Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2014

Power pumping perlu bantuan!

Imej
Salam.Macam biasa, wake up in the middle of the night. Hmmm. Berjaga ibarat burung owl. HeheOk, malam ni nak share kaedah power pumping for those yang rasa breast milk dah makin merundum. Ya, ada banyak sebab BM kita kurang. Pertamanya, kekurangan cecair dalam badan! Paling penting sekali, tolong minum air dengan banyaknya ya! At least yang keluar tu kene ganti balik!Kedua, mesti makan semua dah ke laut bila start kerja. Mana nak urus anak, nak kemas rumah,nak setelkan kerja hakiki di pejabat. Frankly speaking, saya sebagai guru, sangat cemburu dengan rakan2 yang bekerja sebagai pegawai selain guru. Berkejar dengan masa nak pump. In evening session, so sangat tidak membantu juga. But, saya punya semangat juang yang tinggi. So u  mommies out there, JANGAN bagi alasan.....okay!Sejak sebulan lebih masuk ke sekolah balik, rutin berubah, dan berkejar ke hulu ke hilir, jadi saya perlu kaedah power pumping ini. Please, RAJINKAN diri ya!Biasanya saya buat power pumping pada waktu malam diseba…

Hati-hati dengan hati.

Imej
Salam.
Sementara nak tidur ni, nak berpesan-pesan. Ini bukan aku ni baik ke apa, tapi apa salahnya kita mengingatkan antara satu sama lain.Tak de niat lain selain mahu berkongsi.Jom lah sama-sama menjaga hati agar ia tidak mudah mati.Bagaimana?
Basahkan lidah dengan istighfar.
Itulah supplemen hati.Kalau awak-awak semua cari supplemen shaklee, boleh roger saya ya
Atau boleh je hq untuk pembelian dengan menggunakan id saya.Id 959684
Hafidamolisa bt ngah
SID ANDA
mamaAdamAkidAdra

Aku superwoman!

Imej
Di sekolah, ade seorang kakak ni, suka cakap macam ni "molie, hang ni memang superwoman lah!"Dak aih, aku orang biasa je. Sama macam orang lain. Cuma dalam keadaan terpaksa,aku kena selesakan diri. Alhamdulillah,bagi aku,uruskan tiga anak sendirian cukup mudah namun memenatkan. Tapi, jangan risau sebab berat aku sama je. Tak susut pun! HuhuMinggu ni, Allah uji aku, anak2 tak sihat. Walopon tak sihat,depa ni baik je. Makan ok,tidur lena. Aku je yang terlebih tidur.
Kadang aku tak boleh tidur sebab aku takut. Malam2 takut orang pecah rumah. Allah...itu lah perkara yang menakutkan aku.  Macam sekarang,aku nak tidur,tapi penat sangat,jadi aku tak boleh nak tidur. Ape punye penyakit laaaa.Eh,tetibe rasa mengantuk.
Oh ya, kalau uols rasa penat,atau rasa nak makan tapi tak nak gedempol, apa kata cuba ESP SHAKLEE ni. Memang terbaik lah. Aku dah guna sejak mengandungkan adra lagi. Terasa ada perubahan. Kalau tak,aku je la yang perasannnnn..hihiCe try.
Boleh contact k.


mamaAdamAkidAdr…

Adam tak sihat :(

Imej
Siang tadi, adam berak berak, kemudian muntah lepas minum susu. Keadaan agak kritikal dengan tiga anak. Mana nak susukan,nak mandi. Memang jadi ibu octopus pagi tadi.Adam pulak cirit-birit, memang meleleh cair ke lantai. Ya Allah..kesian sangat. Nasib baik adam ni pandai tahan muntah..Ke klinik,doc bagi ubat muntah dan garam untuk badan dia. Supaya tak kering sangat. Nanti tak bermaya.Balik dari klinik,cepat2 aku masak bubur ayam, adam terliur,aku suapkan lah.elok je habis sepiring kecil,adam muntah lagi.Kesian sangat.
Aku usap kepala adam,cakap kat dia,kita baca al fatihah ok.doa dengan Allah berikan kesihatan yang baik pada adam.
Adam ikut aku baca dalam pelatnya. Sikit2 dia dah boleh baca..Petang sikit,aku terlena di sebelah adam. Dapat pejam sekejap pun dah cukup,bangun tidur adam minta air.dahaga sangat agaknya,banyak juga air dia minum. Tak lama lepas minum muntah balik,tapi kuantiti sedikit.Berak pum nampak makin ok. Malam,adam dah tak muntah,dia minta bubur ayam.aku suapkan j…

Adra sudah 4 bulan

Imej
Syukur,
Alhamdulillah..
Adra dah masuk 4 bulan dah hari ni..Ya Allah..terima kasih atas pinjaman sementara ini..Kadang2 tengah malam,sayu aje lihat wajah kecil ini.. Tak tahu berapa lama Allah pinjamkan masa bersama..Moga adra jadi anak yang baik..anak yang mendengar kata, anak solehah..Aku kalau bab anak ni..mula lah nak menitis air mataaaa..Esok nak blow candle lah kalau dan beli kek tuk anakanda seorang ni.😘😍