Khamis, Disember 23, 2010

kasih sayang itu sangat kuat!

korang tahu tak?
kasih sayang antara kita semua ni sebenarnye dah ada... cuma perlu dipupuk agar sentiasa berkembang, biar mencurah-curah gitu~

kasih sayang kawan-kawan kat blog.
kebanyakkan kawan-kawan di blog semua adalah bukan kenalan sekolah, hanya di alam maya ini sahaja. tapi boleh ada ikatan kasih sayang seperti dah lame kenal.. padahal langsung tak pernah bersua muka.. hanya melihat gambar dan membaca kata-kata di ruangan komen.. yang penting hati itu ikhlas untuk menjalinkan persahabatan, bukan saja suka-suka komen (tapi kadangkala ada jugak aku buat) hehehehe..

kasih sayang kawan-kawan kat FB.
kalo FB lain sikit, sebab kawan-kawan tu bercampur baur.. ade yang dari sekolah rendah, satu Uni, sedara mara pun ade sekali.. jadi lain sikit la... ade jugak kawan-kawan kat FB langsung takde tegur.. padahal, kawan satu sekolah tuuu.. baik kawan-kawan yang memang tak pernah kenal langsung, sekurang-kurangnye ade gak bertanye kabo..ade yang cuma tambah kite sebagai kenalan untuk meramaikan kenalan dia.. what the fish kan? macam frinedlist aku la.. rase nak remove je sape-sape yang dah tak aktif.. tapi biar lah.. malas nak buat.. hehee.. tapi awas buat yang suke beno menyebok hal tepi kain orang lain ye.. komen-komen tu biar la ikhlas..kalo tak ikhlas, sila jangan tulis ape-ape.. baca dan diam sahaja ok!

kasih sayang antara BFF.
haaa... kalo bab bestfriend ni... hubungan aku dan bff aku sangat unik.. kitorang sangat jarang berhubung melalui telefon atau ape-ape peralatan canggih di muka bumi ni...  memang boleh kire la berapa kali je aku atau bff aku msg atau call atau email ke ape ke laa~~
kami lagi senang berjumpa, spend some times dengan looked at each other secara live! hehhee.. kalo korang nampak ade pempuan peluk2 kat mane-mane, itu bukan LESBIAN ye.. itu kasih sayang antara kawan baik! it is normal perempuan peluk-peluk.. kalau laki lain sikit aaaa~

kasih sayang dengan family.
oh ini... jangan cakap la kan... tak yah komen panjang-panjang.. kalo korang tak sayang, korang kene sayang jugak.. hahaha~

kasih sayang suami isteri.
wah~ ini part yang best sebenarnye. buat yang belum kawen, korang takyah la memikirkan yang bukan-bukan okay. maksud aku, kalo mase dia jadi boipren, lain tau kasih sayangnye... tapi bile dia dah jadi suami (pasal isteri aku takley komen).. itu sangat lain.. hanya yang dah kawen je faham.. jadi cepat-cepat la kawen buat yang tengah hangat berchenta tu~ tapi satu aje aku nak share, bila dah kawen, satu bende yang penting adalah kesabaran. kunci untuk kasih sayang itu kekal.. tak boleh tulis panjang-panjang, kang melalut pulak kisah kasih sayang ni haaa... hehehehe..
*abaikan muke eksaited itu*
kasih sayang dengan pet (haiwan kesayangan).
eh, ni pun masuk sekali ke? memang la.. korang ingat sayang tu untuk manusia je ke? banyak lagi.. sayang kat barang-barang, baju..ala... banyak laaaa... macam aku, aku ade sekor kucing betina yang dah dimandulkan. siriyes aku cakap, kucing aku sangat la pandai.. kalo korang tak caye mai la datng rumah aku, tengok betapa pandainye kucing aku.. hehehee (kecoh~)
aku kutip kucing aku mase dia umur lebih kurang 6bulan. aku jaga penuh kasih sayang, jadi ape dia balas kat aku? dia dengar cakap, dia manja dengan aku (kadang-kadang lebih manje dari aku pun ade).. bawak pegi mane-mane pun tak hilang.. kalau aku balik dari sekolah, dia dah tercongok tunggu aku depan pintu.. atau pun aku nak tidur, dia cepat-cepat datang duduk kat sebelah dan tido.. haha..
jadi, kalo korang nak pelihara pet ni, layan la elok-elok, berikan kasih sayang. ia berhak dapat ok.

*kaseh sayang gegirl dan mog*

actually, tak kisah la dengan siap-siapa pun...asalkan tak buat jahat sudah.. buat je baik kat semua orang.. bukan rugi pun kan.. malah bertambah la pahala tu... =)
marilah perpegang pada kata-kata ini :

biar orang buat kat kite, jangan kite buat kat orang~

8 ulasan:

yam berkata...

love the topic..

chekgu Moe berkata...

tq yam cayang!

.::aDa::. berkata...

Kasih syg dengan I? Hihi =p

chekgu Moe berkata...

ada~ u laen sikit.. spesel relationship..hehee.. payah nak jumpe yang macam kite ni..hehehee~

.::aDa::. berkata...

Hehehhehehe~hmm molie, I'm giving up already..dh x mampu tahan sedey :(

chekgu Moe berkata...

hurmmm.... are u okay dear? ape2 nak cite bagitau lah ok...=) molie ade je..

.::aDa::. berkata...

No I'm not ok.. :(
Serabut pk..

chekgu Moe berkata...

dear..tak yah la pk ok...
ape2 msg molie neh... i'll be always by ur side..=)

Air ketuban bocor??

Assalamualaikum. Hari ni saya nak kongsi pengalaman bersalinkan anak yang keempat pada September 2016 yang lalu. Sepanjang proses mengand...