Ahad, Januari 25, 2009

PENING

hampir 5 jam keluar ngan mak-----> survey butik pengantin dan membeli kain langsir dan membeli kain untuk dibuat baju pihak pengantin perempuan...tema pihak kami HIJAU..kenape? sebab mak mollie suka sangat warna hijau...layan la..lagipun molie anak perempuan sulung...ikut je la ape dia nak...lagipun..dia yang kuakan duit...huhuhu...:)

tadi, hanya 2 buah butik je sempat kami survey..satu tokey cina punye..satu lagi melayu...dua2 bagus...bagi tawaran yang baik...tapi, mollie rasa may be akan pilih yang tokeynya melayu...bukan ape...lagipun harga dia murah...:) bagi mollie murah sangat2!

pening kepala..sebab banyak sangat baju...ape yang molie bayangkan dalam minda tiada disitu...bukan kedekut nak tempah baju sendiri..bila fikir balik....tahun bila akan dipakai baju meriah camtu kan...

zaman da semakin canggih...macam2 color ade...yang mollie carik takde....sekarang ni...pilihan hati adalah color cream...sebab? entah la..bagi molie...tanak la meriah2 sgt dengan color2 tu...sebab, tetamu yang datang nanti dah meriah ngan color2 pilihan dorang...:) rasenya org pun boleh cam mane pengantin kot nanti...:) yg pakai veil tu pengantin la tu....ade ke tetamu datang pakai veil..? hehehee...

mase beli kain langsir untuk bilik molie tadi..macam kelakar pun ade...bukan ape...aritu mak salah beli cat...cat minyak...warnanya pulak....ADOIIIIIYAII~ tapi nak wat camane...tanak bazirkan masa..kami 3 beranak ni start mengecat...macam2 la yang kami buat untuk buat kan bilik tu cantik...hmmm...ORANGE! tadi bantai je la langsir color ape...kami dah penat..mak molie dah lapar...sian dia..pagi tadi kami makan pulut je...:) kalo pekena air kopi O mesti sedap!! hehe~

lepas abis sume...kami g jalan2 jap kat GreenTownMall tu...jalan punye jalan (sebenarnye tak jumpe kedai kasut, mak molie nak beli kasut) kami terjumpe la sebuah kedai yang pada molie agak unik..sebab mengikut kate leng chai tersebut (lupe tanye nama) hanya ade 3 buah kedai je kat malaysia ni...satu kat KLCC, Sg.Wang dan GM (GreentownMall la tu)... dia jual bekas isi cincin...cantik sangat2...(sorry molie tak amik gmbr, tgn penuh bawak barang) ade mcm2 bentuk dan karektor...ade yang bentuk segi empat, bentuk bulat,bentuk kasut, handbag,tiram,kereta cinderella...banyaaaakkkk~!!! tapi molie lom ade ongkos nak beli..but mollie akan pegi sana lagi...:) memang nak sangat2 beli..harga pon boleh tahan..hehehe..

before balik rumah, mak molie ajak singgah kat kilang kayu jati (kawan dia punye)..nak tengok katil katenye...dalam hati molie...waaaa..aku takde bajet banyak tu nak beli jati...tapi mak molie baik hati...mesti dia belikan tuk anak2 dia...dont worry..malangnye, kawan dia takde, hanya pekerja je yang ade...so next time la kot...ala...lambat lagi...sempat je nak survey lain kali...

now... balik rumah...mak molie pun da sibuk2 gunting kain langsir...nak jahit la tu..rajin sungguh dia...haha...mo0lie pon ade keje gak ni..jahit manik...dia nak pakai untuk hari perpisahan pengetua (sebab gembira pengetua tu blah~!)

penat2..pening2..hehe..

Tiada ulasan:

Air ketuban bocor??

Assalamualaikum. Hari ni saya nak kongsi pengalaman bersalinkan anak yang keempat pada September 2016 yang lalu. Sepanjang proses mengand...