Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember, 2012

hasil tangkapan di big bad wolf!

Imej
Okayyyyy...Disebabkan taska tak cukup kakitangan untuk look after baby..jadi aku terpaksa bawak akid ke BBW...jenuh la jugak..2.5jam aku dukung non stop..perghhh...thank you sling!Jadi aku dapat la sambar buku diatas... Well, nak tangkap banyak lagi...tak larat dah...kite tunggu BBW tahun depan pulak k!!Esok la aku g xray tangan...hukhukhuk...
Published with Blogger-droid v2.0.9

the biggest loser!

haha..

actually, aku ngan sepupu buat lawan2 sape turun berat paling banyak...

tadi tanya cousin, dia dah 2 kilo turun..padahal baru seminggu kot..hebat ah!
aku pulak, berat asik pegun je.. tak bergerak...

kompom kalah! i am the loser lah ni..

tadi cousin bagi tips, nak turun berat cepat, minum air masak banyak2..kalau boleh 3 hingga 4 liter...
wow..akan aku usahakan!

kalau korang pun nak join turunkan berat badan sekali jom lah! :) 13 january 2013 nanti kite same2 timbang berat berapa yang hilang..:)

big bad wolf!

Teruja sangat nak jumpe buku-buku kat sana!Tapi, pagi aku nak kene pegi klinik dulu...sebab ada tulang kecil kelihatan terkeluar dari tempatnya, mungkin aku tersalah pusing tangan masa nak ambil barang... Esok kene x-ray dulu tangan ni...harap takde ape ape yang pelik lah..sebab tangan mula terasa sakiy, ngilu gitu...Budak budak akan ke taska...
Lepas adik aku habis kerja akan aku terus zooommmm! Ke sana!Tak sabar nya!Published with Blogger-droid v2.0.9

mixfruits cheese cake recipe

holoh! macam terer sangat kan buat kek bagai nih!

maklumlah dah dua anak.. nak ke SR mesti lah tak! sorang nak bergayut. sorang lagi plak nak berlari sane sini..tak kose aku!

jadi, bahan2 memang dah ade kat rumah..memang dah aku standby kan...cume aku hantam mane yang takde bagi ade... :)

ok resepinye simple je..

bahan2 yang korang perlukan..

250gm cream cheese (aku guna 500 gmsebab aku suke cheese) suhu bilik ye kawan2
200ml fresh cream pun suhu bilik
2 biji telur
3/4 gula castor
2 sudu besar jus lemon (lemon mmg aku rajin beli buat lemonade..nomnomnom)
3 sudu besar tepung gandum

ni untuk base:
8 keping biskut chipsmore dihancurkan dan digaul dengan sebiji telur.(untuk base)

topping:
mixfruits-strawberry, raspberry,ape yang berry lahhhh
2 sudu gula castor-kalau korang suke manis..tambah je gula tu..tak salah..
1 sudu tepung jagung
1/4 air

bahagian bawah crust tu, aku gune biskut chipsmore adam..ternganga duk dalam peti ais tu...
untuk buat crust, hancurkan biskut, gaulkan dengan telu…

berjangkit!

Imej
Adam baru je reda demam...
Kini akid pulak yang sambung...Berjaga malam lagi lah mama....Semoga akid cepat sembuh...kecian tengok anak mama sorang ni...
Published with Blogger-droid v2.0.9

mixfruits cheese cake

Imej
Oh yeh!
Teringin nak makan cheese cake..
Maka, dengan hentam, sambil tengok youtube, aku berjaya hasilkan cheese cake ni..,
Alhamdulillah...suami aku kate sedap!
Nanti aku sharekan resepi ye! Kat tab tak best menaip!
Published with Blogger-droid v2.0.9