saya 2 bulan!

Alhamdulillah.
adam dah masuk 2 bulan. fuh. sekejap je. bermakna aku ada sebulan lagi cuti! ah! sangat lah tak best! tadi dah bincang-bincang dengan sepupu aku. nak bayar berapa. lagi pun bukan orang lain. dia tolong aku..aku tolong dia.. what goes around comes around kan?

*encem tak caye?*

oh, nak cerita, tadi pagi pergi inject adam. dan hari ini hari pertama aku drive kereta sejak lahirkan adam. maknanya dah 2 bulan tak drive kereta! wah! memang mem besar la kau~ asek duduk kat belakang, pintu pun orang bukak tutup..hebat ah! tak rase kekok. macam biasa je la. laju tak laju sebab adam ada kat belakang. bahaya tau laju-laju!

tadi doc ukur lilit kepala dan panjang adam. kepala 39 cm, panjang 59 cm. hehe. comel je adam nih! dia duduk diam-diam je. kemudian sengih kat doc. doc pun apa lagi. terus la puji, comelnye awak ni! mane tak comel kan! anak mama~ hehehe..
gambar adam kene cucuk tak dapat snap sebab doc tu dia biasa cucuk budak, ibu kene pegang budak tu.sempat rakam suara adam jerit je lah!

*budak tecit tido dalam stroller*


berat adam dah 5.5kg, naik 1.4kg dari bulan lepas. Alhamdulillah. mane tak naik..beraknye kadang-kadang aje.malam pulak memang kuat menyusu. :) sedap jugak la mama dok bayar tadi. cucuk adam je dah rm101.00. takpe lah, melabur lebih sikit untuk adam. malas nak menunggu di klinik kesihatan. :)

*cekci tak caye?*


lepas inject bawak adam pergi mines, saja jalan-jalan. bukan nak cari apa pun. adam pulak tidur je lah sepanjang jalan-jalan. dapat la mama sambar sehelai romper untuk adam. beli coolblog untuk papa. tapi mama minum sikit! hehe :) then singgah pet lover, belikan makanan gegirl. ok semua orang dah dapat bahagian masing-masing! mama je tak shopping! :(

jalan-jalan, lepas tu bila nak balik, baru perasan tiket parking hilang! OMG! alahai. kene pergi control room report kat dorang. Alhamdulillah. setel je, balik rumah. adam tido je manjang!

*nasib baik ade cermin!*

esok mungkin nak jalan-jalan lagi. kalau jalan-jalan lagi maknanya duit pun keluar lagi. T_T

Ulasan

Teyn berkata…
comelnyaaa~~!! =)
molliesa berkata…
thank you aunty teyn! :) mai la tgk adam! :)
Sweet Child berkata…
cian adam kene inject..
molliesa berkata…
sweet child.. memang kene inject la...:)
putERi-kAtEk berkata…
comelnya dia tido mcm tu...hahahahahahaaha.....

salam kenalan mama adam....

hari2 aku rindu...tiap saat ku tatap potretmu... jeng jeng jeng hahahhhaaa
molliesa berkata…
katek..dia mmg suke tido mcm tu...
;) salam kenal juge...

aaa..lirik lagu itu! hihi

Catatan popular daripada blog ini

mari ganti tempat pasang plug yang rosak.

TAMAN BURUNG DI MELAKA

apa itu shingles?