Isnin, April 27, 2009

wedding at historical city

kenduri....berturut-turut rasenye kami mendapat undangan walimah...erm...memang dah waktunye kan..tak terasa plak kite ni dah tua..umur dah dewasa..dah bukan remaja lagi...pastu..boleh plak terselalu beli majalah remaja...perasannye lah hai~ kenduri kali ni jauh sikit la..(yang paling jauh kot setakat ni...) kami ke melaka..wah...dah bape tahun dah tinggalkan melaka..:) ~ kami penumpang~

urm...pukul 11 lebih kami bertolak ke melaka...patutnya pukul 10 pagi..tapi tatau la ape dorang buat...may be kumpulkan kawan2 yang nak pegi sekali kot...iye la..dorang ni berkawan sejak mula2 masuk upm dulu...dah lame la kawan ni...ade masa suka...ade mase frust..lagipon dorang ni geng setan..opss...satu team bola sepak...team Sawiku Layu...tah pae jek nama team..layu terus!

~ dapat kakak baru~

dalam perjalanan, kami just dengar lagu je...bagus la abg bob...lagu2 dalam kete dia best2...so dari awal sampai la sampai..kami asek menyanyi jek..tapi seb baik hari cerah..hehe...macam2 lagu kami nyanyi...tapi takde la bersungguh menyanyi..just sikit2 je lah...kang ribut plak melaka tu nanti...


~abg kimi tersenyum riang~

sampai kat umah pengantin, sedang elok je...kompang berbunyi...memang timing kami tepat btol..pengantin baru sampai...so..kami p paking n lepak makan2 kat bawah khemah...hari tu cuaca memang baik...DJ plak pasang lagu kene je ngan kenduri... lepas makan2, pengantin pon dah settle makan berada beradab..kami pon diajak lepak dalam umah...:) sesi amik gambo ler tu~


~ sesi dorang bergambo~

dorang2 ni semua pantang tengok pempuan, biase lah kenduri kan..ramai lah gadis2 cantik kat situ...bile time gadis2 tadi berposing, boleh jugak dorang ni snap sekeping dua gambar gadis2 tu..pastu dengan tak malu nya nak tunjuk kat emak...adoi...gila betui dorang ni...mcm2 hal..ade yang nak menepung tawar lah..nak itu lah...ini lah...macam2 perangai budak2 dorang buat masa kat kenduri ni...haishh...molie jurugambar tak rasmi dorang jek..huhu..gambo molie sikit je..:(



~yang ni plak siap pakai tanjak~
lame jugak kami lepak dalam rumah pengantin...yang syok nye, takde orang ganggu pun..sume menanti ngan penuh sabar tunggu turn mereka untuk amik gamba dengan pengantin...turn kami masa ni..tatau la bape lame..mcm lame jugak la dorang ni beraksi..pose itu..pose ini...hurmmmm...layankan je lah...




~abg benggo dan banner~
dah puas dah..kami minta diri lah..sbb rumah pon dah makin ramai tetamu dan kenalan pengantin masuk...bagi chance kat mereka plak..takkan kami je nak sapu abis amik gambo tu...kami pun beransur lah...sebelum tu, amik gamba kat banner pengantin lak..hehe..dah kawen dah abg kimi...:)

~ abg benggo kat dataran ok~

kemudian, kami beransur ke bandar melaka..tatau la mane dorang nak bawak g jalan2..molie ikot je..ikot driver..ooo..rupenye bawak g Dataran Pahlawan..erm..takde pape pun..sbb elaun pon lom masuk..so..molie tak shopping ape2 pun, setakat beli mainan tuk kazen molie, and beli magnet yang lekat2 kat frigde tu je..satu bagi ibu, satu bagi mokno...hehehe..lain2..takde..seterusnya kami ke Umbai...


~menanti makanan tiba~

makan kat sini takde la best SANGAT pon..biase je..hmm..tapi molie makan sikit je la..dorang je la makan banyak..tgk la badan sorang2..saiz pon...perghhh...kirenye paling makan sikit dimenangi oleh molie la..huhuhu..so...molie takyah bayar..sebab makan sikit sangat..untung jugak kalo slalu kua ngan dorang ni..ahaks..
kemudia, dah abes makan, kami beransur pulang ke serdang...hmm..perjalanan terasa lambat..tatau kenapa..kepala sakit plak masa tu..nak tdo tak ngantok...layan lagu ngan abang bob, sebab abg benggo n abg jad dah tdo...siap lagu hindustan, lagu raya..semua kami layan..hihihi.....
stop kat hentian seremban sat, g solat..pastu minum plak kejap..nampak kumpulan no entry raja lawak tu...kecik je dorang rupenye..dalam tv nampak cam gemuk..hehe..
dah abes minum, kami meneruskan perjalanan kami....pukul 12 malam baru sampai umah...wahh..lewatnye anak gadis balik umah...adoi...lepak2 jap ngan makcik, borak2 jap..pastu baru mandi n tdo...huhuh..hari ahad...saya lepak satu hari kat rumah! bestnye!!!!
lepas kawen ni, igt nak jalan2 kat melaka la..hehe..tapi tatau nak g mane...
ade cadangan?





3 ulasan:

.::aDa::. berkata...

oit..tu dh smpi dataran pahlawan tu! mmg x patot..bg sms kejap sure leh jumpe..ceh~~~haha

mOlliE berkata...

tu lar....hukhuk..mane lor tahu..kalo tak da bley jumpe dah..uhuhuhu...

.::aDa::. berkata...

huhuhu..dh turun cni xmo roger2..tu la dia...huhu

Air ketuban bocor??

Assalamualaikum. Hari ni saya nak kongsi pengalaman bersalinkan anak yang keempat pada September 2016 yang lalu. Sepanjang proses mengand...