Isnin, November 30, 2009

korban

Assalamualaikum..bertemu kembali...
sudah sekian lame menyepi dari blog ni..hehe...malas nak menulis...lagi2 bila tiada mood...mood hilang...sekarang sudah kembali..jadi, sementara mood ni ada..mari lah kite menulis ye..:)
sebenarnye molie baru je siapkan draft..hari ni date line..baru terhegeh-hegeh nak buat..nasb baik hanya draft...jadi..sedikit sahaja..siaplah kedua-dua tugasan yang diberikan...senang je..hehee..
hah...sebut pasal korban...beberapa hari yang lepas, umat Islam menyambut Hari Raya Korban..:) Alhamdulillah...molie dan suami selamat sampai di Johor petang khamis dengan selamat...:) pertama kali memandu ke JB...biase la..amatur..dalam 4jam30minit kami baru sampai dari serdang..beraya di sana sama seperti di ipoh...berjalan ke rumah saudara mara..biase sahaja..aktiviti rutin..cume tidak sempat ke kubur arwah..insyaAllah, lain waktu..
Di JB, hari-hari ke danga, menghantar mertua ke sana..maklum lah, mertua punya kedai disana..jadi tugas menghantar itu suami laksanakan..kami berdua tidak begitu arif dengan jalan kota JB..hanya sempat singgah ke JJ terbrau..katanya yang terbesar di asia tenggara...betul ke?
jalan2 disana..biasalah...tempat shopping..jadi kami hanya singgah menikmati BR dan bermain Daytona..huhu..
sempat menonton wayang disana, midnite..ala...cume tengok filem senario...bagi 3 bintang dari 5 bintang..mungkin molie jenis yang high expectation..memang..lawak mereka agak kelakar..kadang-kadang agak tawar..selain itu, support lah filem negara kite yang agak terkebelakang ini..tapi, senario lebih baik dari cerita karut 2012 itu..hehehe..
sementara di ipoh, ayep a.k.a tang hong meng selesai mengorbankan anunya...hehe..tahniah ayep..dah boleh kawen dah..kesian tengok video dia disunatkan..merengek macam baby baru lahir...kelakar pun ade..tapi, dia bagus kerana kuat semangatnya, sepanjang yang molie tahu, dia ni kuat nangis dan manja..tapi, Alhamdulillah..kedatangan Aidiladha kuatkan semangat dia untuk berkorban...ayep nak hadiah ape yep?? hehehe...:)
erm..itu je..pengorbanan molie? erm...hanya molie je tau..hehee...ok..da~

Rabu, November 04, 2009

ish..rindu!

Assalamualaikum semua.

ya, apa kabar semua?? sihat yea..? dah makan?? makan apa tu..? seronoknya kalau perut sudah kenyang, makan hati pun jadi senang, otak jadi lapang..tiada lagi kerisauan..:)
lat weekend, molie balik Ipoh....fuuhhhh~! perasaan yang sangat susah nak digambarkan dengan kata-kata...........SERONOK!

balik, dapat jumpa ibu, jumpa ayep, jumpa alang..!!jumpa 2 ekor kucing yang molie sayang sangat2 tu...but bad thnig happened to MOG...siannnnn sangat2..actually dia dah hilang a few days before...dia balik umah on 30 october, 1 day before his first birthday...

masa molie naik bas kat pudu, ibu cakap Mog da balik..happy sangat2..tai bila ibu cakap mog buta tu yang suspen gila.. bila sampai dan tengok sendiri keadaan mog, memang menitik air mata...sedih sangat2..

sepanjang kat ipoh, g visit alang kat UTP...dorang tgh exam skang ni...tak leh balik umah...lame tak jumpe alang...makin lame makin ensem pulak adik aku nih..haha..macam Duta SO7..kehkehkeh...

tengah2 sibuk layan utube, teringat lagu yang ayep suka nyanyi (dia peminat MJ) so..da igt lagu ni lagu MJ yang nyanyi...so..ayep..ni bukan MJ nyanyi...lagu ni nyanyian dari Zain Bhika..lagu dia sedap..lirik pun memang pujian kepada ALLAH....:)

jom hayati ~~




p/s: sejuk hati bila dengar ayep bukan takat layan bunkface, billytalent and so on..:)

Isnin, November 02, 2009

::monolog bisu::

banyak sebenarnya yang bermain difikiran aku. banyak persoalan yang berlegar, menantikan jawapan, namun aku tidak bisa untuk mendapatkan jawapan itu. atas dasar mejaga perilaku atau diri sendiri mahu membisu? perhubungan apakah yang boleh dikelaskan pabila ia menjadi suatu perbezaan? adakah kerana kita berbeza, dan kemudian perhubungan antara kita harus dibeza-bezakan dan dikelaskan hanya kaum-kaum, atau orang-orang atau klik-klik tertentu yang hanya layak menjadi sebahagian dari kita..? mengapa aku selalu memikirkan perkara ini....?kerana aku tidak pernah terfikir untuk membeza-bezakan sahabat aku. ya! aku tidak pandai bermain dengan kata-kata. aku bukan dari jenis manusia hipokrit. kalau aku tidak suka..aku akan katakan tidak! nampak seperti kasar kan..tapi ianya lebih baik dari menikam dari belakang, menjadi duri dalam daging atau menjelma bagai gunting dalam lipatan...hari-hari yang aku lalui, aku dapati, masih jelas ada antara mereka yang masih kolot fikirannya...kadang-kadang membuat aku tersenyum sendiri..mengapa perkara begini masih lagi dijadikan satu amalan yang pada aku tidak sepatutnya diamalkan lagi...ahh..biarkanlah..mereka masih remaja agaknya..~

p/s: susah nak puaskan hati semua pihak..lebih baik kita buat kerja kita saja..jommm enjoy~!

ADAB MENEGUR

Baru-baru ini banyak perkara berlaku dan aku simpulkan sebagai satu perkara yang memberikan aku sebagai satu pengajaran, tauladan dan juga t...