Selasa, Disember 29, 2009

lagi 6 hari


lagi 6 hari...sobs...sobs...sobs....

penangan

....kelam kabut buat assignments...memang blur nak carik gambar nak letak dalam slaid...


siyes..


teringat kat blog budak ni...Zack kalo budak ni bley lukis...mesti molie bely lukis gak...





soooo...tarraa...ni la...

hahahaha...macam tah pape jek..

tapi berbaloi gak...harap2 anak2 murid saye nanti faham ape yang cikgu dia buat ni..

p/s: ni topik 7 dalam KHB tingkatan 1, tajuk KOMPOS..

Jumaat, Disember 25, 2009

Alhamdulillah

*Azan magrib berkumandang....

my hubby dapat panggilan telefon, mase tu saye kat dalam bilik, sebok layan adek. ade terdengar sikit2 je la perbualan...mood perbualan was so happy..:)..
bila dah abes borak, my hubby came to me n hug me sambil bercakap dalam nada gembira campur sedih...mase tu da detect da what was happened...

ALHAMDULILLAH...Syukur Ya Allah...Atas Rezeki Pemberian-Mu ini....Syukur...

okay,
sebelum ini, hubby molie kerja biase saje...sebelum kawin, dia kerja kontrak dengan UPM, di Fakulti Teknologi Makanan...post dia, kerani la..sebab mase tu degree kene hold..hehe..tak bayar yuran study...:)
alhamdullilalah, lepas tu, dapat tawaran Pembantu Kewangan (ala2 kerani la gak) kat bendahari, UPM. Alhamdulillah...dapat tetap dah mase tu.. dan lepas 1 tahun lebih, kami bertunang dan terus kahwin walaupun hanya dia je yang mempunyai sumber ekonomi yang akan menyumbang kepada keluarga ini..hehehee...(oh~ that time, molie student, buat master Recreation kat UPM gak..mase tu molie dapat elaun belajar only 4 six months....) afta that, molie cuba nasib amik DPLI~ Alhamdulillah, 2 minggu sebelum nikah. dapat offer masuk DPLI, di UPM...=) dalam kelam kabut, duit pun cukup2, kami selamat diijabkabulkan...Alhamdulillah~ again...:)

dalam masa yang same hubby molie buat part-time jadik fasi untuk kokurikulum kat upm ni...dia fasilitator Futsal..sejam dibayar rm60..okay la..hehe..:) only on weekends je..dlm sebulan ade la side income..=) tapi sebab molie bukan lah sejenis makhluk yang begitu demand...ada alhamdulillah..takde, takpe...senang kan...

setelah 2 tahun lebih menunggu kerja yang lebih baik, Alhamdulillah...akhirnya usaha itu berbaloi...ya, molie akui...dalam menunggu itu, perasaan cemburu pada rakan2 lain yang sudah pun mendapat kerja yang best setaraf dengan pendidikan mereka...betul, cemburu...dalam masa yang sama masih bersyukur...alhamdulillah Ya Allah..

lepas ni, molie dan hubby akan berpisah selama 2 bulan...semoga kami berdua boleh mengharungi hari2 dengan baik..dan dia akan start bekerja pada 17 februari 2010, genap umur molie 25 tahun....hadiah yang sangat istimewa... ( ^ ____ ~ )
buat suamiku, tahniah sayang...penantian ini berbaloi gak akhirnya... jangan putus asa, Allah sudah merencanakan kehidupan kita mengikut usaha hambaNya..
terima kasih buat Kakayu yang sudi mendoakan....sayang kakayu...=) abgbob, tq sooo much k... jasa mu takley dilupekan...siriyes~!

p/s: makcik molie pernah cakap, kalo kite sayang kat binatang, bagi dia makan dengan ikhlas, insyAllah dimurahkan rezeki....

Selasa, Disember 22, 2009

my first time..ahaks~

ok..
ini betul2 my first time..lantak korang la nak pk ape kan..
saye bermain FUTSAL untuk pertama kali dalam hidup...
sebelum ini...sayya ada tanggapan negatif terhadap permainan ini apabila yang bermain adalah dari kaum saya..iaitu kaum HAWA~!

semalam,
seorang kawan yang sama2 belajar bersama mesej di FB,

"nak men futsal malam ni? kol 9, court dekat ngan rumah kite tu" * ini bukan excatly wording dari dia la.. da lupe sbb msg kat FB kan..hehe
saye balas balik..
"nanti tanye hubby dulu, sbb dia balik arini setelah 4 ari berkursus, rendu..."
*same la..ayat ni pon tak betoi mcm that time..
tapi yang amat saya pasti dan kompem..
husband ku akan mengizinkan daku bermain futsal..sebab dah lame dia paksa bini dia ni...cume belum terbukak hati nak main..
sebab saye rase kan...kan...
yang main futsal tu...bagi saye la...
tergedik2 la...bagi saya..awal2 saye mintak mahap ok..ni pendapat peribadi..
so far yang saye tengok memang macam tu..sebab tu saye bo~layan dengan FUTSAL WANITA ini..huahuahua...lagi2 bila saye TERtengok GOL&GINCU (mak saye salu kate..ape punye tajuk daaa) makin la...Ya Tuhan...mengapa....mengapa...adeiii..
ok..
sebelum pegi main, kene isi minyak dulu la..lapar..
makan kat warung pak meden..malas nak tulis nama warong tu..~haha..
dah makan, min da gtau dia da gerak da..
so..i pon roger la..hehehe..

sampai je kat court...perghh...
ramai gak orang...adei..bley ke main ni...bley ke..
adoi....
tercarik2 mane min ni...ohh..kat sane..nampak2..(rabun sebenarnye)
sampai dekat, min ajak masuk court...weee...
~gemuruh jiwe~~~

ok..masuk2, saye request jadik keeper...~bajet..tanak lari sebab baru pas makan..huahua
oh..sebelum start main, pilih player dulu kan..
so kami lattalilat dulu..ade dekat 6 kali la, betoi2 buang mase..hehee..
game start..dapat save beberapa kali je bola..(agak boleh tahan la)
pastu dah penat, rase macam sakit buah pinggang..
terus jatuh teruk performance...abes bolos kat 4 kali kot...
siap bley lupe...keeper boley gune tangan laaa... *sigh*

lepas tu saye tukar (tak sanggup nak bagi bolos lagi) tanak jadik keeper lagi...
mule2 tak dapat sepak langsung..gile failed sepak...tahan pon tah pape...malu..malu..
pastu kaki dah mula sakit, nak lari pun dah macam semput..
mintak bola dapat la bape kali..
bile dah tau cane game tu, dah faham baru la main ok sikit..
haha..puji diri sendiri...tapi budak2 ni main best betui...:) saye saje puji..mane tau main len kali free..huahuahua~

last2, dapat gak gol sebijik..gol pertama dalam hidup sejak 24 tahun ni...huahua..
malaysia tunggu 20 tahun nak dapat emas kan...aikk..? tetibe masuk cite bola sepak lah pulak..

