~we have been together~

umur belog saye

Daisypath Friendship tickers
Tema Mistik Bhd.. Dikuasakan oleh Blogger.

Khamis, September 27, 2012

setengah jam dalam kereta

assalamualaikum... :)

dugaan kontraksi lagi hari ni... sepatutnya ke klinik.. last-last end up, duduk dalam kereta selama setengah jam! sampai adam meraung-raung sebab "kenapa mama tak bawak kereta ni????"

mesej suami.. tapi biasa lah..mana boleh dia nak balik awal..
last aku putuskan, baik masuk porch rumah balik... kene baring ni...
mesej pada sahabat untuk maklumkan kepada sekolah ketidakhadiran aku...

tadi, ke klinik..
alhamdulillah...semua ok..
kandungan nak masuk 38 minggu..
tekanan darah....
berat naik lagi...mau jugak aku bersalin minggu ke 40 nih!
air kencing pun ok..
jantung adik pun normal...

doc jame check perut..
kat atas dah kosong kata doc jame..

suami tanya, bila baby nak keluar ye doc?
doc jame gelak je la..

bila-bila je la baby rasa nak keluar.. :)

sungguh, aku dah tak larat..
berat pun dah 65kg ni..
mau kaki jadi kejang bila asyik ke hulu dan ke hilir..
duduk lama-lama, bila nak bangun
macam kenderaan berat di lorong kiri tuuuu... yang tengah naik bukit tuuuuu...

ya Allah..
aku sedia dengan apa pun dugaan yang diberi...

berikan aku kekuatan fizikal dan mental untuk menghadapi saat-saat kritikal ini..

semoga urusan bersalin dipercepatkan dan dipermudahkan..
aminnnnn...

3 ulasan:

Noli@Ibu Wafa berkata...

moga dipermudahkan..aamiinn...

enchikseseorang berkata...

dugaan ibu mengandung ..

semoga segalanya selamat. ada juga pernah mendengar, ibu mengandung yang rajin berjalan, insyallah ketika kelahiran, ia akan menjadi sempurna ..

ya?mohon

molliesa berkata...

tq ibu wafa... amin... tak sabar nak bersalin!

enchikseseorang... mungkin ya mungkin tak.. memang dah banyak sangat berjalan... tapi masih belum ada tanda.. hmmm
tq atas doa.. :)

~kawan-kawan blog yang comel dan hensem~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

jeng jeng jeng

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign