Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2011

minta doakan ye!

gegirl tak balik. masuk malam ni dah 3 malam gegirl tak balik.:( tak tahu lah mana gegirl pergi. sebelum ni, bawak balik ipoh sebab taknak dah pusing kepala dengan jiran yang ****** tu lagi. biar lah gegirl dok ipoh. mungkin lebih baik. tapi...............

sayangnya, gegirl pula tiba-tiba menghilang. sedih. mak cakap sebelum ni gegirl termenung. kemudian dia hilang. :(

harap gegirl  cepat pulang. kawan2 doakan gegirl balik ye. tak kisah la lambat atau cepat...
hmmmm...

selamat bertunang buat adik ku tersayang! :)

adam nak dapat adik?

heh. semua orang pon takot kot kalo baru lagi. lagipun adam masih kecil. bukan nak kata aku tak nak baby. eh, ada baby tu adalah sangat best ok.! biar lah adam rasa semua kasih sayang yang menimbun ni dulu. bukan aku merancang. tak..aku biasa saja. takde nak cucuk itu ini..amik pil itu ini bagai. kalau dah lekat. terima. bukan, macam adam dulu. tak dijangka juga. lepas setahun usaha. usaha pun bukan lah bersungguh..cuma tawakal pada Allah. kalau ada, memang itu takdir Nya. terima. dan memang aku suka!

tapi kalo kali ini, positif! mungkin aku terkedu sejenak. tapi kemudian akan berkata, ya, ini rezeki ku kali ke dua! hey..ingat senang ke nak dapat anak? aku dah lalui saat itu. setahun menunggu.. saat mengandungkan adam, ia umpama hadiah anniversary yang pertama. dan lahir nya adam, ia hadiah anniversary ke dua. apa lagi yang patut aku minta dari suami? sudah cukup yang ini sebagai buah tangan! :)

dan, adam mungkin akan membesar se bagai seorang abang yang berdikari. jadi abang yang bai…

only you and me

Imej
hari ini adam ikut mama ke sekolah. semua tanya. kenapa bawa adam? tak ada yang nak menjaga ke? tak adalaha. saja bawa adam. rase macam sayang nak hantar ke rumah penjaga adam. hehehe. lagi pun hari ini hari ko kurikulum. dan aku bukan ada tugas. boleh la sekali sekala. dan adam pula baik budaknya. bawa lah ke mana sahaja. :)

di sekolah, apa lagi, kene cium lah adam! bunyi riuh rendah pun adam tak hairan. adam cool je tidur dalam sling mama. kemudian mama mengelat. mama tinggalkan adam pada kawan mama, mama pegi sarapan pagi. maafkan mama ye adam! bila mama siap sarapan, adam dah tertidur dalam pelukan kak suzy. thanks kak! :)


*tukar lampin adam kat surau*
*gamat sangat time ni*
*auntie hajar dukung pulak*
*soknye naik kereta auntie zu*
* carseat mama ejas, pastu buli adam*


*nak mandi..buli duli*
okay..tadi papa dah gerak ke pd..so tinggal mama dengan adam je. makcik ca pula oncall malam ini...sunyi lah kite adam! mama letak adam dalam walker. adam dah pandai buat satu bende. ye...nampak tak…

seminggu je lagi

sekejap je, dah nak masuk ramadhan balik. sekejap je sangat-sangat...! anyway..macam takde cerita best pun seminggu yang lepas.. tapi part balik ipoh memang best! tapi tu la, balik kejap sangat.,.hmmmm...rindunye bau kat ipoh... girl pulak anto boarding kat ipoh a few weeks ni.. malas nak kecoh ngan jiran bengong nih.. hehe.. lantak lah..ahhh sudahh..abes belog aku huduh sebut pasal kau~~ same cam orang tu dulu.. mulut jahat dol~ 
sebelum aku ngarut lebih baik aku out dulu.. sory ye kawan2..nantia de cite best..aku tulis lagi.. oh..ade...kisah student yang putus urat tangan~ cekidout!

meletups!!!

ya Allah...
akhirnya kesabaran itu tertewas juga
ya Allah..

:(

pakcik tua yang tak menyempat!

salam semua!

oh...hari sabtu yang penuh dengan aktiviti...!

pagi tadi ke inti kolej..ada LADAP..
ada lah buat aktiviti untuk guru-guru sekolah ni.
bosan jugak la.

balik rehat kejap.
ajak suami ke floria di putrajaya.

nak ajdi cerita, sedang tunngu turn nak park kereta, ade sebuah kereta tu, persona rasenye..plat nombor wtp1824, memang sangat c to e to l to a to k to a lah~ bangang tak bangang lah kan! main potong-potong lak..kalo nak jalan dulu, turun la skrin kereta kamu, angkat tangan, mesti kitorang akang bagi kamu mampus  jalan dulu lah! memang tak menyempat!

orang lain pun lama tunggu turn masing-masing untuk dapat parking! bila dia dah potong laluan tu..suami aku wat bodo..tapi aku sangat lah tak puas hati..so aku pandang je dia bila dia park (kebetulan aku park dekat je ngan pakcik tua nih)..dia boleh buat muke kerek siap angkat2 kepala...aku lawan lah! eh..memprovok lah..ape lagi.. buat mood swing betoi!

kepada pemandu persona, wtp1824, pakcik sangat lah tak menunjukkan sikap …

bila menjadi ibu berkerjaya

sah! kompem ade yang kate tak larat kan!

hmmmm...

betul. tak larat!
tapi bila terpandangkan wajah si kecik tu...
hilang segala penat lelah...

siap boleh lagi update blog walopon sikit-sikit..
hehehe...

bestnye kalau tak kerja kan!
dapat 24 hours dengan si kecik..

tapi adam ni memang memahami..
anak yang baik (walpon kadang-kadang ade jugak ngade-ngade..)
stendet ah kan? hehe....

lame tak keluar shopping dengan adam.
tadi dinner sempena anniversary ke dua.
adam macam biase lah!
behave saje..
last2 mama dah habis makan, dia nyanyi sikit sebab dah nak tidurelok je masuk kereta
nyenyak sampai ke sudah tu haa..
siap cikca pun baring sebelah adam..
sian cikca..penat keje, hari-hari cikca keje..

bile adam nak dapat sepupu kan? hehehe...

