saye nak cuti lah~!

salam...~

wah..rasenye dah sebulan lebih dah mula kerja ni....=) alhamdulillah...okay je lagi... walaupun anak murid memang ade yang entah apa2.. manja sangat2.. mungkin sebab family background kot? entah la.. macam tadi, yang sorang tu, form 3, dia memang duduk rumah tanpa parents, sebab parents dia duduk melaka..ulang alik dari sini ke melaka... tanya macam mana makan pakai? dia buat sendiri. masak sendiri bila lapar...then kenapa dia dikatakan manja? sebab di sekolah dia memang akan cari peluang untuk tarik perhatian kita...itu lah yang dikatakan manja!

tadi terbuka facebook suami.. ade lah terbaca sikit.. hehe.. lagipun suami suruh upload gambar team futsal dia..anak2 didik dia... kene lah menurut perintah.. terbaca lah post seseekororang tu~ laaa... tak abis2 rupenye mengumpat... dok kate mulut longkang lah..itu lah..ini lah...dah kamu tu sedar tak yang bila kamu kata mcm tu kamu pun bermulut puaka longkang? ceh... kate malas layan, tapi tak abes2 lagi mengata.. same je rupenye perangai korang ni..memang kesian dan sepadan gitu~~ entah ape2 lah oi~~  kesian tengok... patutnye tak tengok..tapi TERtengok....~ hakkktuihhh~ (ludah bagi pekat gitu~~loya tekak aku)

ade 2 hari je lagi sekolah. yeay! peperiksaan akhir tahun form 4 esok baru habis..alahai..nak menjaga kelas yang hujung2 ni lah yang buat jiwa lemah... longlai rasenye bila kene jaga... budak2 sume makan nasik..tak makan nasihat... wuwuwuwuw~~ semoga kamu semua menjadi manusia yang berguna...takmo jadik jahat, igt ibu bapa, guru yang berusaha mendidik.. rasuah takmo makan ye..nanti perut kembung tu tegang semacam je...hehe..(faktor kesihatan perlu diambilkira ye) haha...

ade insiden tadi, jaga kelas.. adoi..mcm2 la bila masing2 tak alert dengan jadual masing2.. yang jadi mangsa siapa?? yezzaaa~~~~

mula 4 nov hingga 8 nov aku bercuti..yeahhh~~ nak rehat2kan badan sementara baby dalam womb pun blh rehat2 jugak...=)

p/s:semoga orang yang sentiasa berbusuk hati itu bertaubat.. (ingatan untuk diri sendiri juga) ingat, Allah maha mengetahui segala yang terlintas dihati dan fikiran kita semua... :) beringatlah dengan musibah yang menimpa kita, ade hikmah sebaliknya, cuma kita ni tahu gune akal ke tidak untuk memikirkan hikmah itu..thats all~

Ulasan

ubi berkata…
waaa...cekgu bagi nasehat...
heehe
baekk cekgu..hihi
chekgu Moe berkata…
ubi..hahaa..same2 lah kita nasihat sesama kite neh...ikot jgn tak ikott~~~ =)

Catatan popular daripada blog ini

mari ganti tempat pasang plug yang rosak.

TAMAN BURUNG DI MELAKA

apa itu shingles?