teruja!

kemain lagi tajuknye hah.. ala..bukan teruja ape pun.. teruja dah nak cuti sekolah...yeay! best tau jadik cikgu ni walaupun masa persekolahan adalah masa yang sangat tak best bila ada perkara tak best berlaku. hehe
minggu lepas, aku berjaya menemani suami ke segamat. kebetulan aku memang cuti dan boleh la teman beliau..=)
memandu kesegamat melalui jalan lama...agak thrill buat kami berdua..ye la..dah la memang tak pernah lalu... jalan pun kejap ade papan tanda, kejap takde... main ikut gerak hati je..lalu jalan kiri kanan kelapa sawit, takde lampu jalan...hebat lah!!
perjalanan bermula dari exit tol kajang dan kami masuk ikot senawang. ikot jalan lama hendak ke tampin.. dan aku nampak banyak sangat gerai jual itik salai...malangnya tak sempat nak berhenti sekejap...waaa..,teringin nak makan itik salai tersebut!!! kene pergi lagi ni...
wah...pemandangan sangat indah tau mase lalu kat jalan kat bawah ni...bukit bukau.....hijauuuuuuu~~~
cantik kan pemandangan? sebelah kanan sangat cantik dengan tasiknye...wahwahhhhhh~~~~
nanti nak lalu lagi lah!
ni hari kedua..setelah selamat sampai dirumah abgbob...besar rumah dia..pengurus ladang lah katekan..hehehe... walopon tido alas toto dan lengan suami je...tido tetap lenaaaa...susah nak bangun pagi tu..hehehe..lalu kami bertolak ke bandar segamat, pegi stesen daerah segamat...aku ikot je suami...senyum2 je la dengan staff kat sana...=)

baru tahu...segamat terkenal dengan durian...D24 tu asal dari segamat la eh??? bukti dah jejak kaki ke sini...=)


eh? selit gambo nih?? dengan cu ayep ni....bakal dapat anak sedara bulan 4 tahun depan...perangai tah pape lagi...cu ayep cepat lah matang ye...=) ni mase ibu datang sini, saje datang melawat anak dan menantu...<3


ok..kembali ke cerita asal...sebenarnye...mase kat segamat, suami teringin ke bukit kepong di muar...memang kami dah sampai di sana..dah jumpa balai polis bukit kepong, malangnya sebab ketiadaan signboard, kami tak tahu itulah tempat yang bersejarah....sayang...tak dapat amik gambar kat sana...lain kali kene datang lagi...huhu... memang tempat tu tak dijaga dengan sifat sejarahnya....sayang seribu kali sayang okeyh!

tadi, aku sempat ke UPM sebab hari ini masih bercuti.. jadi...dapatlah share dengan korang hari aku konvo dulu...hehehe...kemain sengih lagi kat atas stage..maklumlah..bawak baby sekali dalam perut....=)
haha...ade lagi sekeping ni nak tunjuk...bagi yang tengah study tu cepat2 abeskan pengajian...yang buat master, phd cepat2 viva ye kawan2..nanti saye datang masa konvo anada!!!!

eheheeheheee~~~ sempat mencarik abang kamera...hehe..berjaya! cume gaya tak anggun sangat...^_^
okay...hanya itu yang mahu dikongsi setakat ini...

sampai jumpe lagi ye~!
jaga diri semua!

Ulasan

Amay Hamidi berkata…
Tahniah Mollie..
Yam berkata…
hai mollie..isz dah nak kawin kan 5 dec? eh lari topik pulak..hihi
chekgu Moe berkata…
hai yam!
haah...is dah nak tamatkan zaman dara dia..heheeh..=) dia nikah 4 dec kalo tak silap...sanding 5 dec..=) molie harap molie sempat dtg..kalo tak kene umpan something kat dia...huhuhu

Catatan popular daripada blog ini

mari ganti tempat pasang plug yang rosak.

TAMAN BURUNG DI MELAKA

apa itu shingles?