Din Beramboi

ape hubungan aku dengan arwah? hah..aku bukan peminat arwah...tapi, arwah banyak buat aku gelak dengan lawak2 dia...dulu, aku mula2 amik kisah pasal arwah, mase mula2 dengar wawancara kat radio, mase tu aku study lagi, hubby yang bagi kat aku suh dengar time bosan2..maklumlah, time belajar dating takat makan kat kafe kolej je..nak enjoy mane nak cekau duit?
tapi sebenarnye pada aku, arwah ni ade time dia kelakar, ade time, dia ni tah pape je lawaknye...bagi aku kadang2 langsung tak lawak ok.. tapi yang aku tahu, arwah dah lame involved dengan dj dan sewaktu dengannye, cume takde 'ong' je..
cume sekarang baru nak naik nama...baru nak menyerlah..macam2 lah yang ade kat tv, Mandi, Wuhai beramboi, jadi juri RL 4...yang kat ERA lak, riuh pagi tu...memang riuh la...siyes..mule2 aku cam tanak dengar, sebab paknil asek gelak je skrip dia..hehe..
tapi, sejak aku praktikal dan perlu berulang alik ke tempat praktikal, aku perlukan bunyi yang riuh rendah supaya boleh bawak kereta laju2..haha..yo lah tu...
banyak kisah gile yang arwah create, sampaikan aku pon takley  nak terpikir dowh...
memang pick up gile otak dia alter cite... hari2 buat aku gelak...dari aku praktikal bulan 1 aritu sampai la minggu lepas...aku tetibe rase cam sunyi...pastu aru dapat tahu arwah masuk spital...mase tuh cume sedey2 biase, takde la terase ape2 sangat, sebab aku bukan pernah jumpe arwah pon...
sejak dapat tau arwah kritikal, aku salu doakan tuk arwah...aku tatau nape aku buat camtu, padahal aku bukan minat pon ngan arwah...tidak! tapi, aku amik tahu pasal arwah...
tup tup, pagi tadi (2 april 2010) aku dengar kat ERA ade 1 caller, makcik tu nangis2...paham2 la kalo org nangis2 ni kan....sah...Din Beramboi dah takde, demam denggi berdarah...korang tahu tak denggi berdarah ni camne? bace sini..
mase tu gak aku rase panas2 je muke aku...sedeyh weh...tapi aku tak nangis, aku sedekahkan al-fatihah tu arwah, moge dia tenang...
aku layan ERA sampaila ke skolah, aku tak sedar pon, tetibe dah sampai jek, parking pon senget semacam..lantak lah..lepas ni, mesti paknil dah takde ceria cam dulu...salu paknil gelak gile2 time arwah buat lawak...=)
masuk je bengkel, aku gtau kawan2 yang dah tahu pasal tu...standard la, kecoh sane sini kan...
tapi aku takde lah sampai sugul satu hari...ok je..cume cam tak caye je DB dah takde... terngiang2 dia dok buat lawak pasal sawancara dengan Johan RL aritu....sume lawak dia dok rewind2 kat dalam pale...
tadi, tertengok Diari AF yang kadang2 ok la untuk ditonton, last sekali tunjuk gambar arwah...
semua gamba dia tengah dok senyum lebar, nampak ikhlas gile senyuman tu...
tibe2 aku sebak....
betul..
aku mengalirkan air mata untuk DB...
mungkin lawak2 dia selama ni sangat dekat dihati,
jadi buat aku tersentuh...
bukan aku ade hati pon kat arwah...
cume aku rase,
mungkin arwah ni orang baik2...
mase dia hidup dulu...
mungkin....

mari kite sedekahkan Al-fatihah untuk arwah.
semoga arwah aman disana..

terima kasih buat DB, sebab pernah cerikan hidup aku....
takziah buat keluarga DB..
(1966-2010)

nak tengok gambar klik sini.

Ulasan

M!Er4N berkata…
al-fatihah bt allahyarham..dan takziah utk keluarga allahyarham..

jusr nk share kalau nk kaspersky antivirus 2010 inform la kt sy ek..lesen key sah 300 ari..rm20 je..
017-9871755 (imran)
mieran_87@yahoo.com.my
tq kak teguran akak...

sy sgt2 menghargai teguran akak.. sy xkesah.. apa pun.. akak dah xsuke blog sy xpe.. sy xminta disuka, mudah2an ada org yg boleh berubah..

Kalau akak kata akak pin btl, akak keeper. yes, pin btl, dok jd keeper, mcm mana kwn2 akak?? yg jd defend? yg jd kapten??mcm mana??

takkan akak hanya nak jaga diri akak?? akak tak kesian pd kwn2 akak??

sy nak tegakkan perkara ni, sbb sy kesian pd mereka2 yg terdedah, berlari, terkinja, bermain futsal, kecuali akak main sgt sopan dan seorg muslimah sejati..

Sy minta maaf sbb sy menyakitkan hati dan sy kurang hajar.. kalau akak xnak bace blog sy pun sy xkisah.. tp apa pun tq sbb pernah membaca blog sy..

bittaufiq wannajah..

akak btlkan statement akak erk, sy bukan pendakwah, sy hanya seorg yg jahil, tu sbb mmg bagus pun akak kutuk.. tq kak
mOLLie berkata…
M!Er4N : ok, tq!

muhammad hanafi bin sulaiman: budak ini, tak puas hati tu...ok,
ish, mesti lah kesian, tapi mesti kesian dulu kat diri sendiri, jadi kene jage diri sendiri dulu dalam ape jua, baru jage saudara sekeliling, pasal kawan2 tu tanak sentuh, sebab dorang sama ada main futsal ke tak, tetap dah terdedah auratnye, jadi titik lah disitu.
so, hanya akak jadikan diri sendiri kayu pengukur semasa membaca tulisan awak.
ya, memang awak dan akak jahil, same2 lah kite belajar tapi, lain padang lian belalangnya...jangan nak samekan sebab satu perkara tertentu...
akak cume tak suke tulisan yang banyak sangat tanda soal dibelakangnya, bila dibaca bunyinya seperti menengking.jadi, samada adik ni pendakwah atau org yg jahil sedang belajar, elok lah berhemah..baru org terima.. suka atau tak terpulanglah. dah, sudah lah.. tak payah kejar ke blog akak lagi, sebab akak tidak seronok membaca tulisan mu..=)

Catatan popular daripada blog ini

mari ganti tempat pasang plug yang rosak.

TAMAN BURUNG DI MELAKA

apa itu shingles?