Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2012

2 minggu tu macam 2 tahun kot?

Imej
Hari ni, hari kedua suami di sg. Buloh. Berkursus. Masuk malam ketiga lah...tinggal lah aku, adam dan bebudak berbulu tu...mulanye tak terasa lagi....masuk hari ni..perghhhh...dah rasa penat sikit...nak2 bila adam jadi manja sangat! Taknak duk sorang2...adoiyai....Pening jugak mama....si adik pun tak kurang hebatnya...menendang sane sini...huihhhh.... Esok ada aktiviti di sekolah.. Entah terjaga atau tak pagi esok ni...takot kesiangan lagi...macam dua hari lepas....malu je ngan budak2...Jaga anak sendirian? Bagi aku itu mencabar! Eh, belum masuk bab anak sakit lagi...hohoho...mintak dijauhkan lah semua tuuuu..tak nak la aku....Tak tahu lah nanti...bila suami kene transfer jauh....sobs sobs sobs...... Tak nak pikir semua tu lagi.... Nak pikir yang sekarang je dulu...nanti sedih....Tadi masa makan....adam menjaga diri beliau sendiri.... dia amik buku jawi dia dan belek2....  Yang kelakonye..buku tu tebalik...memang budak suke kot baca buku terbalik...beyond imagination!Moga anak mama pa…

keputusan sudah dibuat!

wohhoooo!!! *lompat bintang 2 kali!

haip! haip! mane boleh lompat la mama! duduk diam2 okay~

Alhamdulillah.... setelah penat memerah otak...akhirnya, kami suami isteri telah sepakat nak reno rumah... fuhhh... berpeluh jugak bila tengok jumlah rm rm tu....

ah pek tu kata boleh bayar sikit2...jadi dalam 2 bulan ni kami kene ikat perut lah... ditambah pulak dah mula bayar rumah sendiri...dan kene bayar sewa rumah lagi, memandangkan kami belum berpindah...

mungkin lepas raya boleh masuk rumah baru (tak laaa baru sangat!)

semoga Allah permudahkan semuanya...

buat kekanda...

mahap kalau adinda ni kalut sikit bab duit... adinda kan boros.. huk huk huk.. :p

 ai lebiu~

lebih kurang 4 bulan

Imej
aigoooo~

cuti sekolah pun dah habis, kene lah back to school!
sekarang macam dah tak larat sangat, hehee... anak ke dua ni memang besar sikit ke? 5 bulan, perut dah naik... dah menonjol sangat... mungkin di tambah dengan kegemukkan! oh my!

kalau tengok kalendar, takde cuti selama 8 minggu! oh..oh.. penatnye saye nanti... dush! dush!  jangan nak malas2 ye mama... nanti badan kembang...aaaa...tak tahu!

minggu lepas check up adik, alhamdulillah..semuanya normal.. adik pun sihat je dalam perut.. aktif le sesangat.. jantina pun dah nampak! awww... mama akan dapat prince lagi! jadi...dalam hidup mama memang dikelilingi prince charming laaaaaaa~

due date adik mungkin 12.10.12... kalau boleh nak minta cuti awal 2 minggu, sebab time tu dah cuti sekolah...jadi..kalau minta dan dapat cuti..untung lah..kalau tidak...tak mengapa lah..

bulan julai ni, kene tinggalkan adam dengan papanye.. macam mana lah tu! harap papa boleh masak sedap2..macam mama masak...hehe.. tak pun suruh je adik tu masakkan u…

air mata itu tumpah jua!

Ya Allah...syukur.... Semuanya kembali normal....

Lepas ni.... Aku nak top up balik 3 tahun yang hilang tu....
Aku rindu jerit tawa suara mereka memanggil nama aku!
Buat duri dalam daging....gunting dalam lipatan....

Bersihkan hati kau yang busuk itu....

Tembelang kau dah lama pecah!
Yes! You...

Attention seeker!
:-)
Published with Blogger-droid v2.0.4