Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2011

sedih bila.......

hmmm......

sikit-sikit dok komplen kan!

terpaksa lah kalau dah takde tempat nak ngadu...(kat suami dah memang tempat den mengadu.. dan ALLAH...)

aku baru balik dari masjid india tadi...
keluar rumah lepas zuhur... bawa mak mertua ke sana..
maklom lah, mertua ade kedai.. jadik amik stock sikit kat situ....

alih-alih balik tadi.. nak masuk parking dalam kawasan rumah,
terkejut ade khemah, dan ade kenduri ape tah kat depan rumah..

oooo..
jiran depan rumah buat kenduri....rupanya...
tapi tak bagitau pun..
sekurang2nya bagitau, takde la kami terkujat nak masuk parking...
tak jemput tu tak mengapa.. kami tak lapar juadah kenduri kamu...

jadi, aku berdegil nak parking dan minta suami berusaha untuk parling kereta dalam kawasan rumah...
Alhamdulillah...boleh parking...

dan sekonyong-konyongnya (hahaha.. mcm hantu pulak kan!)
datang la jiran aku tadi berkata
"minta maaf la...tak sempat nak bagitahu dan jemput....asyik takde kat rumah je kan..." sambil senyum siput..

aku yang malas na…

sudah masuk 33 minggu

salam dan hai semua!

hari ini genap 33 minggu..... yeay!
hanya tinggal 7 minggu lagi... itupun kalau baby keluar on EDD...kalau dia takmo keluar? aduhhhh~

semalam juga, kaki mula bengkak... mungkin terminum air banyak sangat kot?
so sebab kepelikkan dok tengok kaki yang bulat bulat comel tu...
aku dok tekan tekan kaki sembap tu.. sungguh funny rasanya...sebab tempat yang aku tekan tu tenggelam...dia akan naik perlahan-lahan...  ^_^

bila kaki dah bengkak ni..memang sakit juga la.. nak jalan tu macam penguin dah.. sebab nak elak beban turun ke kaki... tapi siang takde pulak bengkak... malam je.. so ade la urut-urut sikit.. boleh kurang ke tak tak pasti la pulak...

adam pulak... memang supar saiyya aktif dalam womb ni... kalo tak senak, ngilu perut ni bila dia berpusing, kuak lentang, jogging, jadik keeper.... memang kene banyak sabar...

bab duduk kat lantai... fuhhh~
kalau nak bangun..amik step by step, dah macam orang angkat berat dah...  haha..
selalu kene gelak ngan suamiku sayang...…

happy birthday to me!

Imej
eh...


dah 26 tahun?

erm... erm...



-_-"

moga aku terus menjadi hamba Allah yang soleh...
moga aku terus menjadi seorang isteri yang solehah....
moga aku menjadi seorang anak yang baik pada ibu bapaku...
moga aku menjadi ibu yang baik buat bakal anak ku.....
moga aku terus menjadi seorang guru yang baik buat anak didik ku....
moga aku menjadi sahabat yang baik buat sahabat-sahabatku.....


moga aku terus menjadi aku...


sape nak belanja saye kek???????
ehehheehe~

sedih weh kalo semua jiran macam ni.........

aduh~
terlewat bangun untuk aktiviti Kokurikulum!
nasib baik teman seperjuangan telefon, kalau tidak...selamat la haku!

dengan pantas bersiap dan ke kereta untuk ke sekolah.
terserempak dengan jiran.
ye.
aku dah lama tak lemparkan senyuman pada beliau
sejak kes buang sampah tempoh hari
aku rasa menyampah bila dia memang rajin menyapu sampai satu lorong taman ni dia sapu
tapi buang sampah di tong sampah rumah aku.
wth~~~~?

jadi,
pagi tadi aku dapat jawapan
"kenapa dia buang sampah dalam tong sampah aku"

ya, sebab katanya kucing aku muntah di rumahnya...
eh, betul ke kucing aku?
dan aku selalu akan tanya
kucing saya berak tak kat rumah encik?
sebab kalo dia berak, memang aku bersalah la kan..
jawapannye takde

jadi..
wahai jiranku sekelian..
aku sudah sediakan tempat dia membuang,
kadang-kadang aku pun naik hairan
jiran tegur aku hanya sebab KUCING je..
lain-lain hal HARAM nak tegur..

what do you guys expect from me by telling me this....?

"kucing awak muntah kat rumah …

pengalaman interview SPP untuk sah jawatan

salam..

bangun seawal 6 pagi... dulu pun bangun macam ni... tapi sebab tahun ni sesi persekolahan dah masuk sesi petang..jadi bangun seawal 6 pagi bila ada perkara tertentu yang penting... lagipun subuh lebih kurang 6 suku kan? bangun pagi-pagi, gosok baju si sayang... kadang-kadang je dapat gosokkan baju dia.. huhuhu~
siap-siap.. 6.40 gerak ke putrajaya..jalan tak jem la sebab awal pagi... parking pun tak penuh...
sebelum masuk ke kompleks JPM (Jablatan Perdana Menteri) kami kene menunggu sekejap... nak masuk pulak ade kene pakai pas.. jadi kalo korang nak tinggalkan kat tempat amik pas tu, tinggalkan lah lesen memandu ke, jangan tinggalkan IC, sebab bende tu korang nak guna nanti, masa interview!

perkara pertama, pastikan tempat untuk korang ditemuduga tu... sebab panggilan interview ni kan banyak... bukan kite je... jadi make sure tahu ke mana yang sepatutnya korang pergi... jangan segan-segan tanya pada yang lain... =)

dokumen yang WAJIB bawak, bawak lah dan susun ikut dalam sur…

Interview SPP

Alhamdulillah...
dah dapat panggilan temuduga sah jawatan untuk jawatan aku yang sekarang ni...
sekarang jawatan masih DC...akan bertukar ke DG sekiranya aku berjaya... moga dipermudahkan..
banyak kot nak kene baca ni... =)

eee~ malas nak study... hehe..

doakan kejayaan ku ye! hehe

kepada kawan2 lain yang masih tertunggu2 panggilan...korang jgn la risau...lepas ni turn korang pulak.. :)

okey..nak pegi sekolah dulu!

GEGAR 1,000 BLOG OLEH BEN ASHAARI

Imej
SALAM SUME!!!



saje jek nak join abg ben nih! sebab sedikit sebanyak beliau boleh membantu kite sume berkenalan antara satu sama lain... bagus la abg ben nih! dah la ensem, kacak, bergaya (sila linkkan saye abg ben,,,banyak dah saye puji nih!) walopon tengah sarat mengandung ni.. tetap sokong aktiviti blog sekiranya sempat!
jom ramai-ramai!
SAYA SOKONG DUNIA BLOG DAN SAYA SUKA KERANA SAYA MINAT MENULIS DAN MEMBACA BLOG ! ANDA BAGAIMANA ??

berminat?? tekan sini~

sudah 31 minggu.. only 9 weeks or less~ huh!

salam dan selamat sejahtera....!

Alhamdulillah... masih melalui kehidupan yang normal dan sangat adventure!
baby sudah masuk 31 minggu... whoaaaa... angka 3 dan 1.. maknanya hanya 9 minggu lagi.. lebih kurang 2 bulan je la ye? wah wah wah~

bila dah masuk trimester akhir ni.. banyak bende dah nak kene sediakan.. tapi banyakkkk lagi yang belum mama adam ni sediakan... oh ye.. tilam ngan bantal mama adam jahit sendiri.. nanti beli sarung jer.. sebab tak sempat nak jahit kat rumah ibu... hehe.. ibu pun ade bagi tilam ayep mase dia kecik dulu.. siap lampin ayep 2 helai. ade lagi lampin tu? hahahaa.. ayep umur dah 11 tahun sekarang ni.. bayangkan je la berapa lama ibu simpan!

sekarang, bila berjalan... dah rase ngilu kat bawah perut... sakit... kalau duduk lama jadi mengah. jadi kene balance la berjalan dengan duduk... kalo pasal tido.. rase nak menangis kot? takpe... jangan mengeluh...penghapus dose tuuuuu~

sebenarnye...tak sabar okey nak lahirkan si kecil ni... nak lihat wajah dia... wa…