Bila tengok Olimpik London.......

hai la mata, lepas tengok x men, tak boleh nak tidur pulak...

sejak dua menjak tengok olimpik ni, suami aku sibuk beno ajak ke london... hape, ingat tiket ke sane bayo pakai daun??

mac lepas kitorang memang dah menjejakkan kaki di sana.. tapi di london sekejap aje.. 4 hari je berkampung di sana. masa tu aku pon tak tau london jadik tuan rumah olimpik. bila husband beria-ia suruh aku amikkan gambo dia kat lambang olimpik tu...aku buat tatau je.. alahai...cian somi aku.. hikhikhik...


# terpakse besarkan gambar sebab nak tunjuk lambang olimpik tu...bhahahaha...


kenangan kat london banyakkkkk! ada manis, masam, masin.. sume ade! hehehe.. tapi seiriyes, kalau dapat duduk london *selain time winter* aku sanggup duduk sana! POYO NYE!





takde la sampai nak duduk london...eiii..aku lagi suka duduk kat malaysia ni... rasa selamat aje.. bukan la kat london tu tak selamat... tapi bukan tempat kite... :) faham2 aje lah macam mane keadaannye.. tapi orang london baik2 aje.. memang akan senyum, say hi kat kite.. adik aku kata, orang sane memang suke orang kite ni.. entah.. aku pon tatau...

Empat hari je kat london, tempat memang terhad la nak di lawati. sempat pergi istana buckingham, madam tussaud, stadium chelsea tu..ape ke nama stadium tu... sume jalan kaki dan naik circle... perghhh.. penatnye!

dah la aku ni mengandung 2 bulan lebih waktu tu...tapi sebabkan nak cut cost, dan london memang orang nye naik tren je pun... naik laaaa jugak.. sebab aku dukung adam, jadi aku selalu dapat duduk! yeay! baik kan dorang??

masa kat paddington, jumpe satu tempat makan ni.. nama dia le gourmet kot..lupe dah.. takde pulak amik gambo kat situ... owner dia islam... oh ya, kebanyakkannye memang beragama islam. jadi senang dapat makanan halal kat sana.. :) oh sedap nye makanan tuuuu... memang nak g makan..tapi time tu dah nak balik ke paris.. terpaksa tak singgah kedai tu... alahai..... sedapnye ayam diaaaaaa....

# adam buat ape laaa tuuu..

sebab dah selalu naik tren, aku dan suami dah agak pandai la.. lagipun tren dia bulat jeee.. kalo tak turun, korang akan sampai kat destinasi yang korang naik mula2 nye tadi..hehehe..tapi jenuh laaa... sempat la shopping barang dapur sket kat kat kedai runcit.. shopping kat complex? memang tak laaa.. duit ada pun cukup2 makan je.. lain la kalau anak orang kayap.. hehehe.. :)

kalau nak cerita...kang panjang sangat la pulak.. sayangnye air asia dah tak ke eropah.. kalau tidak mau jugak lagi 2-3 tahun aku pegi lagi *konon*... nak naik mas...fulamaks..mahainye..baik simpan duit...buat g umrah..kan?kan?kan?

insyaAllah...ada rezeki untuk ke mekah nanti... :) ok lah.. kang tak bangun sahur aku ni. tata~


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

mari ganti tempat pasang plug yang rosak.

TAMAN BURUNG DI MELAKA

apa itu shingles?