Rabu, Oktober 29, 2008

ape nak bebel ni....

hai...dah agak lame menyepikan diri..haha..ade ko org bace blog aku...takde pon takpe..saje2 melepaskan ape2 yang terbuku di hati...macam2 boleh tulis kat dalam blog ni....suke hati..kite bebas bersuara...

tapi dalam bebas bersuara..kene tapis gak...kang kene BAN plak...hehehe...
tadi baru je bace blog member....hmm...bosan2..membace la kerje ku...
sekarang ni, tgh dok sibuk siapkan tempahan jahit manik...seb baik sehelai je...
so tak yah la kelam kabut sangat2..
cume malas pun ade gak..

sekarang ni, cuaca sekarang ni sekejap panas, sekejap hujan...so dah sakit tekak dah...badan pon dah penat2...pegi swimming pun..berapa round dah penat....huhu..stamina dah takde...
bulan syawal pun dah nak abes dah....puasa ganti belum terganti lagi ni...kene ganti cepat2...nanti dah lewat2..dah malas...

hm....

now..aku dah punya bisnes sendiri...tapi kecil-kecilan..just buat kat rumah je...amik tempahan...
Molies Arts Enterprise...semoga aku lebih maju dari sekarang...
Master ni, aku kene habiskan secepat yang mungkin, may b tahun depan dah kene viva...cepat habis...cepat bisnes boleh gerak...

pasal master ni...aku pun dah mula pening nak membuat projek...actually blom start..hehehe..
tadi baru lengkapkan borang SGRA...special graduate research allowance..dapat ke tak..tatau la...on january 2009 baru boley tahu result...hmm...hope dapat la..at least lepas duit yuran...

ok..daa~

Selasa, Oktober 07, 2008

practice make perfect



hmmm...ni bunga teratai...saye belajar dari kak amoi (fotopages)...tapi still muka berjinak2...hope lepas ni ade org akan tempah ngan saya...:)


ni rekaan semata2...daun still tak jadik..ni jahitan kali pertama juga...macam mana lah org lain boleh jahit manik yang PERGHH sekali??? hebatkan dorang sume tu....sila beri tunjuk ajar yea..



ni adalah jahitan pertama kali..main pakai je mane labuci n manik yang ada...biasakan diri dulu menjahit...lama2 da ok..boleh la fikirkan idea yang lebih menarik...:)


lepas ni, bnyk lagi ilmu yang perlu saya tuntut...lama2 menjahit ok la kot...harap2 boleh buat duit..hehehe...tahun depan baju raya aku mesti lebih grand kot...??tapi masih lagi tajaan ibu ku tersayang..terima kasih ibu atas penajaan baju raya selama 23 tahun ni...ni baju raya aku yang lepas (2008)..hehehe



ni ler baju raye aku...hehehe...tahun ni ibu bermyrah hati bagi sutera...waaa..sayangnye nak pakai...tapi dah pakai dah..banyak kali dah pakai pun...
kat lengan dia, saye jahit manik tabur...campur ngan labuci..but sbb tak cukup manik..so macam ni je la jadiknye...hukhukhuk...tahun depan 10 inci akan ku jahit..hehe..:P
ni pula bahagian leher, sempat buat nipis saja..memang tak boleh sbb manik da abis..ngam ngam je..hukhuk...:P

Air ketuban bocor??

Assalamualaikum. Hari ni saya nak kongsi pengalaman bersalinkan anak yang keempat pada September 2016 yang lalu. Sepanjang proses mengand...