~we have been together~

umur belog saye

Daisypath Friendship tickers
Tema Mistik Bhd.. Dikuasakan oleh Blogger.

Selasa, Jun 07, 2011

patient dah makan nasi tak?

semalam, aku kejutkan adik. selalu lepas balik dari hospital dia akan tertidur. kadang-kadang macam membaca buku, padahal mata rapat je tertutup! suruh dia solat magrib. kemudian aku tinggalkan dia, layan adam yang tak mahu tidur. nasib baik si kecit ni okay saja walaupun dia tak nak tidur.

 *kerja seorang doktor sangat memerlukan pengorbanan, aku bersyukur, kerjaya ku sebagai guru*

semalam juga, ada tetamu datang. seorang kakak pada ku. aku masak la nasi tomato. main tibai je masak. suami kate sedap. sampai nasi bahagian adik pun suami makan. sebab sedap sangat. (suami aku sengaja puji sebab dah dekat nak abes pantang 100 hari ke? ) -_-"

* ya, baru pantang 6o++ hari ye sayang, sabar!*

jadi, selepas solat, aku kejutkan adik lagi sekali. ajak makan. kalau kalau dia nak makan nasi aku masak nasi untuk dia. jadi aku pun kejutkan dia yang memang kadang-kadang aku kompius dia ni bangun ke tak ni?

aku : ca, bangun la. nak makan nasi ke tak?

adik : terkebil-kebil biji mata

aku : kalau nak nasi, kakli masakkan

adik : patient makan nasi tak?

aku : aaaaaa.........?

tengok, betapa seorang doktor itu "care" pada pesakitnya. walhal dia dah kat rumah dari petang dah. huhuhu. kesian pada adik. tapi apa boleh buat. siapa suruh belajar pandai-pandai! 

7 ulasan:

Ctiey Fadlieya Qhairaniey berkata...

al maklumlah nak dekat 100 hari kan..huhu..sabor3..

Teyn berkata...

hahahahah~~~~ klaka btl adik moe...

btw, nak rasa nasik tomato moe buat! =D

molliesa berkata...

ctey...hahah...saborrrr~~~

teyn...mai datang rumah! (pssttt..keje doctor sgt meletihkan!)

MiErA berkata...

kak cha comel gileeee!!! haha, kak cha pnat sgt kot~ tu yg terbwk2 dlm tido =)

molliesa berkata...

hehehe..tu la..kesian je..:)

ザ-sylver- S berkata...

waaaha ha ha ha

Echa tgh ngigau tuh, dlm mimpi dia akak jd mkcik dewan makan,..tu yang die tanye tuh..

molliesa berkata...

uncke sheri....cisss!

~kawan-kawan blog yang comel dan hensem~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

jeng jeng jeng

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign