam rumah bila ko dok datang korek-korek pasir tu...
kalo dah ko korek pasir tu... mane dia nak membuang lagi??? kesian la.. kang dia pegi buang kat rumah ko, marah pulak... komplen itu ini dekat tuan rumah kami... apekehe? memang saje nak buat tahap sabar aku terbabas tadi.... wahhh.. kenape aku tak ambush jer tadi...???? mau jage hati jiran la kunun~~ hek eleh!

ontah la... aku pun tatau nak kate ape.. mampu berdiam dan memberontak di sini saja lah.. tak lame dah... 7 bulan je lagi.. aku pindah je la lepas ni... tak mampu nak bertahan.. babai rumah yang selalu bocor bila hujan.. dan tuan rumah yang menanam tebu di pinggir bibir.... ho yeah!

waaaa... kenapa ko taksub sangat ye? terlalu paranoid dengan kotor ke? bukan ape.. tengah hujan lebat boleh amik penyapu, menyapu kat halaman,depan rumah aku lagi... hujan lebat ape? filem tamil kot? huhuhu....

kemudian, satu hal yang aku tak faham ko basuh kereta betol-betol matahari terpacak atas kepala... perghh.. gile kentang.. seminggu bape kali ko basuh kete ye? hebat sungguh!

astaghfirullah al-azim.... :(

Air ketuban bocor??

Assalamualaikum. Hari ni saya nak kongsi pengalaman bersalinkan anak yang keempat pada September 2016 yang lalu. Sepanjang proses mengand...