~we have been together~

umur belog saye

Daisypath Friendship tickers
Tema Mistik Bhd.. Dikuasakan oleh Blogger.

Rabu, Jun 29, 2011

tips dating dengan baby!

assalamualaikum!
wah! lame tak update blog! ralit bermain dengan adam. layan karenah dia yang sungguh mencuuit hati tu! rasanya lepas ni boleh la say good bye pada facebook! hehehe...

oh ya, nak share sikit tips kalau mommy muda mudi ni nak keluar shopping dengan baby! only u and baby!

aku pernah beberapa kali keluar dengan adam. paling jauh pergi ke the mines! saat itu sedikit tercabar sebab tiket parking hilang! ya Allah..macam-macam hal!

sebelum korang keluar, pastikan baby dah kenyang, so bila dia masuk dalam kereta, duduk diam-diam dalam carseat tu..kompom tido sebab kereta bergerak. baby kan terbuai-buai gitu. kalo tak tido pun dia mesti diam. maknanye dia selesa lah tu! and..make sure baby betul2 selamat duduk dalam car seat! pastikan car seat dibelakang ye..bukan sebelah driver!

kemudian, dah sampai, check dulu baby. dia lapar ke (mana tahu dia lapar lagi kan!)...kalau ok, boleh terus proceed masuk shopping compleks! pastikan korang pakai baby carier atau sling. takkan nak pakai stroller kot? payah nampaknye nak handle. setakat ni, aku pakai sling, adam memang tido la..kalo tak tido pun mata dia memerhati persekitaran tempat tu. :)

kelebihan pakai baby gear ni, tangan korang free. senang nak bawak barang atau nak tolak troli (hamboi..kemain shopping ye?). senang nak bayar bila kat cashier nanti. siriyes!

dah shopping atau tengah-tengah shopping baby lapar, pegi la ke baby room yang disediakan. skang da banyak shopping complex sediakan baby room. dah cukup bagus tahap kesedaran sekarang betapa pentingnya susu ibu untuk bayi!

aku pernah susukan adam depan public. tapi sangat la bahaye sebab adam tak reti duduk diam. tangan nak selak itu..gentel ini.. adoi! last-last pergi baby room jugak! baby room alamanda paling best aku pernah pergi!

nampak cam remeh je kan. ade yang bace mebi akan kate aaaa...leceh lah! terpulang lah! walaupun production susu aku tak semeriah orang lain. aku tetap akan cuba yang terbaik untuk anak ku.. ya.. rezeki tu Allah tetapkan..Allah berikan. jadi, usahalah hingga ke titisan yang terakhir!

alangkah bestnya kalau dapat susukan adam hingga umur dia 2 tahun. dan double alangkah bestnya kalau aku ni suri rumah!

:)

8 ulasan:

ibnubaba_04 berkata...

adam maya ke ni??

molliesa berkata...

ibnubaba...ni adam aryan lah!

mRsFirdxora berkata...

ya, sgt mencabar klau nk bf depan public..tp dh anak nk susu kan..terpaksaler cover malu..happy bf ya..

molliesa berkata...

mrsfirdxora..hai..:) haah..tapi sebab anak nak susu..kita utamakan perut anak..hehe..:) tapi cube mencover jugak lah! :)

wansha berkata...

molie..kt alamanda tu ktner eh??teringin nk masuk baby room situ lak..hahaha..

wansha berkata...

molie..kt alamanda tu ktner eh??teringin nk masuk baby room situ lak..hahaha..

molliesa berkata...

kaksha! baby room kt alamanda tu yang sebelah surau perempuan tu...:) tak silap gambo baby ke kat pintu dia..dalam tu abgwan pon boleh ikot masuk...cume kalo ramai tunggu turn la sikit...bilik dia ade 3 je kot..:) tapi nice..:)

Ida Shaklee berkata...

yezza..bagusnya...menyusukan bayi mmg terbaek!

~kawan-kawan blog yang comel dan hensem~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

jeng jeng jeng

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign