Isnin, Oktober 17, 2011

campak!

demam campak. sebelum sebelum ni anak kawan yang demam campak. sekarang, adam pulak yang naik campak. fuh! agak mencabar jugak la nak manage bila adam tak sihat. nak nak time nak tidur. bermata panda lah mama dengan papa.

time dia mula-mula demam ok lagi. time demam dah kebah, start naik ruam seluruh badan buat adam meragam. tak selesa kot. sampai aku pun nak menangis tengok adam menangis. dia nak orang dukung je. tapi kalau dah pukul 2 pagi. mane nak larat mama dan papa nak dukung? hmmm

hari ni pulak papa takde. pergi ke kelantan. rabu baru balik. hmmmm... rindu..

adam pulak dah tidur ni. tapi tidurnya takde lah nyenyak. sikit2 terjaga, menangis. kesian pulak. cepat sembuh ye sayang.

diang tadi cikca dah bagi air kelapa kat adam. harap esok makin ok. @_@

Rabu, Oktober 12, 2011

bersawang!

fuh! entah berapa lama dah tak update blog. T_T

sibuk sangat ke? entah la. tak sempat kot. asyik dok main dengan adam je.
adam dah nak merangkak!

oh ya. adam dah masuk 6 bulan minggu lepas. sekarang adam dah 6 bulan seminggu. sekejap je. nanti dah nak masuk 7 bulan pulak.

sabtu ni paklang nak fly ke perancis. fuh...dah besar adik bongsu aku. tapi tinggal lagi sorang adik bongsu. eh, cop...! aku ade lagi sorang la adik bongsu belah abah. hehe. ramainye adik beradik. lepas ni kalau orang tanye berapa adik beradik, boleh la aku jawab dengan bangganye.. 10 orang!

ok, ni saja je update supaya blog tidak kelihatan bersawang! :p

jaga diri!

ADAB MENEGUR

Baru-baru ini banyak perkara berlaku dan aku simpulkan sebagai satu perkara yang memberikan aku sebagai satu pengajaran, tauladan dan juga t...