Sabtu, Oktober 17, 2009

u can called her...GegirL

ceritanya begini.. suatu petang, molie ikut makcik ke kajang, temankan dia tengok rumah dia yang dah siap tu..lepak kejap sementara tunggu abg2 perabot hantar perabot baru.. cantik juge rumah tu walaupun tak sebesar mana..habis je kerja2 mengangkat perabot (bukan saye yang angkat pon~) kami ke rumah mertua makcik, jenguk anak makcik..si danish dan puteri..seronok je dorang bile mama datang...masing2 dah tercarik2 ape yang mama bawak tuk dorang...mmm..budak2..mcm tu lah~

dah duduk2...minum2...time to go back home lah..mase molie nak masuk ke kereta, makcik tegur " li, cube tgk depan kereta tu...mcm kucing lah"...aa? kucing?? jap2..tengok....haah..ye lah..anak kucing...alalalala...comelnye!! hmmm...molie terus bagi anak kucing tu kat makcik, terus tutup pintu kereta..dan molie cepat2 masuk ke dalam kereta.." jom balik!" terus makcik start drive n sampai la di rumah...:)

takpe ke kite ambil kucing orang ni? takpe kot..tapi kucing ni mcm sakit je...yeke? hmm..haah la..dia berak cair ni....huhuhu...

"li, bagi mokno jage dulu lah..geram tgk kucing ni...comel sangat!"

iye lah...bagi mandi wangi2..hehehe..
so. a day after that, baru turn molie dapat jage kucing tu...wah! seronoknye..manje sangat2 kucing ni...erm...tapi dia manje ngan husband molie..adoih....cek jap...ooo..betina rupanye..patutlah~
molie namakan dia GEGIRL..motip? rasenye suke plak name tu..gedixxx~
bangun pagi, eeh...ade cacing rupenye kucing ni...hmm..kene bawak p vet ASAP ni..tanak jadi mcm kucing2 sebelum ni...takmauuuuu~

okeh..dah pegi vet..blablabla....
manyak penyakit kucing ni...cacing, kutu telinga, kutu bulu....aaa..ape lagi ek..hehe
so..total molie abes untuk dia rm 183...adoi..botak kapalo den!

Alhamdulillah..gegirl da makin sihat...seronok sangat2 dia da pandai main..pandai berak..tapi kencing bersepah...adoihhh lagi..
now, molienye keje masak ayam rebus tuk dia..takmau makan biskut...adehhhhhh~
port dia salu tido, kat hujung katil, sampaikan kami tido kat atas toto, takut terpenyek mcm kes arwah tomok dulu...huhuhu..
erm..gegirl...hopefully..boleh hidup lama..membesar dengan sihat okay! mama sayang kamu!



*sila abaikan tilam, kes molie muntah semalam*

*manje..walopon muke garang!*



*gegirl tengah tido*

Khamis, Oktober 15, 2009

.

malam ini, hanya bertemankan gegirl...tiada apa yang mahu dilakukan sebenarnya..siang tadi, habiskan chapter 3-1 resident evil...ahhh~ asyik mati je...kenape la susah sangat nak bunuh lelaki bertopeng yang punya bende hidup dibelakangnya itu??? ah...banyak kali dah repeat...last2, tak larat dah jari ini....
hmm...nak sambung main fatal frame II lagi la macam jem otak nak kene fikir, kat mane lagi tempat yang belum diselongkar....

hehe~ seronok sungguh tinggal dirumah seorang diri...rase seperti bujang kembali...:)
ala..sekejap je ni..nanti balik la si dia.. ke mana malam2 begini..? ade meeting dengan budak2 futsalnya...malas nak ikut, mati kutu nanti... lebih selesa di rumah..=)

kebetulan, semalam baru lepas berborak dengan ibu tercinta...banyak bende yang nak dikongsikan dengan ibu...tapi kredit tak cukup lak..haha..risau keselamatan ibu di rumah...harap2 tiada perkara buruk yang berlaku...selalunya, aku lah hero..kalo alang ade, alanglah yang amik alih tempat tu...

esok baru ade mood nak ke kelas..bukan sengaja ponteng..tapi malas! lagipun, belum start belaja lagi..masih dalam proses pengenalan...tempat pun masih belum ada untuk kami...

gegirl da mule mengiau... ajak tido lah tu... nasib baik ade gegirl...ade teman bila dia tiada di rumah..

ok. ~

Air ketuban bocor??

Assalamualaikum. Hari ni saya nak kongsi pengalaman bersalinkan anak yang keempat pada September 2016 yang lalu. Sepanjang proses mengand...