~we have been together~

umur belog saye

Daisypath Friendship tickers
Tema Mistik Bhd.. Dikuasakan oleh Blogger.

Selasa, Disember 14, 2010

kenapa tak boleh baring sebelah kiri?

yelooow~~~~

haish.. sekarang ni dah nak masuk 6 bulan kehamilan.. (lagi 5 hari sebenarnye)
nak buat bende dah kene slow and steady..kalo tak.. tegang semacam kulit perut..hehehe
bila dah baring, nak bangun balik...adoi mak~~~~ hehehe..
so far, aku baring sebelah kanan je.. memang tak selesa kalo baring seblah kiri..
adakah sebab organ perut dihimpit bile baring seblah kiri? (kes makan banyak la nihh)
entah...nanti tanye doc.. selalu lupe je nak tanye doc ni..hehehee..
kadang-kadang, kalo encik cayang ade, dia yang angkatkan perlahan-lahan.. ala...kuat mana la kudrat encik cayangku itu~~ =)
tu baru bab bila baring...belum bab masuk kua toilet. huhuhu~

kalo tetiap malam aku akan ke tandas (mase tengah syok tido la) paling kurang pun 2 kali..
sampai kadang-kadang, encik cayang asek terjaga dengan kehilangan aku.. hehe..
selalu pesan ngan aku, jangan lupe bukak lampu toilet tuuuu... ini tak..bergelap jerr!
malas nak on off lampu.. bukan gune lame pun kan? heheehe..

sekarang ni.. baby dah mula rancak menendang, tepis, goalkan bola dalam womb aku..
waaaa.. kadang-kadang geli... kadang-kadang naik ngilu... nak nak mase dia buat renang berirama.. adui~
time dia paling suke dan kuat buat aktiviti luar tu sebelum subuh, tengahari (kurang sikit) dan malam sebelum tidur... aku dan encik cayang tergelak-gelak bila tengok perut aku yang terkesan dengan tendangan kungfu dia tu... hish.. anak mama ni lelaki ke perempuan ye...?  aktiviti mengitai anu tak berjaya tempoh hari.. dia tidur mase tu.. hampe kejap..=p

kejap je rasenye...dah nak masuk 6 bulan.. lagi 3 bulan nak tunggu kelahiran baby sulung ini..
oh ye... encik cayang pulak macam makin eksaited dah sekarang ni.. bangun pagi dah makin awal.. (lepas tu kaco i tido tauuuu)..  nyanyi lagu " yang ku perot beso.."..breakfast dulu kat rumah.. (sebelum ni tak sempat nak buatkan..huhuhu)... encik cayang pun da makin rajin ke surau..(kalo sampai rumah awal lah.. i loike! hehee.. suke sangat..sangat..sangat! moga baby mama yang lahir ni pun berakhlak baik nanti...

so far belum ade preparation lagi.. tengah buat kira-kira nak bersalin kat mana... tak tahu sempat ke tak kumpul duit kalo nak guna khidmat private.. kalo tak sempat, terpaksa lah bersalin kat kerajaan je.. so, option yang ada setakat ni, serdang je la. sebab dekat. hehehee... =) kalo nak drive sendiri (urgent sangat sangat) masih boleh di konsiderkan kot? hehehe..

hmmm... takotnye nak bersalin!
ya Allah, permudahkan lah urusan ku...
kurangkan lah penderitaan semasa melahirkan..
aminnnn~

15 ulasan:

Puan aiNa Rahman berkata...

huhuu..aina lak xleh baring belah kanan, bile baring mengiring cmtu..rasa senak sangat perut. hu3. mgkin bby rs terhimpit kot...tu die marah tu..hahaa.

ɐɥs+ɐɟ berkata...

salam mesra..
comel je puan tyme ngandung?
baby boy ea... hehehe...
semoga semuanya selamat ye ;)

oh ya, klu sudi, undilah blog saya ye, no100 kump 3 di>>http://bpm-undi.blogspot.com/

Jangan lupe juga layari blog sy... http://comelpunye.blogspot.com

Gen2Merah berkata...

semoga selamat melahirkan ya... jangan lupa tau upload gambar baby yang comel itu di sini.. ngehe

chekgu Moe berkata...

aina...ade org kate mebi baby girl kalo baring belah kanan..hehehehe...tatau agi lah!

chekgu Moe berkata...

fa+sha...thanks visit sini yea...=)
baby tatau jantina lagi...thank u for the compliment! =) hehehe... orait..akan singgah!

chekgu Moe berkata...

gen2merah.. isnyaAllah...terima kasih atas doa itu...=) thanks tau! =) mesti letak punye...hehehe

Nur Mudrikah berkata...

waa..terus terimagine time belajar fisiologi.. apa2 pun, semoga dipermudahkan segala urusan ye cikgu.. ni datang ziarah dari bloglist encik ben ashaari..salam ukhwah

mizzbutterfly berkata...

amin....semoga dipermudahkan segala urusan...

.::aDa::. berkata...

Molie..can't wait too see d little one too.. :) moga molie selamat and sihat selalu..

chekgu Moe berkata...

nur mudrikah...hai..salam ukhuwah! terima kasih abang ben! hehee.. terima kasih atas doa yang diberikan...=) aminnn

chekgu Moe berkata...

mizz~ aminn..=)

chekgu Moe berkata...

ada~ me too..hehee..masih tatau jantina dia... doakan sume ye...=) cayang ada!

.::aDa::. berkata...

okie :)..
molie, nnt on ym ye, ade bende nk share ngan molie ni :)

NaniRostam berkata...

Salam. selalunya orang badan kecil susah bersalin sebab bukaan tulang punggong kecil. Jadi selalu buat kerja ringan...jangan langgar pantang larang orang mengandung jika tahu...minta ampun maaf pada suami, mak ayah atau orang sekeliling kot-kot ada menyinggung perasaan mereka,sebelum bersalin. Insyallah segalanya dipermudahkan dengan izin Allah s.w.t.

chekgu Moe berkata...

ada...hehe..thanks tau!

aunty nani~ thanks ya datang sini... kadang2 ade jugak ikot, ade jugak terlanggar sebab baru tahu... (tapi org kate montot saye besar...huhuhu).. insyaAllah..terima kasih atas nasihat yg diberikan..akan dijadikan panduan..=) thanks again aunty! =D

~kawan-kawan blog yang comel dan hensem~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

jeng jeng jeng

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign