Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2012

labuchi masuk ward!

Imej
Fuh~ ya Allah...

Dugaan di hari minggu... Sabtu lepas.. Waktu magrib...labu lambat balik...aku panggil pun dia tak menyahut... Kemudian sumai tegur..abu dah balik..tapi kenapa kaki dia? Aku cepat pegi check...kaki abu macam terkehel...

Hmmmm... Gelabah punye pasal..tatau nak pergi vet mane yang paling dekat dan masih buka pada malam hari hujung minggu!

Online...cari alamat vet yang masih buka, terus ke bangi...sayangnya, mesra vet kat sana tak boleh buat...sebab takde tempat xray......:(

Nak jadi cerita, esoknye ke honey vet, masih juga di bangi...ya Allah...komited sungguh vet di situ....charge yang dikenakan pun sangat membuatkan diri ni terkejut! Penat lelah si vet tak dikira pun...yuran konsultasi langsung tak ada! Semoga dimurahkan rezeki kamu wahai vet yang baik hati....

Kaki abu dislocate, dan ada patah...kene buat operation secepat yang mungkin kalau nak abu jalan dan dapat kaki normalnya semula..... Vet anggarkan amount mungkin cecah rm1k.... Gulp!

Aku ada duit tu...tapi....a…

buat suami ku

Imej
pagi tadi, lepas sarapan.. aku rase nak cepat2 bukak facebook.. entah kenapa.. masa basuh pinggan teringat kat entry kak moon..aku tak komen..sebab masa tu aku view kat henpon je...

bukak fb, terkedu jap tengok kat news feed, gambar selimut menutupi satu jasad. kompom tu arwah norma.. sebak..

aku start baca dah lama..masa mula2 arwah kene sakit... time arwah lahirkan rafiq....lagi la aku melalak menangis bace entry tu.... masa tu nak sangat amik rafiq jadi anak angkat (poyo je)...tapi kan dia ada ayah dia..makcik pakcik dia yang sayang dia... ape daaa nak emo lebeyyy~~

masa tu aku kagum sangat dengan suami arwah..encik talib...yang sentiasa di sisi arwah.. no matter what.. memang aku salute dia!

aku pun punya suami, encik mohd khairul azlan...



kalau aku yang jadi begitu...aku pasti...suami aku akan lakukan perkara yang sama.. suami aku akan jaga aku... semuanya kerana sayang, tanggungjawab dan juga kerana Allah...


buat suamiku...
mama sayang papa sangat2(sori jiwang sikittt~)
memang m…

ibu mengandung dan aerobik!

Imej
hooooo!!

fuh! sungguh berdebar tengok bola tadi.. tahniah buat kelantan! walaupun gol penalti...gol jugak kan? sime darby pun ade penyerang kasar...abes siku, kepala dia guna...hehehe

eh.. tak nak cerita pasal bola tadi..

nak kisahkan hal pagi tadi.. saye beraerobik dengan kawan2 di sekolah! mula-mula ramai yang tegur pasal saye beraerobik!



boleh ke? itu soalan yang selalu keluar dari mulut kawan2...

saya jawab boleh je... asalkan bukan yang berat2 sudahlah.. nak jogging pun boleh! :)
jadi selama 30 minit, dengan iringan muzik yang ala2 memang suruh berjoget je suma orang yang ada kat situ... kami semua berpeluh sakan hasil aerobik!

mantap semua orang! tapi..ada jugak part yang saye tak boleh buat..macam melompat dan pusing secara drastik!

hehehe... adik pun tedang2....kemudian senyap je...tak kan tidur kot? alahai~

sesudah aerobik bagai, petang tu kami ke hilton hotel. ade hi tea.. makan laaa..ape lagi kan.. dah bakar 500 kalori ..jadi kene lah amik balik! hehehe


mahap. gambar makana…

selamat hari guru yang terlewat!

Imej
16 mei 2012 sambutah hari guru ke dua buat aku.. kali ni sambut dengan baby baru.. dengan abang adam!
hoh! melaram sakan kami semua... padahal hari2 pun melaram.. yeahh kalau tak melaram camne la budak2 nak ikot p&p? kang 5 minit hilang...cikgu boring~~~~
terima kasih buat semua cikgu saye... ibu, abah, suami dan semua yang mengajar saya erti hidup..
:)