Ahad, Mei 31, 2009

its hard..yes..it is..;'(

sekarang dah masuk subuh kot....hmmm...
cant sleep...:'(

ya Allah...nape lah mcm ni...
let it go je lah..
nape nak ngs2 lagi...
it happened..takley nak turning back dah..

mmg...mudah untuk other peoples tuk kate let it go...
tapi..bagi molie..it was hard..
SANGAT SUSAH..

sikit2 nak nangis..sikit2 nangis..
banyak sangat kenangan..
banyak sangat kasih sayang..
banyak sangat ragam...
banyak sangat yang dah terakam...

kuatkan hati...
kuatkan semangat..

macam molie tak redha jek ape yang berlaku..
pasal kawan2... molie boleh konsider..
tapi..
bila bab2 pet ni...
meleleh hingus...
mate bengkak...
sakit perut..
rase nak muntah..

unhappy..

tatau sampai bile...

may b lame...
amik masa...

susah..
molie susah hati..

sangat susah hati..:'(

*sambung nangis lagi.......mama sayang kamu, tomokcik!

Sabtu, Mei 30, 2009

better left unsaid

hari ni...bad thing happened. just this morning...felt soooo sad...i cried for hours..but, it never returned him again...never felt like this before...never love like this before..never miss like this before...got msg from a very2 good frens....i cried again and again....

never felt too attached with no one before...but i attached with him...

before burried him, i kissed him..smelled him for the last time...kain yang last dia pakai..molie tanak basuh..nak simpan..nak cium bila molie rindu dia...

and....i cried again.........

RIP my dear tomok..30 may 2009

Jumaat, Mei 29, 2009

aksi tomok!

video

hehehe..ni time dia minum susu..lapar sgt2 la tu..hehehe

tomok da makin sihat dah!

Khamis, Mei 28, 2009

molie layan tag...hikhik~

1. Apa perasaan sekarang?
-mengantuk...sebab kene jait manik..datin nak bulan 6 nih..huhuhu~
2. Saya nak makan
-bende yang buat saya kenyang dan bertenaga! yeah~!
3. Saya tak suka
-buang mase...hehe..padahal salu jek buang~
4. Impian saya
-banyak sangat..tidak cukup ruang di sini~
5. Haiwan yang saya tidak suka
- saya sukakan semua haiwan..saya tak suke serangga..iaitu LIPAS~ benci!!!
6. Saya Harapkan
-saya sentiasa dirahmati dan sihat2 selalu..hehe
7. Jika boleh di putarkan masa..
-saya tanak putar..saya suka keadaan sekarang~
8. Saya pada 10 tahun akan datang...
-masih menten ngan bentuk badan sekarang~lalalalala~
9. Handfon saya adalah sebuah...
-ciptaan dari LG..life's Good..hehehe
11. Saya pernah bercinta sebanyak....
-tak banyak..orang cintekan saye ade lah..hehehee
12. Saya suka pada...
-photography,animals & music (same la ngan ko ajaq!)
13. Kawan-kawan saya...
-sume dah keje..saye nak keje gak!
14. Pernah dikhianati?
-pernah.
15. Apa yang anda hendak lakukan terhadap orang yang mengkhianati anda?
-biar Allah je balas..saye malas nak amik tau pasal dia..
16. Senaraikan 5 orang untuk di tag
- saye malas nak tag org..hehehe..tag lipas bole?

hahaha~

Isnin, Mei 25, 2009

Interview

petang ni..kol 2 ptg, di ukm, ade interview..

dapat ke tak...rezeki Allah tentukan..:)

good luck to myself!

Ahad, Mei 17, 2009

ibu saya tak sihat..:(

esok da balik serdang..:(

ibu molie demam,selsema,sakit tekak...hmm..

sedey lak nak tinggalkan dia..


alang balik esok petang...so dia kene jage ibu...


hope ibu cepat2 sembuh n kuat balik cam dolu2..


:(

ibu kua dari bilik doctor..dapat MC untuk sehari..ibu cuti esok..yeay!

