~we have been together~

umur belog saye

Daisypath Friendship tickers
Tema Mistik Bhd.. Dikuasakan oleh Blogger.

Rabu, Mei 21, 2014

Berkhitan

Aduhai
Mata tak boleh lelap pulak
Mungkin sebab hot mocha yang aku minum petang tadi?

Agenda adra telah selamat dilaksanakan. Kebetulan pula suami sakit gigi. Jadi, aku pun menumpang ikut sekali. Maklumlah. Masih dalam bilangan hari berpantang. Padahal Aeon depan rumah (takde la depan rumab sangat) tu dah berapa kali aku lawat. Hihi.

Adra sebulan baru sempat kami khitankan. Alhamdulillah. Budak kecik kan.mana tahu sakit lagi. Doktor potong pun sikit sangat. Sebab apa aku kata sikit, sebab masa balik rumah,tak nampak pun kesan adra kene sunat. Hihi. Semuanya normal je.

Alhamdulillah. Lega.
Esok lusa dah boleh balik ipoh dengan tenang. Yeay!


mamaAdamAkidAdra

Selasa, Mei 20, 2014

Adra satu bulan

Dah satu bulan
Dah pandai demand nak tidur dengan mama
Tak nak tutup lampu
Tidur lebih lena meniarap

Esok bawak adra pergi berkhitan
Seram sejuk pulak mama nih

Hihi

Harap semuanya okay

Goodnite!


mamaAdamAkidAdra

Khamis, Mei 15, 2014

Coretan buat ibu

Ibu
Terima kasih sebab risaukan kakli di sini. Memang berpantang sendirian dengan anak2 yang baru menginjak usia tiga tahun dan seorang lagi baru setahun tujuh bulan dengan berjauhan dengan suami itu memang sesuatu yang sukar. Tapi aku percaya. Semuanya ini sudah tertulis kisah nya begini. Aku okay. Sebab aku rasa, setiap orang ada dugaan masing2.. Malah lagi susah dari aku.
Alhamdulillah.kesihatan aku pada keadaan yang paling terbaik.sebab aku tak rasa sakit yang teruk kecuali naik gatal pada badan pada hari ke 8 berpantang. Ekzema rupanya. Nasib baik semuanya dah baik.

Aku tahu ibu risau dengan keadaan aku. Yang masih dalam pantang. Tapi aku selesa di rumah sendiri. Aku tak mahu susahkan ibu. In shaa Allah aku boleh buat semuanya.

Aku dah boleh drive hantar anak ke taska. Sebelum ke taska, anak2 aku mandikan,suap makan dulu. Selepas tu baru aku berehat. Aku bertungku. Sebab ibu pesan kene kerap bertungku kalau nak cepat baik. Jam tujuh petang baru aku ambil anak2 di taska. Malam kalau suami ada,.suami uruskan semuanya.aku cuma masak dan suap satu keluarga. Adra memang 100% aku uruskan. Suami uruskan anak2 lelaki. Macam tak manis pulak ayah mandikan anak perempuan. Rasa pelik. Hihi

Aku bukan tak nak balik duduk di ipoh. Cuma.aku selesa sangat di sini. Aku nak tidur lama pun tak rasa susahkan sesiapa.

Nanti ye ibu.nanti kakli balik time cuti sekolah ya. Ibu mesti rindu dengan cucunya ni.

Nanti takut ibu tak.terlayan je.hihihi

Maafkan kakli kalau tindakan tak balik ipoh buat ibu terasa. Bukan. Kakli tak nak susahkan sesiapa.

Kakli sayang ibu
Terima kasih ibu!


Posted via Blogaway

Rabu, Mei 14, 2014

Diy headband

Saja2 kan
Duduk rumah tak buat ape

Terhasil lah beberapa headband untuk si adra


Posted via Blogaway

Selasa, Mei 13, 2014

Test lagi

Testing

Sebelum ni asyik update blog tak keluar gambar.kenapa ye?

Testing yang ini pulak.

Jeng jeng jeng


Posted via Blogaway

Jumaat, Mei 09, 2014

NUR ADRA ALYSHA

Lahir pada 19 april 2014
Jam 9.39 pagi
Normal deliver (induce)
Berat 2.84kg
Panjang 49cm
Hospital serdang

Alhamdulillah
Hari ini masuk hari ke 21
Lagi 9 hari adra genap sebulan
Ya Allah
Bersyukur sangat rasa dah selamat melahirkan. Aqiqah adra pun dah setel.

Buat masa sekarang aku berpantang sendirian di rumah sendiri. Anak2 aku uruskan sendiri. Cuma lepas tu adam dan akid aku hantar ke taska. Adra dan aku melepak di rumah

Tak sabar nak habis pantang!


Posted via Blogaway

~kawan-kawan blog yang comel dan hensem~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

jeng jeng jeng

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign