Isnin, Januari 31, 2011

barang baby...dah sediakan atau belum..?

wa....

banyaknye nak kene sediakan....!
sape nak sedekah kat cikgu ni? hehehee....

wishlist baby..
few things lagi nak kene beli/siapkan..hehe

1.breastpump -pun tak tahu yang mana elok... patut ke tak patut beli...ayyoooo~

2.carseat -memang kene beli sebab aku kan keje.. so, nanti nak anta anak kat nursery (takotnye kalo salah pilih nursery) mudah sikit...and selamat..takmo beli yang mahal sangat..sebab pakai kejap je rasenye...

3.beg baby- ayooo..belum beli lagi? ish..ish..ish...

4.tilam dan bantal baby belum siapkan lagi...ade 10 minggu je lagi ni....

5.set lepas bersalin-tengok la dulu camne... huhuhuuu~

6.entah...tak tahu ape lagi yang patut disediakan...

Alhamdulillah... Adam dah masuk 30 minggu insde my womb... harap dia sihat sebab mommy dia dah frequently missed to eat obimin pills.. mesti selang sehari je amik... harap tak jejas dan dapat cover dengan makanan lain... sorry my Adam... mama bukan sengaja.. mama lupe la sayang!
minum air zam-zam pon kene paksa dengan papa.. *__*

10 minggu ni, orang kata kene berjaga-jaga... harap Adam keluar on that EDD lah.. takmo kua terlalu awal, terlalu lewat.. ngam-ngam soi je kata orang cina.. huhu

sepanjang pregnancy kaki tak pernah bengkak...cuma lenguh-lenguh je la.. malam-malam si ayah dah urutkan sikit-sikit...banyak-banyak kang bahaya pulak yea... terima kasih ayah!

harap balik ipoh dapat la jahitkan tilam bantal untuk Adam..buat bantak besar untuk papa pulak.. hehe.. moga tercapai!

nota: sakit hati dengan orang gila yang call pagi buta.. hoi! sungguh tak de adab la kau~

2 ulasan:

gie berkata...

moly,car seat cam perlu sgt sbb guna tau..alang2 beli cari yg bole guna sampai umur dia 1thn ke..kalo breast pump perlu jugak sbb kiter keje..tp kalo manual punyer tak larat nk pump..at last guna tangan..haha

chekgu Moe berkata...

gie..thanks ya... betul...mmg guna sampai dia dalam setahun dua la kan.. kecuali kalo dia dah pandai behave...=) molie nak cari breastpump yang auto..tanak manual...cam seram jer...hehee

Air ketuban bocor??

Assalamualaikum. Hari ni saya nak kongsi pengalaman bersalinkan anak yang keempat pada September 2016 yang lalu. Sepanjang proses mengand...