only you and me

hari ini adam ikut mama ke sekolah. semua tanya. kenapa bawa adam? tak ada yang nak menjaga ke? tak adalaha. saja bawa adam. rase macam sayang nak hantar ke rumah penjaga adam. hehehe. lagi pun hari ini hari ko kurikulum. dan aku bukan ada tugas. boleh la sekali sekala. dan adam pula baik budaknya. bawa lah ke mana sahaja. :)

di sekolah, apa lagi, kene cium lah adam! bunyi riuh rendah pun adam tak hairan. adam cool je tidur dalam sling mama. kemudian mama mengelat. mama tinggalkan adam pada kawan mama, mama pegi sarapan pagi. maafkan mama ye adam! bila mama siap sarapan, adam dah tertidur dalam pelukan kak suzy. thanks kak! :)


*tukar lampin adam kat surau*

*gamat sangat time ni*

*auntie hajar dukung pulak*

*soknye naik kereta auntie zu*

* carseat mama ejas, pastu buli adam*



*nak mandi..buli duli*

okay..tadi papa dah gerak ke pd..so tinggal mama dengan adam je. makcik ca pula oncall malam ini...sunyi lah kite adam! mama letak adam dalam walker. adam dah pandai buat satu bende. ye...nampak tak kereta kat hujung kiri gambar tu? yaaa..itu adam buang...mama ambil balik..letak semula atas walker tu.. 

kemudian......

adam buang balik! tengok keadaan kereta tu. aiseh! adam buat gaya sama je bila mama datang ambil gambar! sudah pandai buli mainan sendiri ni! ayakkk...! lepas ni mesti banyak mainan bertaburan di buang adam! aiseh anak mama~

adam..oh adam.. rambut mama dah mula gugur.. dan adam pun dah pandai main sembur air liur..meniarap? dah advance dah! nampak ada dah nak menyusur ke depan..cepat ye wahai adam! tidur pun tak nak mama dodoi dah. dia nak dodoi diri sendiri. dodoi pakai ibu jari dia lah! hehehe.. comel je bila adam hisap ibu jari! :)

hmm..dah mula rindukan papa... :(





Ulasan

cucu umie berkata…
comelnyer adam..nk cubit jer pipi dia..hehe
nadiah berkata…
wah adam dh pndai baling2 mainan ye. nt lepas2 ni msti bersepah je mainan adam baling ni, hehe!

olo, gaya sama je. saje je nk buli mama ni kan, huhu!!
Rosie Rose berkata…
alahaiiii comeynya adam! blajar jadi cikgu gak ke gi skolah tu? siannn mama rindukan papa yer? *schweet*
hazirahMohd berkata…
hehheee..samer la anak kiter nie molie..arsyad nyer car atas walker tu dah memang tak duk atas dah..haha..jadik mainan kat bawah plak..nanti mesti adam camtu gak..hehhehe
molliesa berkata…
cucu umie : nak gigit pun boleh! ehehehe

nad : itu lah,,dia buat muke same je pulak tu...geram betul!

rosie : anak up sikit la auntie..hehehe...keje cikgu ni payah..kene banyak sabar cam mama...tu yang adam pun buli mama ni...papa salu tinggal mama sorng2...:(

g : hehehe..itu la..tumbesaran dorng same kan..level by level..hehehe

Catatan popular daripada blog ini

mari ganti tempat pasang plug yang rosak.

TAMAN BURUNG DI MELAKA

apa itu shingles?