SELAMAT JALAN RAMADHAN :(

ASSALAMUALAIKUM...

Sekejap je rasa... Ramadhan dah nak tinggalkan kita,, serius rasa sekejap sangat sangat sangat... tapi apakan daya, memang Allah kasi sebulan aje kita ni berpuasa.. lepas ni boleh la agaknya puasa sunat every monday and thursday, jadikan amalan gitu~

paling best sekali part bangun sahur, 4.30 pagi dah bangun, masak lauk sahur simple aja, sahur pun sorang-sorang kan.. kemudian tunggu subuh, then buat la apa-apa aktiviti lain lepas subuh tu, sempat lah kemas rumah...lipat baju.. buat kerja sekolah mana yang dah lama delay..hihi..

pastu sempat update blog yang entah apa-apa dah ni..lols..

pagi siap-siapkan anak pergi sekolah, :) tahun depan lagi struggle..sebab anak sulung masuk darjah satu...sekarang ni tadika, boleh la ponteng atau lewat masuk,,,huhu..which is tak bagus ya mama mama sekaliannnn...

Allah uji lagi kami sekeluarga...aku masih kebal di negeri paling ramai umat manusia.. dan suami makin jauh ke negeri timur.. rezeki Ramadhan barangkali.. doakan aku dan suami tabah ye..ada orang lebihhhh jauh,,,lebihhhh susah dari aku,,

cuma, kesian kat anak-anak je la... role model ayahnya jarang dapat mereka lihat.. tapi takpe la kan.. sabtu ahad tu ada.. biar masa berkualiti gitu..

haha..kata-kata konon positip abes la ni.. dah tu nak buat macam mana.. hidup mesti diteruskan, kalau merungut pun apa dapat? buang masa je..lebih baik berdoa..

moga Ramadhan kali ini jadikan aku hamba Allah yang lebih baik dari sebelum ini. Moga Allah terima semua amalan kita.

moga bersua kembali~ tada~~~

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

mari ganti tempat pasang plug yang rosak.

TAMAN BURUNG DI MELAKA

apa itu shingles?