ape saye rase?
oh..saye rase sangat best...hehe..
next time nak main lagi..
maybe saye main dengan budak2 yang betul2 main..
bukan budak2 gedik yang main futsal ni...hahaha...~

p/S: pas ni saye akan terus sapot hubby saye teruskan minat dlm coaching futsal..sekarang dlm proses nak bawak team untuk dapat level 3 dalam Futsal..sape2 berminat leh la contact saye..hehe..promote2..:p

Isnin, Disember 21, 2009

oh~


oh...tidak~ tidak~
hehe..
ini akan berlaku sekiranya saye ditinggalkan keseorangan dirumah..
bajet la nih...
ahh~ biar lah..
muke saye..saye punye suke lah~ *berlagaks
ish..ish..
akceli.selendang hijau tu adalah pemberian
ibu mertuaku..
time kasey mama~! i luv u too~ hehehe...

oh..~ hari ini sudah hari isnin..
maka berakhirlah sesi saya menjadi seorang isteri yang mithali..
sangat2 mithali tau..
saye tak keluar rumah melainkan dengan izin suami...
perghh...cobaan...
saye ingatkan mudah untuk berbuat demikian..
cubalah nanti..~

oh~
lupe nak promote..
lens yang saya pakai dimata *ofkos la kat mata kan~
adalah dari GeOLens..best~ best~ selesa dan boleh ubah sedikit penampilan kite..
siyes..beli la..murah dan sangat2 berpatutan...hehehee~~

oh~
saye dah tatau nak bebel ape lagi...
saye harap semua suka..
tak suke tak apa..
its ok, its orait..
go go molie ,,
FighT, fiGht, figHT~!!!

da~
Posted by Picasa

Ahad, Disember 20, 2009

congratulaition~

salam semua.. ( " ,)





semalam one of my friend dah pun selamat dikahwinkan..hehee..


Alhamdulillah...happy for you..hehe..





all my friends go to the wedding, but me stuck at home with ...........................


haihhh~





harap2 kawan2 saye yang da plan dengan saye awal2 tu did not get angry with me..


i am sorry guys.. truly sorry...hukhukhuk..





ape2 pun u guys had fun rite..?


okay, ni gamba curik from my friends..sori amik tak bagitau..but credit to her la..hehe..


fanna...i amik gamba u...hehehee..:p


anyway..congratulaitions kayh..:) for both kasha and hairazi...=)

semoga berkekalan abadi from me, hubby n gegirl...hehheeh~

Jumaat, Disember 18, 2009

10 things i love about him



erm...sorry..update blog terus menerus...
oh...saYe betUL2 rEndU kan dia..
kenaPe..?

kalaU diRumah
beLiau sangaT KuaT menyaKaT saya:~
bila dok sorang2 ni..terfikir..,macam mana satu hari nanti..bila tiba saat PERPISAHAN ABADI itu...adakah kuat saye menghadapinya..
aaa..tanak pk...tanak pk...~

beberapa perkara yang saya rendukan dia...(padahal baru 12 jam berpisah ni)

1) suke geletek saye, bila saye kate tak suke, sebab geli (ade satu sampai menangis) dia akan cakap, setiap sentuhan itu ibadah..dapat pahala...,
2) bila sudah selesai breakfast@lunch@dinner@supper dia akan kemaskan sisa2 dan basuh pinggan mangkuk~
3) bila magrib, kalau pulang awal ke rumah, solat jemaah same2, kalau lewat sedikit, dia akan ingatkan waktu solat pada saya..erm..
4) saya basuh baju, dia jemurkan, da kering dia angkat, saya lipat dan same2 simpan elok2...huhu..saye sudah RenDu..
5) dia suka menyanyi..haa..dia guna melodi lagu dangdut ape tah..blablabla...tapi liriknya tukar kan ke.."mama yang cantik, papa yang gebu...blablabla.."...
6) satu lagi..baru perasan minggu ni...kalo dia penat sangat dan tido, dia boleh sleep walking...huhu..bahaye nih..bahaye..sekali malam2 tengah tidur boley plak keluar pegi dangdut..haha~ joking2..jauhkan la Ya Allah....
7) kalau saye memasak didapur yang cinonet tu..dia akan pura2 tanya..."mama buat ape tu...?" padahal dia tahu saye sedang masak untuk dia...(~ __ ^)
8) sekali dia mengadap main football manager (saye tatau game ape sebenarnye) boleh sampai tak makan...huhu..saye pon layan main ps2 sorang2..pastu bosan..ngadap FB pulak..hehehe..:p
9) dia suke curik selimut saya~!!!!!
10) kerana dia adalah DIA sejak 5 tahun yang lepas..sayang sangat2 kat dia...ohhh~

air mata nak menitis ni...baru tahu apa itu perasaan bila berjauhan..wahh...boleh ke dok jauh2 lepas ni?? erm...haihhhh~

sayanG..
jage diRi diSana ye..
kalo bOleh..carik la Line maxis tu..huahuahua..
ape daa UPM...anta g kursUs kat cerUk takde linE..
kang i g pasang Line 7 baru tau~!
cepat2 Balik~!

missing u...waaaaaaaaa~~~

mimpi ngeri

pergh~


ni malam pertama (bukan malam pertama yang pengantin baru tu okeh) akan tido sorang kat rumah ni...


siyes, macam takot sikit..


bukan ape, seminggu lepas berkongsi pengalaman dengan seorang sabahat mengenai makhluk halus..kisahnya beliau diganggu dengan mahkluk ini dialam mimpi.. tujuan makhluk tu nak halau beliau suami isteri dari menghuni rumah itu...paham dak..?


sejak berkongsi kisah tu,


tiap kali molie tidur, mesti terganggu..siyes..takot beb~!
maybe bende2 ni molie terfikir2kan dan terbawa2 dalam mimpi..harap2lah~
bukan apa...
ini dah 2 malam mimpi yang agak tak best!


1st mimpi yang menganggu tidur molie ialah gangguan haiwan..


binatang tu macam ketam tapi dia lembik2 macam katak pisang atau katak minyak..takpon..bila ketam kawen ngan katak...so...jadik la binatang tu...


yang dalam mimpi mengerikan la sebab cam real kan...huhu..bila terjaga..dah takley nak lelap...huhu..bintaang ni dia akan gigit kite tau..macam ikan pirana atau lipas...eiiii~!


cite mimpi tu ala-ala macam binatang ni tujuan dia nak hapuskan manusia...ooo..tapi takde hero la..sebab dah terjaga..


hari kedua mimpi lak...tatau nak describe mcm mane...memang takut sampai hubby molie yang kejutkan dari tido..dia tanye ''takut ape..?'' huhuhu..entah..molie pon lupe apa yang ditakutkan dan tak boleh nak cerita...adeiii..


memang tak boleh nak lelap mata ni, hmmm..last2 amik bantal dan letak atas dahi dan tutup mata...


lega...sedar2 dah pagi...heheehe..
harap2 malam ni takde mimpi ngeri lagi...tak sanggup rasenye nak alami mimpi itu..
pernah juga time tido, mimpi TERlalu ngeri sampai air mata mengalir....
macam2 la...

Khamis, Disember 17, 2009

Salam Maal Hijrah



::..Doa Akhir Tahun..::




Bismillahirrahmanirrahim...
Segala puji bagi Allah, Tuhan sekelian alam. Selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad Sallallahu 'Alaihi Wasallam, ahli keluarga, dan sahabat-sahabatnya.
Ya Allah, telah berlalu setahun dalam hidup kami. Sesungguhnya Engkau telah menganugerahkan kami nikmat-Mu yang tidak dapat kami menjangkau kehebatannya. Engkau telah memelihara kami daripada keburukan yang tidak mampu kami menolaknya. Kami telah melakukan dalam tahun tersebut perbuatan dan amalan yang Engkau Maha mengetahui baik dan buruknya.
Ya Allah, sekiranya amalan tersebut bersesuain dengan ketetapan-Mu, terimalah dan catatkannya sebagai amalan soleh kami di sisi-Mu. Dan sekiranya amalan tersebut berbaur dengan sifat riya', ujub, dan menunjuk-nunjuk atau kami lakukan perilaku dosa, kesalahan dan keinginan yang buruk, maka kami pohon pengampunan-Mu dan tutupilah segala keaiban dan kesalahan. Kurniakanlah ke atas kami kelebihan dan keluasan sifat pemurah-Mu. Itulah kemuncak permintaan dan doa kami.
Ya Allah, sesungguhnya telah datang kepada kami tahun baru setelah kami meninggalkan tahun ini sebentar nanti, kami tidak tahu apakah yang terkandung dalam pengetahuan-Mu mengenai diri kami. Kami jahil ke mana arahnya penghidupan kami di alam maya ini. Harapan kami agar Engkau membuka lembaran tahun baru ini pintu taubat yang jujur dan tulus untuk kami, yang tidak berakhir dengan kekufuran dan kesesatan. Dan Engkau kurniakan taufiq kepada kami pada tahun ini untuk melakukan amalan-amalan soleh yang Engkau redai, kehidupan yang murni yang Engkau rahmati.
Ya Allah, peliharalah anggota kami agar melakukan ketaatan kepada-Mu. Peliharalah hati kami agar dipenuhi dengan kecintaan. Lapangkan hati kami agar dapat kami mendekati-Mu seperti mana Engkau telah lapangkan hati hamba-hamba-Mu yang soleh. Jadikan kami di antara orang-orang yang menepati janji dalam menjalankan hak. Jadikan kehidupan kami sebagai saksi yang benar terhadap setiap amalan seperti mana yang Engkau syariatkan kepada kami, Wahai Tuhan Yang Maha Pemurah, Yang Maha Penganugerah..


semoga apa yang sudah dilakukan sepanjang tahun ini akan diperbaharui dengan yang lebih baik..:)


maka, setelah itu, kita sebaik-baiknya membaca doa awal tahun pulak..hehehee..:p


::...Doa Awal Tahun....::

Maksudnya:~
Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.
Wahai Tuhan, Engkaulah yang kekal abadi, yang qadim. yang awal dan ke atas kelebihanMu yang besar dan kemurahanMu yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang telah muncul di hadapan kami. Kami memohon pemeliharaan dariMu di sepanjang tahun ini dari syaitan dan pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan juga pertolongan terhadap diri yang diperintahkan melakukan kejahatan dan usaha yang mendekatkanku kepadaMu Wahai Tuhan Yang Maha Agung dan Maha Mulia.
Wahai Tuhan Yang Maha pengasih dari mereka yang mengasihi dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad. Nabi yang ummi dan ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan kesejahteraan ke atas mereka.
apa yang baik datang dari Allah...yang buruk itu dari molie jua...
P/S: main ps2 pon sedap gak nih..heheeheh..~

Rabu, Disember 16, 2009

tukar, tukar~

salam semua...
harini nak tukar sikit cara...sudah terbiasa dengan yang biasa..apa kata kita tukar sedikit...tukar ape tu..??




ala...bukan bende besar sangat sangat pun...biase2 je...




hish, tukar ape nih..???




ala..takde pape lah...tukar gaya je...




oooo..pesyen eh..? eh..takla..bukan..bukan...








heheee~ bengang je..:p




takde pape lah..




saje jek...




tengah menunggu turn nak MT...soo~ layan la menulis bende2 ni...










rileks la...jangan la marah2 ok...cube tengok meom ni...muke cam garang kan...tapi tetap comelkan...:0






ok..sambung balik...nak sangat berubah...or bertukar kepada yang lebey baik sebenarnya..itu sahaja...hati lebih ikhlas, lebih berfikiran positif (selama ni tak berapa nak postif) huhuhu~






bukan ape...bila review balik n muhasabah diri..terasa sangat2 kekurangan, sangat teringin untuk berubah...erm...






sebagai contoh kan...kita bersahabat, berkawan...kat luar, senyum2, hai hai, bai bai,,,tapi bila main dalam hati...siapa tau..? hanya empunya badan dan Allah je...






itu sebagai contoh ok~






untuk berubah ni, kita kene la berusaha dan berdoa, kemudian tawakal...






jadi kat sini nak letak sikit doa sebagai panduan kita semua...:)







Doa Pembuka Hati
Ertinya: Ya Allah! Lapangkanlah hatiku dan mudahkanlah urusanku, lancarkanlah lisanku agar mereka mengerti perkataanku.





yang ni khas untuk kawan2 yang akan mendirikan dan yang mendirikan rumah tangga~

Doa Bersetubuh:~



Ertinya: Dengan nama Allah. Ya Allah! Jauhkanlah kami dari syaitan dan jauhkanlah syaitan dari anak yang Engkau kurniakan kepada kami.



okey..selamat mengamalkannye..hikhik~

ceria2 selalooo~ daa~



Ahad, Disember 13, 2009

the routine

hye~!


pagi tadi bangun sedikit lewat..so, mandi, kemas2 rumah sikit (sikit je), basuh bekas makanan gegirl, letak makanan baru, air pun tukar baru, bersihkan kotak kumbahan gegirl..isshhh..busyukkknyerr~ sayang punya pasal lah ni...


jam dah pukul 10 pagi...erm...kene start defrost ayam, sat lagi boleh start masak...masak kari...adeii...itu peberet suami..molie tak hebat memasak...setakat ade rasa..ok la...tapi suami selalu puji molie masak sedap...iye ke..? entah...hehehe...tapi setakat 5 bulan dia hidup bersama molie...beratnya dah bertambah...dan kawan molie ada tegur yang suami da makin tembam....semoga suami happy dengan molie..hehee..


tadi, basuh semua berkaitan bilik tidur..baru lega sikit semua dah ganti baru...hehe...masak pun cincau2 je..jadik pukul 11 dah siap dan kami terus makan tengahari...nyumnyummmm~



* ini bukan gamba sebenar ye*


makan pulak ngan tempe goreng...sedap jugak nih...hehehe...sedikit kicap...aahh~ sedappp~lepas makan, lepak2 kejap.. tengok tv..ape cite la aku layan ni...last2 melekat tengok aksi :Redah Kasi Pecah: sakit perut gelak dengan aksi peserta2 nya...walaupun game show ni macam tah pape, tapi macam ade info jugak sikit2...bagus lah..anak2 muda suka jenis macam ni untuk ditonton...yang baik tu, amik la sebagai teladan.. peace~


Lepas solat zuhur, siap2 nak pegi tengok anak2 kucing...dah petang ni..ape kaba la ngan dorang tu...harap2 tak kebulur...cuma risaukan mama meom tu..takut dia yang kurus kering, pasal dok susukan 4 ekor kittens yang sangat aktif...dah seminggu jaga mereka..seronok tengok perkembangan, yang merangkak dah mula berjalan n berlari..weee~ berjaya gak molie bela dorang...ini baru seminggu...ish..ish..ish...pasni, macam susah nak balik kampung...sebab sape nak bagi kucing makan...adoiii..takpa2..dapat pahala....hehehehe~


baru je lepas panjat pokok manggis (suami panjat pulak kali ni), banyak jugak dapat ni...yeayyy~ sekali pokok rambutan pun berbuah..yess...nak itu jugakkkk~ lahap...lahap...buruk perangai (jangan tiru aksi ni ye adik2)..abes kami digigit nyamuk..berbitat-bintat dah ni...nyamuk yang berbelang tu...bahaye....


*ni la nyamuk tu*

hari yang seronok..malam ni..takde program..just lepak2 dirumah..kalo keluar pun tatau dah nak lepak mane..berhoye-hoye dirumah cukuplah rasanya...kesian gegirl, selalu sorang2 kat rumah..ape boleh buat...belum punya kenderaan bertayar 4 lagi..eeiisshh...sabo...sabo...:p

esok da hari isnin...aiyyaaa~~ saya sangat malas..opss~ mane boleh malas2 sudah ni...lagi 18 hari nak masuk tahun 2010...ape la pencapaian daku selamat setahun ini ye...hmmm....semoga ade pemeringkatan..sedikit pun takpe...asalkan ada dari takde..betui dak..? hehe..kepada mereka2 yang menyambut birthday bulan 12, selamat hari lahir...hehe..tibe2 lak..takde kene mengena...sekian sahaja bebelan molie pada hari ini..esok lusa bersambung kembali..dengarkan lah lagu ini ikhlas dariku untuk semua..hehehee....





p/s:lagu ni macam best...kalo layan lame2 boleh menitis air mata gue~

Sabtu, Disember 12, 2009

Rabu, Disember 09, 2009

meom lagi~

Assalamualaikum...
jam di lappy menunjukkan 9.59 malam...keseorangan sebenarnya..jadi, mengarang lah saya disini..:) ditemani gegirl yang sudah makan vitamin dan ubat cacing..tetapi dia masih aktif..ubat tu tak bagi dia mengantuk rasanya...hehehe..
pada isnin yang lalu..seperti biasa, saya ke kelas, tapi Dr tiada, jadi saya dan kawan2 yang kelapran ni, ke kafe untuk menapau makanan..:) sedang kami berjalan melepasi (ayat ni betui ka dak ni..?) sebuah kereta jenis pacuan 4 roda..saye menegur kereta itu, kerana nombor plat nya cantik...#$%3585...:) tiba-tiba...
meom...meeeoommmmm..mmeoooooaammmm~~~~
makin kuat bunyinya..ape lagi, macam area kereta tadi...maka, merangkaklah kami bertiga melihat ke bawah kereta...loh...mane kucing ni...intai punya intai..nahhh...kat celah2 enjin kereta beb~! adehhh..kene amik ni...kalo tak....mau arwah ni....
so...kawan saye pun seluk la sambil keluarkan seekor demi seekor...:) cumel~!
dan busuk..haha~
siyes..comel...seekor kaler oren putih.......seekor lagi putih, ade tompok2 hitam dan oren..haaaa..ni lagi kiut...~~!!!
kalo boleh memang nak jaga...:) tapi itu zaman bujang...sekarang..apa2 kene minta izin..hehehe
lagipun, kat rumah dah ade gegirl...so..terpaksalah tinggalkan di pejabat sahaja...
sampai di pejabat suamiku..eh...ade meom comel jugak..tapi ade mak...ohh~! bila saye belek2 mak meom tu...rase sangat gembira...sebab mak meom tu ade susu...yeayyy~! Alhamdulillah..lega sangat2...saye takla kene susah payah datang opis awal2 untuk susukan anak2 meom tu...:) tapi, mak meom nak ke bagi meom lain tu nenen dia..? ish..kene try ni...so..saye pun suakan meom2 kecik tu kat nenen mak meom....sekali lagi....yeayyyy~~! Alhamdulillah...mak meom tu sudi...:=)...so...lebih mudah la tugas saye..
tapi...tiba2 mak meom tu lari...dia sakit agaknya...dia tanak susukan....ishh...serabut pulak...
ok....tak paksa...tak paksa...kalo mak meom nak....mak meom susukan neh...sambil saya usap2 kepala mak meom tu...saye panggil mak meom tu sayang..
hari selasa..perkara yang sama saye apply kat mak meom tu...alhamdulillah...tengahari tu, bila BONET&TAYAR nangis, mak meom tu berlari-lari anak dan susukan....sweet sangat2~
hari ini, oh...lupa nak beritahu, mak meom ade 2 ekor anak meom yang sangat comel...nama KAKAK & ADEK...dua2 betina..sangat playfull...seronok tengok meom2 ni bermain...harini, sume da macam satu family..happy sebab dapat tolong meom2 tu...semoga meom2 tu pun happy saye jaga mereka...( ^ _ *) V

Isnin, November 30, 2009

korban

Assalamualaikum..bertemu kembali...
sudah sekian lame menyepi dari blog ni..hehe...malas nak menulis...lagi2 bila tiada mood...mood hilang...sekarang sudah kembali..jadi, sementara mood ni ada..mari lah kite menulis ye..:)
sebenarnye molie baru je siapkan draft..hari ni date line..baru terhegeh-hegeh nak buat..nasb baik hanya draft...jadi..sedikit sahaja..siaplah kedua-dua tugasan yang diberikan...senang je..hehee..
hah...sebut pasal korban...beberapa hari yang lepas, umat Islam menyambut Hari Raya Korban..:) Alhamdulillah...molie dan suami selamat sampai di Johor petang khamis dengan selamat...:) pertama kali memandu ke JB...biase la..amatur..dalam 4jam30minit kami baru sampai dari serdang..beraya di sana sama seperti di ipoh...berjalan ke rumah saudara mara..biase sahaja..aktiviti rutin..cume tidak sempat ke kubur arwah..insyaAllah, lain waktu..
Di JB, hari-hari ke danga, menghantar mertua ke sana..maklum lah, mertua punya kedai disana..jadi tugas menghantar itu suami laksanakan..kami berdua tidak begitu arif dengan jalan kota JB..hanya sempat singgah ke JJ terbrau..katanya yang terbesar di asia tenggara...betul ke?
jalan2 disana..biasalah...tempat shopping..jadi kami hanya singgah menikmati BR dan bermain Daytona..huhu..
sempat menonton wayang disana, midnite..ala...cume tengok filem senario...bagi 3 bintang dari 5 bintang..mungkin molie jenis yang high expectation..memang..lawak mereka agak kelakar..kadang-kadang agak tawar..selain itu, support lah filem negara kite yang agak terkebelakang ini..tapi, senario lebih baik dari cerita karut 2012 itu..hehehe..
sementara di ipoh, ayep a.k.a tang hong meng selesai mengorbankan anunya...hehe..tahniah ayep..dah boleh kawen dah..kesian tengok video dia disunatkan..merengek macam baby baru lahir...kelakar pun ade..tapi, dia bagus kerana kuat semangatnya, sepanjang yang molie tahu, dia ni kuat nangis dan manja..tapi, Alhamdulillah..kedatangan Aidiladha kuatkan semangat dia untuk berkorban...ayep nak hadiah ape yep?? hehehe...:)
erm..itu je..pengorbanan molie? erm...hanya molie je tau..hehee...ok..da~

Rabu, November 04, 2009

ish..rindu!

Assalamualaikum semua.

ya, apa kabar semua?? sihat yea..? dah makan?? makan apa tu..? seronoknya kalau perut sudah kenyang, makan hati pun jadi senang, otak jadi lapang..tiada lagi kerisauan..:)
lat weekend, molie balik Ipoh....fuuhhhh~! perasaan yang sangat susah nak digambarkan dengan kata-kata...........SERONOK!

balik, dapat jumpa ibu, jumpa ayep, jumpa alang..!!jumpa 2 ekor kucing yang molie sayang sangat2 tu...but bad thnig happened to MOG...siannnnn sangat2..actually dia dah hilang a few days before...dia balik umah on 30 october, 1 day before his first birthday...

masa molie naik bas kat pudu, ibu cakap Mog da balik..happy sangat2..tai bila ibu cakap mog buta tu yang suspen gila.. bila sampai dan tengok sendiri keadaan mog, memang menitik air mata...sedih sangat2..

sepanjang kat ipoh, g visit alang kat UTP...dorang tgh exam skang ni...tak leh balik umah...lame tak jumpe alang...makin lame makin ensem pulak adik aku nih..haha..macam Duta SO7..kehkehkeh...

tengah2 sibuk layan utube, teringat lagu yang ayep suka nyanyi (dia peminat MJ) so..da igt lagu ni lagu MJ yang nyanyi...so..ayep..ni bukan MJ nyanyi...lagu ni nyanyian dari Zain Bhika..lagu dia sedap..lirik pun memang pujian kepada ALLAH....:)

jom hayati ~~




p/s: sejuk hati bila dengar ayep bukan takat layan bunkface, billytalent and so on..:)

Isnin, November 02, 2009

::monolog bisu::

banyak sebenarnya yang bermain difikiran aku. banyak persoalan yang berlegar, menantikan jawapan, namun aku tidak bisa untuk mendapatkan jawapan itu. atas dasar mejaga perilaku atau diri sendiri mahu membisu? perhubungan apakah yang boleh dikelaskan pabila ia menjadi suatu perbezaan? adakah kerana kita berbeza, dan kemudian perhubungan antara kita harus dibeza-bezakan dan dikelaskan hanya kaum-kaum, atau orang-orang atau klik-klik tertentu yang hanya layak menjadi sebahagian dari kita..? mengapa aku selalu memikirkan perkara ini....?kerana aku tidak pernah terfikir untuk membeza-bezakan sahabat aku. ya! aku tidak pandai bermain dengan kata-kata. aku bukan dari jenis manusia hipokrit. kalau aku tidak suka..aku akan katakan tidak! nampak seperti kasar kan..tapi ianya lebih baik dari menikam dari belakang, menjadi duri dalam daging atau menjelma bagai gunting dalam lipatan...hari-hari yang aku lalui, aku dapati, masih jelas ada antara mereka yang masih kolot fikirannya...kadang-kadang membuat aku tersenyum sendiri..mengapa perkara begini masih lagi dijadikan satu amalan yang pada aku tidak sepatutnya diamalkan lagi...ahh..biarkanlah..mereka masih remaja agaknya..~

p/s: susah nak puaskan hati semua pihak..lebih baik kita buat kerja kita saja..jommm enjoy~!

Sabtu, Oktober 17, 2009

u can called her...GegirL

ceritanya begini.. suatu petang, molie ikut makcik ke kajang, temankan dia tengok rumah dia yang dah siap tu..lepak kejap sementara tunggu abg2 perabot hantar perabot baru.. cantik juge rumah tu walaupun tak sebesar mana..habis je kerja2 mengangkat perabot (bukan saye yang angkat pon~) kami ke rumah mertua makcik, jenguk anak makcik..si danish dan puteri..seronok je dorang bile mama datang...masing2 dah tercarik2 ape yang mama bawak tuk dorang...mmm..budak2..mcm tu lah~

dah duduk2...minum2...time to go back home lah..mase molie nak masuk ke kereta, makcik tegur " li, cube tgk depan kereta tu...mcm kucing lah"...aa? kucing?? jap2..tengok....haah..ye lah..anak kucing...alalalala...comelnye!! hmmm...molie terus bagi anak kucing tu kat makcik, terus tutup pintu kereta..dan molie cepat2 masuk ke dalam kereta.." jom balik!" terus makcik start drive n sampai la di rumah...:)

takpe ke kite ambil kucing orang ni? takpe kot..tapi kucing ni mcm sakit je...yeke? hmm..haah la..dia berak cair ni....huhuhu...

"li, bagi mokno jage dulu lah..geram tgk kucing ni...comel sangat!"

iye lah...bagi mandi wangi2..hehehe..
so. a day after that, baru turn molie dapat jage kucing tu...wah! seronoknye..manje sangat2 kucing ni...erm...tapi dia manje ngan husband molie..adoih....cek jap...ooo..betina rupanye..patutlah~
molie namakan dia GEGIRL..motip? rasenye suke plak name tu..gedixxx~
bangun pagi, eeh...ade cacing rupenye kucing ni...hmm..kene bawak p vet ASAP ni..tanak jadi mcm kucing2 sebelum ni...takmauuuuu~

okeh..dah pegi vet..blablabla....
manyak penyakit kucing ni...cacing, kutu telinga, kutu bulu....aaa..ape lagi ek..hehe
so..total molie abes untuk dia rm 183...adoi..botak kapalo den!

Alhamdulillah..gegirl da makin sihat...seronok sangat2 dia da pandai main..pandai berak..tapi kencing bersepah...adoihhh lagi..
now, molienye keje masak ayam rebus tuk dia..takmau makan biskut...adehhhhhh~
port dia salu tido, kat hujung katil, sampaikan kami tido kat atas toto, takut terpenyek mcm kes arwah tomok dulu...huhuhu..
erm..gegirl...hopefully..boleh hidup lama..membesar dengan sihat okay! mama sayang kamu!



*sila abaikan tilam, kes molie muntah semalam*

*manje..walopon muke garang!*



*gegirl tengah tido*

Khamis, Oktober 15, 2009

.

malam ini, hanya bertemankan gegirl...tiada apa yang mahu dilakukan sebenarnya..siang tadi, habiskan chapter 3-1 resident evil...ahhh~ asyik mati je...kenape la susah sangat nak bunuh lelaki bertopeng yang punya bende hidup dibelakangnya itu??? ah...banyak kali dah repeat...last2, tak larat dah jari ini....
hmm...nak sambung main fatal frame II lagi la macam jem otak nak kene fikir, kat mane lagi tempat yang belum diselongkar....

hehe~ seronok sungguh tinggal dirumah seorang diri...rase seperti bujang kembali...:)
ala..sekejap je ni..nanti balik la si dia.. ke mana malam2 begini..? ade meeting dengan budak2 futsalnya...malas nak ikut, mati kutu nanti... lebih selesa di rumah..=)

kebetulan, semalam baru lepas berborak dengan ibu tercinta...banyak bende yang nak dikongsikan dengan ibu...tapi kredit tak cukup lak..haha..risau keselamatan ibu di rumah...harap2 tiada perkara buruk yang berlaku...selalunya, aku lah hero..kalo alang ade, alanglah yang amik alih tempat tu...

esok baru ade mood nak ke kelas..bukan sengaja ponteng..tapi malas! lagipun, belum start belaja lagi..masih dalam proses pengenalan...tempat pun masih belum ada untuk kami...

gegirl da mule mengiau... ajak tido lah tu... nasib baik ade gegirl...ade teman bila dia tiada di rumah..

ok. ~

Ahad, September 27, 2009

her name is MOMO


ni lah dia kucing yg adik molie beli....ohhhhh~ sungguh cumel...
terase nak terbang ke sane untuk mengentel2 momo ini...
oleh kerana esok exam....kubatalkan saja niat itu....cewaahh~ poyo...

harap2 momo survive n hidup lame supaya blh balik ke malaysia yang indah ini....:)

Ahad, September 20, 2009

Selamat Hari Raya

dikesempatan ini, molie n hubby nak ucapkan selamat menyambut hari raya aidilfitri, maaf zahir dan batin...tahun ni beraya kat ipoh...raye ke 3 baru bertolak balik ke JB...harap2 semuanya berjalan lancar....semoga tahun ini memberi seribu kemanisan di hari raya..cecewahhh! semua dah siap tinggal nak masak rendang je...seronot....!

okeh~ gudnite!

Selasa, September 08, 2009

bertahan!

hai kawan-kawan! hehe
sungguh lame tak update...sebok ngan kebun2 dan ayam belaan...sekarang ayam dah berumur lebih kurang seminggu...jadi kene gigih la menjaganya..walopon kadar kematian hanya 5%, tapi...kalo blh tanak la ade yg mati..sedih...sbb anak2 ayam tu sume kiut miut..:)
1st test baru je berlalu..sepatutnya dah lame..tapi lecturer baik hati jarakkan tempoh..lepas raya ni dah final dah..oh...untuk pengetahuan semua...sem molie just 3 bulan je...sekejap je..maklum la..kami ni produk2 instant, harap2 menjadi la..huhu
pack memang pack...tersangat la pack..sampai kadang2 tak sempat nak study pun..tetiba dah exam..ade la seketul dua subjek molie kantoi...tapi akan daku pertingkatkan usaha ngan gigih lagi...:p
minggu ni akan menjadi mimpi ngeri yang amat sangat sebab BANYAK GILERSSS kerja yang kene selesai kan b4 balik raya...betul la cakap org, program dpli ni memang rash..kalo tak ley ikut..memang semput la..ahad kene present plak..mcm micro teaching...bahan2 pun belum siap (bukan nak g buat, dok mengomel jek ni)...harap2 blh buat...takmo pening2..nak hepi2..
nampaknye harini molie masih berpuasa penuh dengan jayanya...hmm...dah 18 Ramadhan dah..:) kalo puase penuh..tandanye ape ye..? hehehe...:p
ok lah..molie kene kua ni..takley online lame2..melekat nanti..:) ok la..
ade 12 hari lagi nak raye...YEAY!
babai sume!
muahh!~

Rabu, Ogos 19, 2009

Salam Ramadan

Assalamualaikum...
hai semua!
cewah! mcm ramai je yg dok membacenye kan..
sejak dua menjak ni...sangat sibuk..kalo update pon..update yg tah pape...(padahal same jek nih)
pejam celik..pejam celik...dah nak berpuasa plak ye kite sume..bagi yang beragama islam...bagi yang beragama (ala..lupe plak agama ape..baru je blaja...) dorang puasa bulan march tahun depan...hehehe...
dikesempatan ini, molie nak mengucapkan selamat berpuasa buat semua yang beragama Islam..tak kira lah dimana jua anda berada! puasa ganti sudah lupus ke belum..? haha~ tanye orang plak ek..
sekarang ni, cume tinggal beberapa minggu je molie nak abeskan sem pertama program DPLI ni...memang padat,dahsyat yang amat..sesiapa yang kuat..pasti maju lah..yang lemah tu..kene makan suppliment..siyes...memang tak larat...bile exam plak..macam nak gile...sampai markah molie pun ade yang teruk...
baru nak membebel...my husband da ajak balik...aa..molie pun puasa ni...puasa ganti...huhuhu..
oklah..
selamat berpuasa ya semua!
andai tersilap n kasar bahasa..maaf dipinta..
nanti nak raye molie minta maaf lagi sekali..
da~

Isnin, Ogos 17, 2009

Jumaat, Ogos 07, 2009

asek mati je

salam..
ade mase sikit ni nak mengomel2 disini..
patutnye kelas abes pukul 12.30 tadi..tapi lecturer tak sihat, may b sebab cuaca sekarang dengan wabak yang mengerikan lagi...macam2 hal dah..
minggu yang agak sibuk..baru lepas cuti..byk la kerja yg menimbun tu...biase la..kate student..

semlm..hari yg menyedihkan...kucing yg molie bela dah mati...!
patut la molie terasa nak balik je pas kelas kol 2 semalam..hmm..bukan rezeki lagi..

takpe lah...nanti..beli yang da besar terus..:)
senang..:)
terasa gak..kene sumpahan ke ni..asek mati je kucing yg molie bela..haha..karut!
erm...takpe la..
may be lain kali..

jap lagi ade kelas lagi nih..malam ni kene temankan hubby OT plak..sian dia..banyak keje..takpe la..mari kite bekerja..huhu~

Selasa, Julai 28, 2009

Hooraaayyyy!!

hehehe..ape yang seronok sangat tu??

UPM cuti okayh..hehe

tapi seminggu je..cume...macam mane ngan ladang2 kami tu??

seronoknye..akhirnye dapat gak merehatkan diri..sejak kawen blom pon sempat berehat...ngan kelas yang pack...huhuhu..

kepada sume kawan2 DPLI SP...selamat bercotiiii!
assgmnts jgn lupe siapkan yeaaa!

Selasa, Julai 21, 2009

keletihan

Salam semua...

haih~ mengeluh sekejap..bukan apa...memang ni je masa nak mengeluh..
sejak kelas dah mula ni...macam2 hal lah nak kene setel..
medical check up sampai nak kene buat dua kali...duit pun keluar..
abes kelas bukan boleh balik umah bermalas2...kurang2 kene tunggu sampai pukul 5 petang..kalo si suami buat OT...ape boleh buat..tunggu je la..dan siapkan assigments yang tak siap lagi...

ni pun tengah tunggu dia msg...kalo dah setel keje dia, baru boleh balik...
masak pun, kadang2..bukan malas..memang tak sempat...kang kalo masak telur je, kesian pulak kat laki saye...:(

ingat senang ke kawin mase tengah belaja...nak tau..rase lah sendiri..kalo dapat suami yang boleh bertolak ansur..ok..:) kalo yg jenis payah tu....paaayyyyaaahhhh nak cakap..:p

Alhamdulillah..tak banyak bende yang merunsingkan, kawan2 pun okay..cume kadang2 penat bila dah lame tak mencangkul...batas da siap..esok akan mula menyemai benih...smoga tanaman kami berjaya!

kesian kat Tatam...kat rumah sekor diri..mesti tengah lapar...tunggu mama balik ye cayang!

Ahad, Julai 19, 2009

Jumaat, Julai 10, 2009

status terakhir

selamat pagi.

pagi2 saya sudah mengadap...haha..
hari ini hari terakhir saya menggunakan panggilan CIK..hehe
semakin dekat, semakin kalut ngan persediaan untuk hari esok..
inai pon saya tak g beli lagi...saya pening dah ni..

semalam, saya balik, ada banyak sangat bunga hidup...
oh...uncle seblah bagi...jiran saya ni menetap di cameron, smlm dia dtg sbb nak bagi bunge..
terima kasih pakcik dan makcik yang jarang2 saya temui itu.

kerusi pelamin pulak, mcm cacamerba..tapi asalkan ade..sudah cukuplah...atau mak saya nak g tukar balik kat kilang jati kawan dia tu..? (promote kat sini..)

dan semalam jugak saya dah pegi try baju dan amik semua aksesori yang dorang berikan..pastu ngade2 nak tambah itu ini...duit pun keluar lagi... (T_T)
alamak! tanjak tertinggal..haha..takpe..esok2 la amik..keris yang saya dapat..alahai kuntutnye..saya ingat nak guna keris betul...demandnye saye...ahaks~

semalam lagi, khemah juga sudah dipasang..kesian tgk mereka memasang dalam keadaan hujan renyai...takpe pakcik..duit masyukkkk~

hari ini, mereka2 yang terlibat dalam aktiviti penukaran status ini akan memulakan perjalanan...dari johor dan terengganu..jauhnye sedara mara saye... (- -'')

adik2 saya masih tidur lagi ni..sian dorang..banyak dah dorang tolong saya..takpe..nanti saye belanje..:)

semoga majlis ini diberkati dan berlangsung dengan baik sekali.

kepada kwn2 yang tak dapat datang.. takpe la..hari ini hari saya..besok hari awak...ehhh? bukan2..terima kasih ye..hehehhee...~

Selasa, Julai 07, 2009

::::wishlists::::

erm...mama told me to make a wishlists (betulkan english saye kalo salah okeh)

erm..lagi 4 days nak tamatkan zaman bebujang ni..hehe..
sempat gak jumpe org2 penting sebelum status bertukar ganti ni..hehehe..
sebetulnya, org asek tanye..molie nak ape? hadiah ape nak..?
ngan mama molie dah mintak vios papa..tapi bak kate kinah..melampau lah tu~
so..tggl kenangan demi kenangan je la nak dapat vios tu (bajet dapat ke..?)

so..this is my wishlists for my wedding presents (~_^)

::peti ais:: dah dapat
::blender::
::set panggang memanggang::
::satu set pisau:: ye, molie gile ngan pisau ok.
::oven:: molie nak belajar baking..:) blh buat bisnes nanti
::microwave:: sape nak bagi nih?
::jam loceng:: sape bagi tu sila lah letak kat kad nama dia ek..bukan ape..nak say thanks.
::set memasak::
::mesin basuh:: tahap melampau dah kembali..

ape lagi ye yang orang bagi sebagai hadiah...?

::pakej bulan madu...?:: hahaha
::baju hujan 2 pasang same kaler::
::helmet pun 2 bijik:: hahaha..
::pakej buat bracess....?:: kahkahkah~

ape daaaa..mengarut la nih...
this post just for fun okeh...but this is my wishlists...siyes la nak cari after married ni...
pastu..berfikir..bile nak g jalan2 tuk honeymoon...mayb kami akan melihat bulan dan bintang di langit nan tinggi dari tingkap rumah tinggi itu...masing2 sibuk...aaaa...dah hilang inai di jari baru blh jenjalan...(tahun depan la tuuu...)

ape2 pun...doakan hubungan dan ikatan perkawinan ini diberkati..doakan utk kebahgiaan kami (cewaaaah ayat)...cik molie akan bertukar ke puan molie...walopon jadik puan..nama molie tu..mcm tetap nampak muda..versi perahsantan berlaku lagi~

oklah..hentikan sume ini...

sape yang nyampah bace ni...wtf (mama aja..hikhik)

p/s: who cares..?.hehehe..:p

Isnin, Julai 06, 2009

adoih...

rase mcm nak balik je ipoh..

ponteng seminggu classes...boleh tak agak2..?

huh..haih~

Jumaat, Julai 03, 2009

resepi ibu saye


*mula2, gaulkan garam, tepung beras,air*

*keledek yang dah dikupas..cecewah..abaikan lebam2 tu*

* ramuan pertama tadi campur ikan bilis sikit*

* keledek potong jejari*

* masukkan keledek ke dalam ramuan tadi*

* untuk lebih rangup, masukkan sedikit kapur..sikit je*

* gaulkan, warna akan jadi lebih menarik*

* goreng*

*hasilnya..abaikan yang hitam2 itu, itu kesukaan ibu saye..hikhik*

borang nikah : submitted!

perghh...ingatkan garang giler..rupenye baik dan kelakar tok kadi tu..ape2 pun..semuge hari kejadian berlalu ngan aman dan sentosa..maybe akan berlaku pertumpahan air mate..

uhuk..uhuk...syahdu...

Isnin, Jun 29, 2009

this is GEMOK


gemok sweet
Originally uploaded by molisaLURVEbenggo

itu je.

sudah


erm.


sebenarnye saje je nih..

dok mengadap pc, b4 balik ipoh sat g..nak jumpe supervisor dia meeting pulak..kad kawen banyak tertangguh ni, nak bagi sape lagi ek? tadi dah bagi kat kawan2 lain dah..hehehehe..


hmm..

patutnye minggu ni orientasi kat upm ni

tapi malas nak join..tak tau la camne..

nanti class start baru join..hehe..baik dok umah..lepak2 sambil siap2kan ape yang tak siap lagi..


kurang 2 minggu lagi..

hish...

perasaan bercampur nih..

semalam dah angkut sikit barang ke rumah si dia..hehe

penat jugak mengangkat..umah tinggi..faham2 je la..huhuhu..


isnin minggu depan dah start belaja..mesti sibuk..

pening jugak nak settlekan sume bende nih..

huhuhuhu..


kan best kalo ade magic..camtu je..

saye nak ini..tunjuk je..

saya nak itu..hah..bling! jadik..haha


tadi dah setel dah pasal bilik..rezeki..kalo tak, terbang rm610..bayar sewa bilik..

lupe plak dulu ade letak deposit rm150..

kebetulan ude nak g Padang minggu ni..

jadi, boleh la buat belanja sikit...time kasey uder!!


pelamin dah terpasang kat umah ni..tatau rupe dia camne..

maklum la, buat sendiri..

cut cost tu..hehehehe..


tatau nak bebel ape lagi..

aih..mane abg sayang ku ini..

saye dah nak balik ni..

nak anta ke tak ni..

tapi motor ade pada saye..


ok.ok..


saye tanak mengarut lebey2 ni..

saye pegi dulu..
enjoy tgk gambar arwah tomok..:)


Ahad, Jun 28, 2009

cuppies from long lost fwen -----> shu


nice.cute.yummy!

hehehe..

thanks shu..all da way from malacca..after 8 years tak jumpe..then baru jumpe last nite, for only 5 minutes...huhu..takpe..boleh jumpe lagi lain kali...:)

:)

molie request for bola sepak punye gambar...may be shu lupe kot..takpe..:)

today kalo sempat nak g beli cupcakes wondermilk plak..:)

atull..cepat balik...!!!

ucapan selamat


tahniah kepada kaklin,
sekarang status dah bertukar dah..
meriah jugak suasana kat dewan semalam..
wahhh..konvoi saga lagi tuh...menarik2..

semoga kaklin dan suami hidup aman damai ye..
jadi pasangan yang bahagia ke akhir hayat..

saya akan ikut jejak langkah kaklin kurang dari 2 minggu lagi..

tahniah buat kaklin & suami


p/s: kucing saye siap makan kulit telur pindang tu...sedap sangat kot..hehehehe..:p

Rabu, Jun 24, 2009

kesengalan itu ada kadangkala




kadang2..kesengalan itu datang...hahaha
konon2 belajar main gitar lah ni..hukhuk..kire ok la..baru 1st mase nih..hahaha~
layan okeyh~

Sabtu, Jun 20, 2009

ohhh~

macam mane nih?? ape nak buat?? nak tolak terase rugi...nak terima terase mcm tersekat pulak..
hishhh..ini dinamakan dugaan...mungkin....3 mggu lagi nak langsungkan, tetibe nak kene lapor diri kat upm 27 jun ni...haih...abes la molie..ngan borang nikah undone lagi nih!
dah daftar, then terus start classes..adoi...pening pale nih...:(

kuatkan semangat!
cepat setelkan sume bende..
hanya ada 2mggu je lagi..

cepat!

molie boley!

Jumaat, Jun 19, 2009

wedding card



ALHAMDULILLAH AGAIN AND AGAIN

OPPSS..i nak update blog guna english gak ke?
hehehe..just joking sheeda~

alhamdulillah,,ini org kate rezeki kalo nak dirikan masjid...alhamdulillah...walopon hanya dapat dpli tu je..(belambak lagi yg berjaya dapat dpli tu cik molie oii)..molie happy sgt..dan sangat2 bersyukur..

at least, tak payah nak pk nak carik keje ape lagi...:)

tadi dah booked baju and all stuffs..:) just simple dress for my big day soon!
tatau nak tulis ape..hmm..

seronok, sebab gune duit sendiri for my wedding..1/4 je okay..lain2 sume ibu tersayang yang cover..:)

love ya ibu!


Rabu, Jun 17, 2009

MAJLIS PERKAHWINAN

TARIKH:
11 JULAI 2009

BERTEMPAT :
34, HALA PULAI JAYA 1 BANDAR PULAI JAYA,313OO, IPOH, PERAK DARUL RIDZUAN

MASA:
11 AM HINGGA 4 PM

AKAD NIKAH PADA PAGI 11 JULAI 2009, DI MASJID BERDEKATAN RUMAH PENGANTIN PEREMPUAN.

KEPADA SEMUA KAWAN2, ANDA SEMUA DIJEMPUT UNTUK MEMERIAHKAN MAJLIS INI

SEMOGA SEMUANYA BERJALAN LANCAR!



mood: sangat happy~

to-do list

for my wedding, lot things to do~
waaaaaaa~
still have many things undone!

these are the lists:

1) submit my borang nikah (cant be done because of my wali..haih~)
2)dress for my wedding day~ DONE
3)make up ~DONE
4)find catering-DONE
5)pelamin (in proses buat sendiri..kain blom beli~)
6) packing doorgifts
7)my wedding card -ON THE WAY
8)wedding cake~ or should i find another to replace a CAKE?
9)invite all my frens ~IN PROGRESS
10)photographer -DONE (thanks to Ada..;) )
11)booked a condo hotel to my bakal mertua and all sedara mara ~ IN PROGRESS
12) my bunga pahar - DONE

rasenye still ada bende yang tertinggal..please do remind me if ade yg termissed okay..

thank you!

Jumaat, Jun 12, 2009

4 weeks

haha..

gementar

gemuruh jiwa..semangat membara...

ish....

ape la nih..

sok balik ipoh..

wawawawawaaa..

dah dekat...

aaaa..

tu je la kot..

may b akan busy atau kelihatan sungguh cool..:)

jaa ne~

Isnin, Jun 08, 2009

alangkah.......

termenung,
berfikir sejenak,
benarkah semua keputusan yang aku putuskan ini?
adakah ia menjamin masa depan yang lebih baik?

banyak sebenarnya yang bermain dalam kotak akal ini..
berfikir, menganalisis akan kehidupan yang bakal ditempuhi..
bukan selamanya boleh bergantung pada ibu dan abah..

belajar atau bekerja..
buntu seketika..
wajarkah aku berhenti belajar..semata-mata untuk mencari sedikit rezeki..
atau..wajarkah aku mencari pekerjaan yang belum tentu menjamin masa depan..

ahhh~

makin berfikir,
makin rumit,
makin memikir,
makin perit,

kan indah,
saat-saat menjadi kanak-kanak,
riang bermain sentiasa,
makan pabila lapar,
tidur ketika mata sudah tidak larat untuk dikelipkan,
tidak sedar,
ibu dan abah sediakan segalanya..

alangkah indahnya,

ohh...

alangkah..

ADAB MENEGUR

Baru-baru ini banyak perkara berlaku dan aku simpulkan sebagai satu perkara yang memberikan aku sebagai satu pengajaran, tauladan dan juga t...