len kali jangan tumbuk anu tau~!

hoho~ petang2 begini sedap pekena pisang goreng dan teh o panas...perghhh~!!
sedap tuuuu~ tapi rasenye zaman2 canggih macam ni lebey sedap kalo pekena mekdi...hoho~ belum lunch lagi...bukan tanak makan, tapi rase cam takde selera...biase la..penat sangat kot...huhu
seketika, teringat pasal anak2 didikku minggu lepas...
mase mengajar subjek KHB...tengah dok mengomel kat depan ni..buat ulang kaji sebab this week ade exam..tiba2 ade sorang jerit...
"cikgu, amirul nangis cikgu!!" ya Allah..kenapa pulak...lantas (ayat tak boleh belah k...) aku pon terus ke bahagian belakang kelas, si amirul tersedu2 menangis..kat bahagian bawah mata ade kesan merah...kene ape taktau lah..kene investigate nih! hehe..
"awak kenapa amirul?" cikgu buat2 cam tegas padahal panik
"dia cikgu," sambil tunding jari ke arah saiful
saiful masa tu dah cuak dah
"cikgu, saya tak sengaja" saiful mengaku..dia yang cederakan amirul..dia guna pembaris..entah la macam mana bende tu berlaku...tibe2 kat belakang pulak menjerit...
adoiiii~!!!
haziq pulak kali ni...
"hah...awak kenapa haziq??"
"jari saya terkepit cikgu" tak tunggu dah ape cikgu nak cakap, dia terus tumbuk anu kawan sebelah dia (haziq ni susah nak handle sikit perangai dia)..ape lagi..terus kawan dia tertunduk dan menangis...
perghh~! serius, pening kepala, takot sekejap...tumbuk secara tepat dan jitu tu kat anu member dia...
"haziq, jangan buat macam tu lagi...itu nyawa kawan awak, tahu tak??!!!" cikgu panik, student da kecoh2 da dalam kelas...(pening kepala lagi.....)
"awak ok tak?" cikgu cube tenteramkan budak yang da nangis tu..
takde respon...aihhhh~ takot ni..
sekali nampak dia angguk2 kepala...ok la kot...
"ok, lepas ni...jangan suka2 hati tumbuk anu kawan awak ok!!!!"
"baikkkkk cikguuuuu~" itu la ayat dorang selama ni...

dua orang menangis dalam kelas...bayangkan je lah...34 orang, kelas kecik je...semua lelaki...macam2 hal betul lah...kene banyak baca pasal handle class...macam mane nak buat budak2 ikut kata cikgu....
tapi, ape yang buat aku suka sangat ngan dorang, dorang ni bijak2..tanye itu, tau....tanye ini,mesti ade jawapan...

tapi, tengok result minggu ni lah...

sape dapat highest mark, dapat hadiah dari cikgu..
last ujian, ammar yang dapat...=)

goodluck yo~!

regards,
cikgu molisa

Ulasan

mizzbutterfly berkata…
menariknye jadi cikgu...heheheh mmg kena kesabrn yg tinggi,,,, oll da besh...mencuit haty..

Catatan popular daripada blog ini

mari ganti tempat pasang plug yang rosak.

TAMAN BURUNG DI MELAKA

apa itu shingles?