Jumaat, Mei 15, 2009

teman tidur

ni lah teman tidur molie...waa...ade ke dia bawak lipas malam tadi....eiiyuuu...tapi takpelah..sebab dia cantik,hensem bergaye..molie maapkan dia..pagi tadi molie lepak2 lagi atas katil...dia tetibe datang, naik atas katil n menyandar kat kaki molie..waaa...sayang gemok!! ini lah rupe dia tengah tdo...syokkk je...manje sangat2 lepas Sibun dah kene amik ngan orang lain..Sibun hilang tanpa kesan...kadang2, Gemok ni mencarik gak mane sibun...sian gak tengok dia..
hehehe..amik dari arah molie..:)


ni lah Gemok..dia jantan okay..kat belakang tu mama dia..Comel nama mama dia..dah makin gemuk n gebu skang mama dia tuh..:)

Rabu, Mei 13, 2009

ade ke?

semua orang pasti ada binatang yang dorang sangat suke..
tak pon, bila tengok binatang or haiwan tu,
mesti korang kate kiut..comel..
bagi molie..
binatang yang paling molie suke ialah..
K A T A K
ada kisah kenapa molie sukekan katak ni..
mase kecik2, molie mangse buli..
molie memang kene buli sampai nangis2..
satu hari,
masa main bawah rumah (zaman dulu kan rumah tinggi2 sikit)
so, molie jumpe satu binatang ni..
bila molie tangkap je..dia diam je..
pastu molie bawak g skolah kalo tak silap..
budak yang biase buli molie tu..
dia takot ngan katak rupenye..
so satu hari dia tak buli molie..
sebabkan katak ni..
molie dah tak dibuli lagi..
haha..
molie plak buli budak yang buli molie..
aaa..
faham ke cite molie ni?
hikhikhik..
ingat lagi,
masa hujan kat kolej.
molie g tangkap katak,
pastu bagi kat kakas..
sian kakas,
dia takot katak..hehe..
aa..satu kejadian kat melaka..
ada sekor katak tu salu masuk umah n berak2..
berterabur tahi dia..
mula2 tak sanggup..
tapi dah geram sangat..
molie amik marker 3 batang,
kaler merah,hijau,hitam
molie cat katak tu..
jahatnye molie..
tapi, lepas kejadian tu.
takde sekor katak berani masuk umah molie lagi..
hahaha..
jahat molie..
sorry cik katak..
tak sengaja..
terpakse..
daaa~

Selasa, Mei 12, 2009

tOmok

Ini dia kitten baru molie...
my TomOk..
nape tOmok??
sebab tOmok menang OIAM..
hehehe...

Jumaat, Mei 08, 2009

the late Lenie...:"(


....Lenie....
...dia dah takde...
...actually tatau sakit ape...
...tetibe dia lemah...
..longlai..
..pastu dia tak bagi respon ape2 pun..
...dia nyawa2 ikan...
...pastu molie tatau nak buat ape...
...molie nangis je...
...molie gosok n cium dia...
..molie just hug dia..
..and molie redha kalau dia nak pegi..
last, molie letak dia kat perut molie,
..molie tatau banyak mana air mata molie mengalir..
pastu...Lenie hembuskan nafas dia yang terakhir...
..perut dia dah stop denyut2..
..mulut dia terbuka sikit..
...Lenie senyap je...
..molie amik penyodok kecik, nak gali kubur Lenie..
..molie nangis lagi..
..abg benggo pon datang rumah makcik molie..
..dia tolong galikan kubur Lenie..
...masa tu air mata molie macam hujan...
...hingus leleh2 je...
dah siap gali,
..kami letak Lenie dalam tu..
...kambus...
...sunyi je suasana...
Lenie dah takde...
padahal, petang tu dia aktif giler..
tatau nape Lenie tetibe sakit..
..molie sayang Lenie..
..tak sampai pun seminggu molie jaga dia..
pada adik nina,
thanks sbb penah jagakan Lenie..
..mesti awak rindu bila dia bising2..
..pastu bila tengok plastik, mesti awak akan teringatkan dia..
..Lenie suka bunyi plastik..
..nak carik Lenie baru..
..tapi bukan sekarang..
..masih sedih..
.sedih.
20 april 2009 ~ 7 may 2009 *molie start bela dia~

Khamis, Mei 07, 2009

~ Johor Bahru ~

5 hari di JB..wah~ (dah kene marah ngan ibu sbb dok lame2..huhu)...
macam2 aktiviti yang Molie buat kat sane....aii..macam2 lah...seronok+letih+hepi+abes duit+demam=huhuhahahihi...
bertolak dari serdang lewat, tunggu Atul (membe molie ni) abeskan keje dia..tetiba mcm2 lak yang doc Edi mintak dia buat..takpe lah...asalkan abstrak untuk dia present nanti dah setel...(aku ni bile lah nak setel..huhuhuh~) tengahri tu, kami makan kat La'appreti (kot..tak igt ejaan dia)..dekat ngan stadium UPM tu...abg benggo belanje la...hehehe...sorang makan sesuku ayam...burrrpppp!
dah makan2...borak2...kami pon memulakan perjalanan yang agak panjang itu...driver sorang je tau...sian atul...kami berdua tiada lesen sah lagi...hukhuk..terpakse jadik penumpang gelap je la...tapi saya tidak membuta tau..saya memeriahkan perjalanan itu...abg benggo dah awai2 pesan... "aaa...nanti kite benti2 eh..." maklum la...salu naik bas je balik JB, bila naik kete, rase excited plak berenti kat R&R ni...kami berenti tak banyak kali pun sebab hujan...so hentian yang lama sikit kami lepak kat Pagoh...itu pun sebab minum air, g toilet ngan beli buah...okay lah buah2 dia...siap beli petis lagi...hehe
kami pun meneruskan perjalanan...cuaca mendung n hujan sekitar selatan ni...tapi masa dah nak sampai cuaca better..best..macam mengalu2kan pulak kedatangan molie...hikhikhik...
hmmm...tgk jam dah dekat2 kol 5, eh..sempat tgk spongeBob la...hehehe...1st time sampai Taman Bukit Mutiara...wah....berdebar...badan dah seram sejuk...tapi layan je...sampai depan rumah no 35, pintu rumah tertutup..ala...takde org ke...??
dah bagi salam 2,3 kali...barulah pintu terbuka...ooo..ade mama kat rumah...:) tersipu2 la ni...
Atul pada mulanya dah nak balik (dia rindu giler ngan ibu dia...) tapi mama kami (cecewahhh~) ajak minum air dulu...hehe...atul dah minum2, dibekalkan pulak lauk kari ayam kalo tak silap...amboi....hehee...pastu atul pon balik umah dia kat taman suria..:) thanks atul anta kitorng...:)
1st day kat rumah abg benggo...hehe..malu2 la mulenye...iye la..nak buat ape pon macam serba tak kena...hmm...tapi wat2 tak malu je la..jadik je diri sendiri..:) kat sana molie pakai kain batik..haha...tak pernah pon nak pakai selama ni...tapi kene la pakai..sebabnye molie tak bawak baju tdo balik JB...huhuhu..sengal~ so...molie pinjam baju mak mertua..hehehe...mesra tak?? haha...
kat JB banyak sangat aktiviti, memandangkan papa zaidi bawak teksi (selalu takde), dan mama suria plak ada kedai sendiri kat Danga Bay..so kami pun kene ikut la g jalan2..hehe..sonok gak...hari kedua setelkan pasal mohon nikah tu..lepak lat masjid sultan abu bakar kalo tak silap..sementara tunggu abg benggo kene interview ngan pendaftar nikah..molie ngan mama suria lepak tgk laut...romantik tak...? hehe~
banyak sebenarnya dokumen yang perlu disiap sediakan sebelum nak nikah tu tau...heee~ pening pale nak buat semua tu...tapi takpe..sabo...sabo...buat sikit2,,slow2..
ni pun dah setel..tinggal molie lak kene balik berjumpe wali...yeehaaa~ balik ganu kitewww~
hari jumaat, mama suria buat makan2 sikit, untuk famly terdekat je la...saje nak kenalkan bakal menantu...ye ke..?? perasan je molie nih...wah...penat sgt...tapi nasib baik molie suka basuh pinggan..hehe..:p
urm...malam sebelum birthday abg benggo, kami makan seafood kat Senibong...buleh tahan la...tapi molie makan sikit je...ade ulser dalam mulut...:(((( sonok makan ramai2...hehe.. time g bayar kat kaunter...perghhh...lagi la buleh tahan harge nye...uwaaaaa~
b4 dekat2 nak balik serdang ni, sbb dah takde pape aktiviti dah...molie diberi tugasan..ikan patin masak lemak cili padi...hukhuk...risau gak...takot tak sedap...kalo yg nak makan tu abg benggo takpe la..ni satu famly nih....tawakal je lah..hehehe...tapi dah siap masak tu, time makan...siap bertambah pulak...ai...sedap keww..?? hehehe..lulus~!!
Birthday abgbenggo...kami celebrate biase2 je..makan kfc..sbb smlm da kua manyak bajet..hehehe...mama suria belikan kek..:) happy 25 birthday sayang...molie pon tak sediakan ape2 kad..just amik tisu n tulis sumting tuk dia...
isnin baru balik serdang...wah....molie demam tau...penat sgt badan tu...gile arr...sampai kat hentian serdang, menapak g opis amik moto...tanak naik teksi sbb mahal...hukhuk...

satu bahagian dah setel..now..bahagian molie plak...kene balik ganu cepat2 ni..tangguh2 lagi susah..:) tapi mcm2 hal pulak berlaku...dugaan...dugaan...
gamba kat JB nanti molie upload..hehe..:p

tata~!

Air ketuban bocor??

Assalamualaikum. Hari ni saya nak kongsi pengalaman bersalinkan anak yang keempat pada September 2016 yang lalu. Sepanjang proses mengand...