nasib baik saye kerja cikgu!

semalam..
aku tak dimaklumkan yang dia ade oncall..
semalam juga, selepas beli barang dapur,
aku masak lauk yang dia nak makan..
ingat nak dinner bersama lah...
rupanye tak boleh pulak..
ade oncall..
begini lah adik yang sibuk..
kakak pulak cuti panjang..
adoi~

aku masak ape ye?
masak biase je..
masak orang malas..
udang masak cili
sup cendawan
nasi putih

sudah janji
pukul 5 petang aku sampai di tempat kerja dia
"ok" kata adik ku

tepat pukul 5 petang aku sampai..
call adik untuk maklumkan aku dah sampai..
tak berangkat..

ah, ade keje lah tu..
aku tungu punya tunggu..
dah 30 minit berlalu..
fuyyooooo~
tambah lagi 20 minit...
adik aku call
dia kata baru nak turun..

ok..kataku..
padahal pinggang dah sakit menunggu lama..

sementara menunggu..
aku pun memerhati je la suasana disekitar..
ade sorang cik abang ni jalan kemain lagi..
memang rugged abes la..
rambut pacak,pakai short, kasut orang mude, anak dia ikot kat belakang, bini dia sekali la..
mebi datang melawat saudara yang sakit...
cik abang tu jalan memang kompiden abes la..
sekali....

bukkkkkk!
terjelopok jatuh betul-betul kat tepi kete aku...
aku tak nak gelak.. sebab kesian kan dia..
aku tunduk buat-buat tak nampak..
bini dia gelakkan dia abes-abesan...
hahahaa..

harap cik abang tu dapat cover malu la..
kete aku tinted agak gelap..
mebi dia tak tahu ade orang dalam kete..
hehehehee~
lain kali jalan jangan mendongak..
kan dah tejelopok tu....

tak lame lepas tu....
adik aku sampai....
sampai je, adik aku cakap
"sorry, tadi ca jahit kepala makcik tu..."
"lambat sikit la...."
 aku pun gelak je la...
macam-macam hal betul..

nah amik makanan ni..
dah babai babai..
aku balik..
pukul 6 sampai di rumah aku..
fuhh..
nasib baik aku jadik cikgu..
hehehe~

Ulasan

MiErA berkata…
kak molie, kak ca keje kt mane skrg?
chekgu Moe berkata…
miera..kakca kat hospital serdang je.. dia duduk ngan kakmolie sekali...;)

Catatan popular daripada blog ini

mari ganti tempat pasang plug yang rosak.

TAMAN BURUNG DI MELAKA

apa itu shingles?