Isnin, Jun 29, 2009

this is GEMOK


gemok sweet
Originally uploaded by molisaLURVEbenggo

itu je.

sudah


erm.


sebenarnye saje je nih..

dok mengadap pc, b4 balik ipoh sat g..nak jumpe supervisor dia meeting pulak..kad kawen banyak tertangguh ni, nak bagi sape lagi ek? tadi dah bagi kat kawan2 lain dah..hehehehe..


hmm..

patutnye minggu ni orientasi kat upm ni

tapi malas nak join..tak tau la camne..

nanti class start baru join..hehe..baik dok umah..lepak2 sambil siap2kan ape yang tak siap lagi..


kurang 2 minggu lagi..

hish...

perasaan bercampur nih..

semalam dah angkut sikit barang ke rumah si dia..hehe

penat jugak mengangkat..umah tinggi..faham2 je la..huhuhu..


isnin minggu depan dah start belaja..mesti sibuk..

pening jugak nak settlekan sume bende nih..

huhuhuhu..


kan best kalo ade magic..camtu je..

saye nak ini..tunjuk je..

saya nak itu..hah..bling! jadik..haha


tadi dah setel dah pasal bilik..rezeki..kalo tak, terbang rm610..bayar sewa bilik..

lupe plak dulu ade letak deposit rm150..

kebetulan ude nak g Padang minggu ni..

jadi, boleh la buat belanja sikit...time kasey uder!!


pelamin dah terpasang kat umah ni..tatau rupe dia camne..

maklum la, buat sendiri..

cut cost tu..hehehehe..


tatau nak bebel ape lagi..

aih..mane abg sayang ku ini..

saye dah nak balik ni..

nak anta ke tak ni..

tapi motor ade pada saye..


ok.ok..


saye tanak mengarut lebey2 ni..

saye pegi dulu..
enjoy tgk gambar arwah tomok..:)


Ahad, Jun 28, 2009

cuppies from long lost fwen -----> shu


nice.cute.yummy!

hehehe..

thanks shu..all da way from malacca..after 8 years tak jumpe..then baru jumpe last nite, for only 5 minutes...huhu..takpe..boleh jumpe lagi lain kali...:)

:)

molie request for bola sepak punye gambar...may be shu lupe kot..takpe..:)

today kalo sempat nak g beli cupcakes wondermilk plak..:)

atull..cepat balik...!!!

ucapan selamat


tahniah kepada kaklin,
sekarang status dah bertukar dah..
meriah jugak suasana kat dewan semalam..
wahhh..konvoi saga lagi tuh...menarik2..

semoga kaklin dan suami hidup aman damai ye..
jadi pasangan yang bahagia ke akhir hayat..

saya akan ikut jejak langkah kaklin kurang dari 2 minggu lagi..

tahniah buat kaklin & suami


p/s: kucing saye siap makan kulit telur pindang tu...sedap sangat kot..hehehehe..:p

Rabu, Jun 24, 2009

kesengalan itu ada kadangkala




kadang2..kesengalan itu datang...hahaha
konon2 belajar main gitar lah ni..hukhuk..kire ok la..baru 1st mase nih..hahaha~
layan okeyh~

Sabtu, Jun 20, 2009

ohhh~

macam mane nih?? ape nak buat?? nak tolak terase rugi...nak terima terase mcm tersekat pulak..
hishhh..ini dinamakan dugaan...mungkin....3 mggu lagi nak langsungkan, tetibe nak kene lapor diri kat upm 27 jun ni...haih...abes la molie..ngan borang nikah undone lagi nih!
dah daftar, then terus start classes..adoi...pening pale nih...:(

kuatkan semangat!
cepat setelkan sume bende..
hanya ada 2mggu je lagi..

cepat!

molie boley!

Jumaat, Jun 19, 2009

wedding card



ALHAMDULILLAH AGAIN AND AGAIN

OPPSS..i nak update blog guna english gak ke?
hehehe..just joking sheeda~

alhamdulillah,,ini org kate rezeki kalo nak dirikan masjid...alhamdulillah...walopon hanya dapat dpli tu je..(belambak lagi yg berjaya dapat dpli tu cik molie oii)..molie happy sgt..dan sangat2 bersyukur..

at least, tak payah nak pk nak carik keje ape lagi...:)

tadi dah booked baju and all stuffs..:) just simple dress for my big day soon!
tatau nak tulis ape..hmm..

seronok, sebab gune duit sendiri for my wedding..1/4 je okay..lain2 sume ibu tersayang yang cover..:)

love ya ibu!


Rabu, Jun 17, 2009

MAJLIS PERKAHWINAN

TARIKH:
11 JULAI 2009

BERTEMPAT :
34, HALA PULAI JAYA 1 BANDAR PULAI JAYA,313OO, IPOH, PERAK DARUL RIDZUAN

MASA:
11 AM HINGGA 4 PM

AKAD NIKAH PADA PAGI 11 JULAI 2009, DI MASJID BERDEKATAN RUMAH PENGANTIN PEREMPUAN.

KEPADA SEMUA KAWAN2, ANDA SEMUA DIJEMPUT UNTUK MEMERIAHKAN MAJLIS INI

SEMOGA SEMUANYA BERJALAN LANCAR!



mood: sangat happy~

to-do list

for my wedding, lot things to do~
waaaaaaa~
still have many things undone!

these are the lists:

1) submit my borang nikah (cant be done because of my wali..haih~)
2)dress for my wedding day~ DONE
3)make up ~DONE
4)find catering-DONE
5)pelamin (in proses buat sendiri..kain blom beli~)
6) packing doorgifts
7)my wedding card -ON THE WAY
8)wedding cake~ or should i find another to replace a CAKE?
9)invite all my frens ~IN PROGRESS
10)photographer -DONE (thanks to Ada..;) )
11)booked a condo hotel to my bakal mertua and all sedara mara ~ IN PROGRESS
12) my bunga pahar - DONE

rasenye still ada bende yang tertinggal..please do remind me if ade yg termissed okay..

thank you!

Jumaat, Jun 12, 2009

4 weeks

haha..

gementar

gemuruh jiwa..semangat membara...

ish....

ape la nih..

sok balik ipoh..

wawawawawaaa..

dah dekat...

aaaa..

tu je la kot..

may b akan busy atau kelihatan sungguh cool..:)

jaa ne~

Isnin, Jun 08, 2009

alangkah.......

termenung,
berfikir sejenak,
benarkah semua keputusan yang aku putuskan ini?
adakah ia menjamin masa depan yang lebih baik?

banyak sebenarnya yang bermain dalam kotak akal ini..
berfikir, menganalisis akan kehidupan yang bakal ditempuhi..
bukan selamanya boleh bergantung pada ibu dan abah..

belajar atau bekerja..
buntu seketika..
wajarkah aku berhenti belajar..semata-mata untuk mencari sedikit rezeki..
atau..wajarkah aku mencari pekerjaan yang belum tentu menjamin masa depan..

ahhh~

makin berfikir,
makin rumit,
makin memikir,
makin perit,

kan indah,
saat-saat menjadi kanak-kanak,
riang bermain sentiasa,
makan pabila lapar,
tidur ketika mata sudah tidak larat untuk dikelipkan,
tidak sedar,
ibu dan abah sediakan segalanya..

alangkah indahnya,

ohh...

alangkah..

Isnin, Jun 01, 2009

lola~


ini adalah lola...abg kepada tomok...but..he's not mine..:(


abgwan said that i can come whenever i want..bile molie rindu pada tomok, dtg la main2 ngan lola..he said that..:)


tadi, masa kat vet, DR Mark waving to me,

but mate rabun...hukhuk..missed tat sweet moment (which is molie nak wave balik kat dia..lalalala~)



thank you abg wan comei!


p/s: abg wan da kawen..lalala

Air ketuban bocor??

Assalamualaikum. Hari ni saya nak kongsi pengalaman bersalinkan anak yang keempat pada September 2016 yang lalu. Sepanjang proses mengand...