Alhamdulillah...tadi puasa...okay je..
cuma dah time nak loceng bunyi tu menggigil..
sebab tak makan dan bangun sahur...

pagi pam dapat 3 je..sebab lain dah siap2 adam minum..hehe
kat sekolah dapat 5 je.. tak tally sikit la production!

harap esok normal balik…

happy 2nd anniversary dear darling!

Imej
HAPPY ANNIVERSARY DEAR!
ALHAMDULILLAH..
sudah 2 tahun bersama
banyak suka
banyak juga duka
tapi semua tu asam garam kan sayang!
i love you!
 :) 
lebih best, kita ada Adam.
Alhamdulillah!
syukur ya Allah!

tahniah adam!

Imej
satu lagi step yang adam lalui! tahniah anak mama! rajin pulak tu buat homework! kejap kejap berpusing! masa mula mula memang membebel je mulut si adam ni sebab dia tak larat nak pusingkan badan dia..:) penuh air liur kat tilam! hehehe..

lepas ni adam menyusur pulak..lepas tu merangkak..eh, bila adam nak tumbuh gigi ya? hehe..:)

photoshoot!

Imej
berdiri dah anak mama?
oi..ape hidap jari neh!
director asek tunding jari tanak bagi adam hisap jari!
mama..letih la maa.. adam sandar eh!
ok..sambung lagi
sedap betul jari ni lah! eh, tangan!
ok. dengan mama sebok nak bergambar dengan adam!
ok adam last ni..say awwww!!! 
ok.tu je main-main amik gambo hari ni. makcik ca bagi hadiah lagi. baju ladybug! hehehe...lady ke adam oi? ok. nak kene layan ayah adam plak ni..hehehe...:) good nite!

DIA

semalam panas
tido terpaksa bukak ekon. bukan ape, nanti ruam adam naik sangat la horror. kesian pun ade. jadi takpe la. bukan selalu nye pun!
sedang nyenyak tido, aku terjaga sebab ekon sejuk la. terus bangun off kan ekon. tengOk tengok rupenya ade orang tumpang tido atas tilam sekali.



gegirl! alalaaaaa..
kesian tengok dia..
kebetulan masa aku bangun, dia pun bangun sekali
mengiau...

aku baring balik.
adam kat sebelah nyenyak abes
sampai tak bangun menyusu pun!
semalAm dia tido lewat pukul 12.. tu yang lena habis.
plus semalam kan kene cucuk
tu yang tido je seharian. penat kot.

girl terus bangun
jilat jari tangan aku
then dia naik ke badan
aku yang tido mengiring (sebab dah terbiasa bila ada adam ni)
girl pun lepak kat pinggang (ayoyoyo,..gelinye...)
sambil tu dia urut2..haha..geli ok!

itu lah girl
kalo aku melangkah keluar ke, mesti dia ikut
tetamu yang datang disambut,
tetamu nak balik dihantar ke pintu

kadang-kadang rimas bila aku nak keluar rumah, mesti dia dah port awal-awal nai…

90 hari yang sudah

Imej
macam tak nak percaya pun ada.tapi apa boleh buat. memang 90 hari dah berlalu. isnin dah kene pergi kerja..
lalalalaa...kerja...lalala..~
tadi pagi pergi cucuk adam. adam sudah besar!
sementara menunggu, seorang makcik menegur adam.  apa lagi sikenit ni, tersengih-sengih la dia
masuk jumpe doc pun sengih. sampai doc nak cucuk ubat dekat pipi adam sebab geram!
gambar tak sempat snap. sempat rakam sikit!

update sikit pasal adam
semalam selsema. hari ni okay. doc cakap paru2 dia ok je..
berat 6.1kg. naik 600 gram je dari bulan lepas..adam sedikit aktif sekarang!
panjang 63cm. kaki pun dah boleh pakai kasut!


* mahap video dirakam jauh oleh perakam yang sangat la pemalu ni..heehehe*

ape yang botak? siapa?

Imej
ok. menulis di sini jam 1 pagi lebey lebey (ah gedik gile)..jadi cerita pasal semalam lah kan?
berjaya jugak aku pergi ke mydear warehouse tu. oh, hari pertama dah ramai orang seyh! (ayat gerek) aku bertolak dari rumah pukul 2 suku. tau pukul berapa aku sampai kat tempat tu??

oh....pukul 4 petang!! itu pun empat lebey lebey~ aaahhh..kenapa tersalah google??? nasib baik adam memang senang dikautim! bagi upah susu tido 2 jam. kire ok la kan? fuh...

thank you kaklin sebab pick up phone tepat pada masanya. kalo tak. sesia je la aku dok membayar lalu tol saje hari tu. hehe.. my bad..my bad..:)

sampai kat sana, aku terus menuju ke bahagian car seat. ya, car seat yang sepupu bagi tak begitu selesa dengan adam. kesian lak biar dia duduk dalam tu tanpa memakai belt! (ape jenis mak la kan!) jadi by hook or by crook kene tabur duit jugak kat barang-barang begitu.. $$$$~~

tengok tinjau. takde berkenan. tapi tang harga memang berkenan. sebab ade yang below rm200. memang okeh la dengan budget ciput…