Khamis, Disember 09, 2010

baby sudah 22 minggu lebih dan masa untuk membelai encik ramos!

what a hectic day!
phewwww~~~ mengeluh panjang i~~

semalam, pegi check up baby.. ingat kan dah dapat tau jantina.. sekali baby kepit-kepit pulak... adoi...
maka hampa lah mama dan papa nye... baby kami pemalu orangnye..hehehehe..

alhamdulillah, baby sihat. berat baby 500 gram lebih. kelihatan macam sempit je dia duduk dalam rahim aku.. nampak kaki dia dah mengadap ke kepala.. hehe.. dan masa dok sebok-sebok nak tengok anu, sekali baby menguap.. nampak lidahnye yang kecik itu.. Ya Allah.... kagum!

berat aku pula makin bertambah, sebelum ini 47 kg, selepas ditimbang untuk bulan ini, beratku 50.5kg. wahahaha.. nasib baik buat check up kat private, jadi tidak dimarahi oleh nurse atau doctor, cuma doc mintak minum air masak banyak-banyak... baek lah doktor!

dan kali ini, aku diberi ATT, suntikan tetanus.. apa tujuan suntikan ni? setahu aku, tetanus ni untuk elak kancing gigi (kot)... jadi, kite kan banyak gune barang yang entah apa-apa, kebersihannya tidak dipastikan baik atau tidak.. jadi, marilah disuntik ye! hehe. sakit ok. sampai hari ni lengan aku tak boleh di sentuh dengan kasar... kene gosok-gosok manja...heheheehe... bulan depan kene suntik lagi sekali.. oh oh oh~



kirenye macam gini lah baby duduk dalam tu...tapi sebab dah nak masuk 23 minggu, kepala dia dah ke atas... kenapa dia menguap..entah la...hehee... =) tiap-tiap pagi, tengahari dan malam dia akan mula tendang-tendang. apa rasenye? peh, geli lah! memang geli...tapi bahagia...! anak ku sihat dan membesar bagai johan ye!

dan aktiviti hari ini pulak... membelai ramos tercayang! maklumlah, masa kat JB hari tu, no plat jatuh, jadik selamba badaks je kami dok bawak ramos tu ke hulu dan hilir tanpa no plat. bila ade sekatan, abang polis tanye, ape lagi, berlakon lah~ hehe.. so tadi pegi la uruskan ape yang patot..=)

alhamdulillah... ade sikit rezeki, baik pulih dan belai sikit ramos yang sebelum ini terbiar.. sampai ade yang kate ramos ni aquarium... pastu bulu mata ramos pun ade yang tercabot... dah dipasang balik...kesian ramos kan..kan kan...hehehe..

dekat 3 jam jugak la tadi.. fuh!
lenguh pinggang! tapi lepas tu encik suami tersayang belanja kek kat secret. jadi.. pinggang dah tak lenguh! heheheheehe...=)

ni la rupe ramos sebelum... selepas lupe nak amik..hehe.. macam nak terbang dah!

hehe..lepas ni boleh eksen dengan ibu, maklom la kete dia dah siap bela awal2 dah... heheeh.. =) ahad ni ibu datang..tak sabar pulak... seronok dan sangat bahagia sekarang ni... =)  dan esok pulak.. mahu berparty dengan sahabat sekolah ku...  semoga party esok hari berjalan lancar.. =)

mahu tidur awal, keletihan lah hari ini~ <3

3 ulasan:

Teyn berkata...

happy for u, moe. =)

Myaby berkata...

best nya tak lama lagi da ada baby. mesti comel cam mama dia.

^_^ v

chekgu Moe berkata...

teyn~ hai teyn..=) thank u dear!

myaby~ insyaALlah...doakan ye... hehe.. comel cam mama n papa dia sekali la..hehhe

Air ketuban bocor??

Assalamualaikum. Hari ni saya nak kongsi pengalaman bersalinkan anak yang keempat pada September 2016 yang lalu. Sepanjang proses mengand...