begini lah bila masuk kelas paling hujung!

hoh!
sungguh menguji kesabaran yang ada..
nasib baik aku ajar kh, dan dari 40 orang pelajar, akan aku ajar separuh saja..
Alhamdulillah...

ya Allah,
berikanlah kesabaran yang tetap pada hamba Mu ini..

tadi aku rase macam nak cekik-cekik je budak yang memekak dalam kelas..
tanya ape masalah dia menjawab dengan lagak yang aku rasa mahu saje aku hempuk dengan buku rekod mengajar..

terlintas dalam hati...

kesian..
bangsa aku sendiri dah rosak begini..
baru 14 tahun, dah bersikap begini..

sedih..

baik bangsa lain...
lebih hormat aku sebagai guru..

sian baby aku tendang2 dalam perut..
tak selesa dengan suasana yang terlalu bising...

huhuhu....

Ulasan

bersabarlah kak..nk wt cmne g.. dak skg mmg rata2 kurg bermoral. kuang ajar gila!! huh.. klu sy mmg da kne dak tu!! ggrr.. sbb tu saya xle jd cikgu cm akak, kalu idak tentu da masuk court n surat khabar muka dpn ----> guru GSTT lepasan um d saman krn menendang pungkoq pelajar.. haihh ^^ btw, da follow.. nice blog.. :)
chekgu Moe berkata…
cik aula.. betul tu... ade cikgu siap nak cekik dah budak tu...tapi nasib baik berpkran panjang..huhuhu.. kene byk sabar... kene muhasabah diri setiap masa...setiap kali masuk kelas...=) okey aula..thanks ya!
Qamarul berkata…
cikgu aja skola mane cikgu?.. bia saye attack dak tue!!
chekgu Moe berkata…
qamarul....amboi.... :) tak boleh la nak attack ni... hehe.. takpe..cikgu okey! hehe

Catatan popular daripada blog ini

mari ganti tempat pasang plug yang rosak.

TAMAN BURUNG DI MELAKA

apa itu shingles?