Ahad, Februari 20, 2011

sudah masuk 33 minggu

salam dan hai semua!

hari ini genap 33 minggu..... yeay!
hanya tinggal 7 minggu lagi... itupun kalau baby keluar on EDD...kalau dia takmo keluar? aduhhhh~

semalam juga, kaki mula bengkak... mungkin terminum air banyak sangat kot?
so sebab kepelikkan dok tengok kaki yang bulat bulat comel tu...
aku dok tekan tekan kaki sembap tu.. sungguh funny rasanya...sebab tempat yang aku tekan tu tenggelam...dia akan naik perlahan-lahan...  ^_^

bila kaki dah bengkak ni..memang sakit juga la.. nak jalan tu macam penguin dah.. sebab nak elak beban turun ke kaki... tapi siang takde pulak bengkak... malam je.. so ade la urut-urut sikit.. boleh kurang ke tak tak pasti la pulak...

adam pulak... memang supar saiyya aktif dalam womb ni... kalo tak senak, ngilu perut ni bila dia berpusing, kuak lentang, jogging, jadik keeper.... memang kene banyak sabar...

bab duduk kat lantai... fuhhh~
kalau nak bangun..amik step by step, dah macam orang angkat berat dah...  haha..
selalu kene gelak ngan suamiku sayang... hoho..
kadang-kadang suami terkejut bila aku terpaksa mengeluarkan bunyi untuk bangun... huduh giler!

berat sekarang dah cecah 55kg~
fuh... maknanya dah 11 kg naik... hebat..hebat... sila tepuk ye kawan-kawan!
alhamdulillah... takde ape-ape penyakit kronik setakat ni..
cuma lenguh-lenguh kat bahagian rusuk... memang lenguh... nampak tulang rusuk aku..huhuhu... perut je beso~

baju adam semua dah packing dalam bag dia..
dalam box, dalam drawer dia... cute je... sangat comel... hehehe
semalam pun dah beli minyak yu yi cap limau.. suke bau minyak tu...

baju aku belum lagi...
cuma dah siap sediakan kain batik dan baju..
stocking belum beli lagi... hoho..
banyak pulak bende yang belum ready..

waaaaa~~~

2 ulasan:

hazirahMohd berkata...

moly..nk tido kaki letak tinggi skit..letak bantal ke..so..bole ilang bengkak tu.. =)

tims berkata...

woohoo..prregy mum..hope u n ur bby sihat...

Air ketuban bocor??

Assalamualaikum. Hari ni saya nak kongsi pengalaman bersalinkan anak yang keempat pada September 2016 yang lalu. Sepanjang proses mengand...