saya memang kuat jalan!

hai korang!

petang tadi, lepas asar, aku kua rumah..
maklomlah...
sudah berjanji dengan adik nak pegi JJ dekat rumah..
kaye JJ tu..
hari-hari aku dengan adik dok bayar parking kat situ... =.=

nak ajak suami..
suami kursus.. tapi mintak izin tetap ade sebelum kua rumah.. ehehehe~
baik tak?
jumpe adik kat JJ,
kami memulakan operasi shopping menyopping~ (amende lah ayat cikgu nih!)

aku nak carik t-shirt tuk aku la..
baju sume tak muat..
nak pinjam suami aku punye..
al-maklom la..body laki macam orang bujang..
memang tak muat!
malu ah nak pakai ketat ketat
bonjol sana sini kan~

takyah aa tunjuk korang pregnant..
orang tahu kalo tak tunjuk ponnnn~

so ade la jumpe selai dua baju rm9.90
ape lagi.. den pon rembat laju-laju..
bukan ape...
takot pilihan hati beralih arah kan..
kene menyimpan..
dah nak bersalin ni..
takkan dalam bank asyik nak surut jer kannnnn~

ni la baju aku beli... ehehee~ simple je..
ala..takat nak pegi kedai runcit boleh la..
pastu aktiviti sekolah pun boleh..
pakai ngan cardigan..
masih cun ape?

 * ni harge dia rm29.00*
kain dia sejuk jer.. maklomlah.. ibu mengandung ni asyik panas je manjang~


yang oren tu aku dapat harge rm5.90..harge asal rm19.00..hehehe kendian yang seblah tu rm9.90 sehelai..
ok jer kan.. kate t-shirt..
bley aa preggy mommies yang nak carik t-shirt,
carik kat JJ equin..
:)

yang ni pon same
rm9.90



pastu g kedai DIY
carik kepala paip..
sinki dapur punye dah berkarat..
hampeh sungguh..
ingat nak tunggu suami balik baru tukar..
tapi takot la guna bahan-bahan berkarat ni..
cian baby dalam perut nanti..

aku rembat bende kat atas tu buat letak pen, pensil, marker pen..
padahal bukak sekolah nanti
aku sekolah seminggu je..
kemudian cuti~~~~
yeah!


jalan-jalan lagi..nampak buku ni..
memang terlalu awal nak beli..
alang-alang dah jumpe..
murah jer..
rm2.00
boleh la..
aku pun amik satu..
buat Adam baca nanti..
good boy!


dah jalan-jalan mesti lah lapar..
satu hari tak makan nasik..
makan buah dengan yogurt..
then minum air yogurt..
itu aje yang masuk perut..
yang boleh diterima tekak ni..
demand abes ok..

mula-mula nak makan kek..
tapi sebab lapar..
layan tom yum kung satu!
gua belanja adik gua pulak kali ni..
:)
mula-mula nak pesan ais blended coklat tu..
tapi sebab makan dengan doktor kan..
terpaksa buat-buat oder air panas..
menci tau..
adik aku salu ugut..
kalo minum ais..
nanti kalo baby tak sihatttt...
aaaaa...

aku yang menurut perintah.. -_-"

tadi adik aku teman aku shopping..
lepas tu aku pulak temankan dia shopping..
fuh.. kalo temankan dia..
mau berjanggut..

haha.. sampai kejang kaki kau~

jadi JJ pun dah nak tutup..
kami pun terpaksa pulang..
kalo boleh tanak balik.. rumah panas aa malam-malam ni..
aku nak pasang ekon..tapi ralat sebab umah sewa..biar je la dulu..
huhuhu~

abes la aktiviti aku pada hari ini..
esok member baik ajak g tengok belon panas kat putrajaya..
kali ni aku kene standby kad merah aku tu..
takot-takot terbersalin pulak..
aktif bebenor je kan!
hehee...

pssstt... tadi adik aku nak belanja seutas jam tangan kat aku.. katanya hadiah.. wahh..
tapi aku tolak.. biar lah.. dah banyak dia bagi aku..
biar la dia menyimpan..
nanti nak kawen lagi..
sementara aku blh tolong,
aku tolong
tanak harapkan ape-ape balasan pun..
dah sedarah sedaging..
tak suke aku ungkit-ungkit ni..

aku tanak jadi macam sesetengah orang..
nama je sedara..
tapi mengungkit balik semua yang dia pernah tolong aku..
sampai mati aku ingat ape dia kata..
kalo aku tahu..
dari dulu aku racun je anak-anak dia tuh~ (oi setan..pegi jauh-jauh!)

ok. tanak ingat mende tak best!
bai.
wassalam~

Ulasan

Noli berkata…
comey je adik kakak nih..hehe
^nanie^ berkata…
moning mommy,waaaa da xlame da tu..nti update occay..;-)
chekgu Moe berkata…
noli.. ehehehe~ :)

nanie..waaaa.. takotnyer.. tapi kene keluarkan jugak.... huhuhu
Puan aiNa Rahman berkata…
nak jalan2 macam gitu jugak, tapi takde orang nak bawak =( molie lain kali nak jalan2 sila ajak saye..ahaha
chekgu Moe berkata…
aina... jom! bley jer....hhehehe
Huszaini berkata…
wah! memang kuat jalan! sampai jj nak tutup aa.. huhuhu
chekgu Moe berkata…
huszaini... hehehe.. kebosanan duduk rumah takde hubby... nape JJ tutup pukul 10 malam eh.. extend la sampai midnite ke.. hehehee

Catatan popular daripada blog ini

mari ganti tempat pasang plug yang rosak.

TAMAN BURUNG DI MELAKA

apa itu shingles?