bebel part I

last weekend, lepak at my aunt's house in kepong..perghh!! seronok..sebab? (mesti tanye sebab kan..? haih~)



sebabnye:



pengangkutan dari upm ke kepong pergi balik = percuma!

penginapan 3 hari 3 malam di bilik kecil bersama 2 sepupu comel = percuma!!

makan minum (makan apa saja) = percuma!!!

pakej lawatan ke uptown danau kota & borong DVD pirate = percuma!!!!



sape tak suka kan? hehe..actually, ni lah aunty yang paling rapat ngan molie...jarak umur kami 6 tahun..:) mase molie kecik2 dulu, dia memang suka buli,tak sangka dah besar ni...kami jadik makin rapat..orang tgk kami ni macam best friend pon ade!



dulu, mase degree, molie selalu lepak rumah dia time cuti sem, jadik bibik anak2 dia...jaga anak dia yang masa tu berusia 2 tahun dan seorang lagi 3 bulan umurnya...memang molie ni bibik terlatih la (boleh la wat part time ni..)


sekarang ni, budak2 tu pun dah besar...kakak umur 5 tahun, si adik pulak baru 3 tahun setengah..tapi mulut...YA ALLAH....menjawab dengan perkataan sungguh hebat! budak2 zaman sekarang...lebey bijak dalam berdiskusi...kureng ajar pun ade gak kekadang..tapi sebab dorang budak2, so jadik kelaka la... (terpakse la terima..huhuhuhu)

3 hari lepak di kepong, bosan tu tak de la sangat, cume gerammmm sangat2 dengan keletah budak berdua..bibik dari indon tu asek kene marah je...kesian pulak kat bibik...dah macam hamba abdi dok layan kenakalan budak-budak tu...haii...nasib...nasib...kesian ko bibik...nak balik indon pasport hang kene blok lagi..macam kes kene tipu pon ade...tunggu la setahun lagi, nanti hang boleh la balik indon~

pagi tadi, pagi2 da balik UPM...mengantuk pun ade, sbb semalam dok giler lagi layan dvd..cite the midnight meat train...suke tgk citer pembunuhan kejam ni...haha..kejam2 pon takat cerita, berani lagi..tapi kalau yang real macam dalam youtube tu...berpikir jap nak tengok ke tak...itu memang tahap gaban kejam...manusia semakin kejam...

melalut~!

ok..next week macam nak ke kepong lagi...tapi, tatau lagi...rindunye kat budak2 tu...senakal2 mereka pun, sesayang pada mereka...bila time kesabaran tak boleh ditahan lagi...cubitan tetap singgah kat paha gebu dorang berdua!

pergh! kompem jadik ibu yang garang ni..huhu..sian anak2 ku nanti..:p


Ulasan

m.k.afiq berkata…
oit jgn cubit sakit..
mOlliE berkata…
dorang tak kesah, tak sakit..ntah pape..huhu
Kengkaru Kong berkata…
wehh si MOLLIE..peminat dvd pirate ni...sama lah kite...haha

Catatan popular daripada blog ini

mari ganti tempat pasang plug yang rosak.

TAMAN BURUNG DI MELAKA

apa itu shingles?