doktor dan bayi saye yang comel... :)

salam semua...!
mesti semua dok tercongok depan TV kan? maklomlah, final bola malaysia bertemu Indonesia.. Alhamdulillah.. Malaysia masih lagi mendahului...
 nampak Malaysia macam goyah sikit, macam tak yakin nak pass bola..
wala ape pun, FAHMI tetap mannttooooppp!

good keeper lah!

oh, sebenar nye nak kongsi pengalaman scan 4D dengan mommy-to-be di luar sane.. hehehe..
ni first time pegi buat 4D, sebelum ni hanya scan 2D je.. ala..gambo yang hitam putih tuuuu...
kebetulan pulak, suami tak sihat, jadi bawak ke klinik selepas balik meeting dari sekolah tadi.. (penat nye pegi meeting!)

lepas dah dapatkan rawatan untuk suami, kami ke klinik jameaton yang terletak berdekatan Equine, Seri Kembangan. untuk pengetahuan korang, doktor Jameaton ni tersangat laaaaaa sempoi orangnye.. :) rase seronok kalo jumpe dia.. kadang-kadang berborak entah ape ape je dengan dia..

tadi masa scan baby, dia tanya nak tengok jantina ke nak tengok muke baby? aku dah tentu nak tengok dua-dua la kan.. ehheehe... tamak!

jadi, doc pun scan anu baby gune 2D jer. baby dah besar.. tak sampai bape saat dah nampak dah.. jeng jeng jeng! tersenyum lebar suamiku.. <3

doc cakap anak aku tengah kencing dalam tu.. haha.. kelakar je anak mama ni.. sambil mulut dia mengunyah macam kunyah chewing gum! gile comel lah mulut anak aku.. haha.. macam bibir ayah dia je aku tengok.. hehe.. *abaikan imaginasi liar aku*

then, doc scan 4D, maka ternampak lah muke anakanda ku yang comel itu.. siyes! memang sangat comel.. (tapi baby memang sume comel kan?)

hidung dia...
dagu dia (macam dagu aku kot)
nampak anu dia lagi.. hehe..

tak lame lepas tu, baby bergerak, muka dia dah tak mengadap ke luar.. alaaaa.... kejap-kejap dongak ke atas, tengok ape pun aku tak tahu.. tapi bila doc pegang perut aku sambil tekan-tekan ( usaha ni untuk buat baby bergerak sikit) terus baby pandang kamera balik..

alahai~ kagum betul aku..

doc cakap "anak awak ni fotogenik laaa... lepas tu kuat senyum.."
hehehe.. aku pun ape lagi.. punye tak malu jawab " macam mama dia la kot doc..." (buat-buat blushing) haha..

maka, terjawab sudah jantina bayi dalam kandungan aku... syukur ya Allah... Allah makbulkan permintaanku.. senyum lebar lebar la lepas ni.. sebab dah boleh start shopping... bukan tanak shopping awal-awal aau playsafe beli unisex colour..tapi, hati tak puas kalo macam tu... macam macam pe'el kan?

8 januari 2011, aku akan check up lagi.. alamak.. kene ATT lagi.. adoyai~


* ni la doctor Jameaton dan aku yang sudah bombom*

kalo korang nak dapatkan khidmat beliau, datang la ke klinik ni.
Klinik Jameaton Sdn Bhd
Taman Pinggiran Putra,
seri kembangan, Selangor.

 buat pertama kali, ini lah wajah anakanda ku..dia senyum bila mama say hi ...

yang ketul-ketul tu uri yang terlekat-lekat kat muka dia.. so, gambar kureng sikit la.. ni pun dah start tendang-tendang ni.. mebi sebab malaysia dah goal sebijik tadi.. minat bola ye anak mama ni? hehe..

orait. till then.
jumpe lagi~
tata.

Ulasan

Admin P@P berkata…
Salam.
Alhamdulillah hajat dimakbul Ilahi, dah tahu jantina.
Semoga terus sihat dan selamat sejahtera.
Tahniah.

TQ
chekgu Moe berkata…
admin..wslm.. terima aksih..=)
nadiah berkata…
wah jelesnya. nak jugak scan 4D. emm sinimcm xde je servis scan 4D tu. emm kalu ada pon servis KO. jeles lah.

emm bestnya molie, dh nmpak muka bby. nak scan jugak....:(
Shahazrin berkata…
lagi cerita klinik jameaton

http://www.shahazrin.com/2011/02/cuaca-yang-berubah-shahzrincom.html

Catatan popular daripada blog ini

mari ganti tempat pasang plug yang rosak.

TAMAN BURUNG DI MELAKA

apa itu shingles?