dugaan bulan puasa 2011

jumaat lepas kene hujan. yep. hari-hari sebelum dapat masuk ke kereta, mesti kene hujan. kalau tak hujan. hari panas sangat-sangat! sampai kadang-kadang nak mintak sikit air mineral sejuk yang anak murid berbangsa cina teguk depan aku! ah! dugaan sungguh!

dan jumaat lepas, dek kerana kelas terlalu bising, aku termenangis, ok ter ok. ya Allah. sesungguhnye aku tersangat lah lemah bila diuji begini. kenapa lah masing- masing nak bercakap je! penat ok. dah la puasa! hish budak ni! kang lempang kang lain pulak jadinye. T____T

bila dah kene hujan, panas maka surrender juga lah antibodi dalam tubuh ni. mula-mula tekak perit. nak telan air liur pun sakit. bangun pagi isnin tak larat dah. minta suami hantarkan ke klinik. sebab nak dukung adam pun kalah~ adam bukan berat sangat pun kalau nak banding dengan berat lemak mama nih~ ayoyoyo~

bila dah jumpa doktor, cek-cek memang demam, tekak pun merah-merah. doc bagi mc, dia tanya nak berapa hari. satu hari sudah cukup. kang kesian kat kawan kene relief kelas. dah la budak-budak sekarang tak boleh sangat nak diajar.. :( sedih ok~ balik rumah, makan ubat, susukan adam, then sama-sama black out dengan adam! bak kata papa.. synchronise nye gaya tidur mama dengan adam! haha


* ni tidur ke mati ni?*

bangun tidur ok sikit. tapi kepala tintong lagi laaa.. dan hari ni ke sekolah. oh, batuk batuk tu tak best. tapi nasib baik siapkan folio..boleh save air liur yang ada..

lega esok cuti.. yehaaa! :)

Ulasan

Ayuraza berkata…
semenajk bersalin ni takda demam lagi..tapi back pain tak henggat tau..hehe..dulu normal ke czer..bese la ujan panas ni..memang antibodi pun tak kuat la...:P
^effa^ berkata…
sure penat jadi cikgu kan, member effa ramai jadik cikgu.. effa tak reti.. hehe.. take care ;) kiss utk adam
molliesa berkata…
ayuraza.... molie baru start demam last jumaat...dah lame tak sakit..since pregnant jarang sakit...bersalin normal....itu la..cuaca tak menentu plus puasa...huhu..dahaga~

effa... kadang2 ade tak penat...tapi selalunye penat..huhuhu...tq effa..:) kiss tuk mia juga! :)

Catatan popular daripada blog ini

mari ganti tempat pasang plug yang rosak.

TAMAN BURUNG DI MELAKA

apa itu shingles?