~we have been together~

umur belog saye

Daisypath Friendship tickers
Tema Mistik Bhd.. Dikuasakan oleh Blogger.

Isnin, November 28, 2011

adam oh adam

okeh. hai semua!
Assalamualaikum!

hmmmmmm.....
hhhmmmmmmmmmm...

haih. sejak ade adam ni. sibuk dibuat-buat tau! bukan ape, memang budak kecik ni pandai buat muke adorable kot? asal nak ngadap pc je..adam mesti buat muke comel.haih! anak mama.....:)

lagi beberapa hari nak masuk 8 bulan, Ya Allah...sungguh cepat masa berlalu.. sekejap je adam meniarap, kemudian menyusur, merangkak, duduk, berdiri dan sekarang dah memapah! hmmm..tak lama lagi berjalan dan berlari dah budak kecik hencem ni!

time ni punye la excited! tak hengat sebab adam dah boleh duduk sikit-sikit. sekarang duduk banyak! lol~

tapi sejak dari minggu lepas adam demam rindukan papa dia kot? nasib baik tak meragam. bila papa balik dari kelantan, terus ASAP kitorang pegi klinik, then adam kene makan banyak ubat. doctor kata ada wheezing. mebi sebab adam dah batuk lama dan demam, ade kuman. mebi bronchitis. aduh. risau.

5 hari kemudian, lepas dah bagi makan ubat, pegi klinik lagi, adam masih ade wheezing. tapi hanya boleh dengar guna stethoscope je la. minta makcik adam check kan, asik balik lewat dan tak bawak balik dia punye. haih. makcik...makcik..

jadi, khamis nanti ade appoinment lagi dengan doktor. tapi adam macam gitu lew.. baik saja. aktif saja. jangan lah sakit yang teruk-teruk ye nak. mama risau. bulan ni sempit betul poket mama. banyak dah mama labur duit kat klinik tu. :( nasib baik gaji bulan depan cepat! hehe..

oh ya, adam dah mula buat trick baru. ni, kat bawah ni tau. :)

video

sorry lah, mama adam memang gini, bising je kalo time makan ke, mandi ke, pakai baju ke..sume nak bercerita itu ini dengan adam. siriyes, adam cepat progressnye..:) best best!

pesanan penaja : hmmm.. dok risau papa adam sebut nama anak nombor dua..-_-"


Selasa, November 22, 2011

cuti sekolah dah bermula! terbaik~

horrayyyyyy!

akhirnya cuti sekolah pun bermula. ape yang bestnya? dapat layan adam sehari suntuk! tapi itu lah. kami berdua je kat rumah. papa adam pula ke besut. out stesen. tak de makne la cuti kami ni....

banyak plan nak buat cuti sekolah ni. tak tahu lah jadi ke tak. kene tengok ongkosnye jugak. kan best kalau duit main petik petik je. nak kemana senang je~

ok. plan dulu. ape yang best akan di share kemudian!

tata~!

Selasa, November 08, 2011

encik ramos bawak adam jalan-jalan

ni cerita lame sebenarnye. cerita raya deepavali hari tu. hehe.

gathering dengan kawan-kawan hubby masa kat upm dulu. dorang ni rapat. then, sebab salah sorang kawan hubby ni kami bertemu jodoh..hehe.. kelako je kalo nak di imbas balik. ok berbalik pada topik asal.

actually, ramos ni tak pernah bawak jauh. dekat je. kl ke jb. kl ke ipoh. tak pernah direct jb ke ipoh. seram memandangkan ramos ni kereta kecik aje. dan kalau dengar khabar angin ramos ni tak bape nak elok. kalo tolak pun harge murah je. entah la. tapi selama dengan kami. ramos baik baik aje.

disebabkan gathering ni dah lame dah plan dan kami semua berjumpe pun setahun sekali je. jadi gagahkan diri jugak naik cameron highland. woo..seram ok. sebab ni firstime kami nak naik cameron sendiri aje. dengan adam pulak tu. risau dia meragam bila telinga berdengung. hukhukhuk..

masa naik ke cameron tu dah malam..seram gile kot. kami je yang naik. takde satu kereta pun yang ikot atau dari arah bertentangan. fuhh~ alhamdulillah, sampai jugak dengan selamat :)

best kan pemandangan ni!

 mama panjat bukit 200m tuuuu...

 yeah! adam was here!

papa buat aeroplane!

kat belakang tu sume kawan papa n mama mase study

adam happy dengan suhu yang sejuk tu!

 adam feeling nak g europe ke?

 :)
happy family

3 sekawan!

alhamdulillah. everything went well mase kat sane. shopping tak banyak sebab bawak duit sikit jer. shopping ulat untuk adam je dengan ole-ole untuk nenek dan wan. 

turun dari tanah tinggi, singgah tidur rumah wan satu malam. rumah wan lebih kurang sejam lebih je dari tanah tinggi tu. tak jauh sangat. esok pagi-pagi dah bertolak balik ke kl. tapi disebabkan papa terbawak balik kunci rumah wan, kami pun terpaksa balik ke ipoh balik. haha. best. sebab ipoh-kl-ipoh. hebat lah papa! :)

jadi, terpaksa lah tidur semalam lagi kat rumah wan. hehehe.. :)

Jumaat, November 04, 2011

7 bulan yang semakin bersemangat!

assalamualaikum!

fuhhhh~!
bersawang lagi belog ni. siriyes. tak sempat nak menulis akhir -akhir ini. selalu on je pc. tapi tak buat apa-apa sebab asyik melayan kerenah adam. 

semalam, genap 7 bulan adam. sudah besar! dah pandai berdiri tanpa bantuan mama dan papa. tapi risau sebab dia bila dah berdiri, bajet dah besar, dilepaskan tangan selamba aje. kan dah jatuh berdebuk ke lantai! dulu memang menangis. sekarang, bila jatuh, mama buat tak tahu je. hehehe..

banyak benda yang adam dah pandai. suka tengok dia makan biskut. comel. dia gigit tu macam dah ade gigit aje lagaknya. alahai anak mama. :)

video
seronok budak tecik ni mengunyah! hehehe...

erm.. nak g pelok cium adam lah! 

salam aidiladha! :)

~kawan-kawan blog yang comel dan hensem~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

jeng jeng jeng

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign