Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2010

tips bawak kucing balik kampung

Imej
ok. malam ni mahu pulang ke ipoh, perak. sudah lama tidak pulang ke ipoh. adik dan gegirl pun dah lame tak ikot balik kampung. jadi, mari kita balik kampung!
sebenarnya tidak susah untuk membawa yang tersayang balik ke kampung. ada segelintir menyenangi dengan mengurung kucing di dalam sangkar dan diletakkan di belakang seat. ada yang meletakkan kucing di dalam carier. ikut keselesaan anda dan kucing anda ye. jangan anda je yang selesa, kucing terseksa! berdosa ok.
macam aku, duduk di tingkat yang tinggi, tanpa lif, jadi aku akan letakkan kucing aku dalam carier seperti bag balik kampung. sebenarnya bag ini sudah tidak mampu menampung dua ekor kucing. namun, aku terpaksa. nak beli lagi, tak punya sebab.
* ni bag balik kampung adek n gegirl* selepas itu, bukak bag balik kampung, lepaskan kedua ekor kucing bebas di dalam kereta. kalau jenis yang jarang naik kereta, kucing akan mengiau-ngiau. tapi sekejap je. ada jugak yang mabuk, dan akan muntah. hehe.. alhamdulillah, kucing aku jenis kaki …

baru aku faham perasaan mereka

Imej
setiap orang mesti mahu sedikit kelihatan lawa, elegan, cantik, menarik, tertarik kau memang debab! ooppss!
*anak sapa lah ni..lawanyer*
semua orang memang inginkan kecantikan bukan? makcik makcik tua pun kalau boleh nak kentalkan balik kulit mereka agar kelihatan cantik seperti di awal usia dulu. kita yang sedang meningkat usia ni, macam macam produk yang kita beli, nak tempek kat muka, agar kelihatan cantik. tapi aku tak eh. haha. tanak mengaku pulak kan. eh, tak percaya ke? seriuos, aku tak beli bende-bende alah ni. memang tak de duit nak beli pon. hehehe~




cube tengok anita sarawak, pergh! tegangkan kulit muka dia. bukan botox tau. dia letak pelampung dalam pipi dia, tu yang gelembung lebih. opss~ tak baik mengata orang. dia buat senaman muka dan amalkan pemakanan yang baik. itu yang kulit dia cantik tu.. adui. sungguh mulus kan! cube bandingkan dengan gambar yang lama dulu. mana yang korang akan pilih? hehe..aku pilih yang belah atas..rambut lebih kemas...hehehe~


ok, pernah tak korang…

teringin sangat

teringin sangat untuk menulis,
apakan daya, badan terlalu lemah.
duduk sudah terasa lemah, lagikan mahu berjalan.
ya Allah, sembuhkan lah hambaMu ini.

akan menulis semula, bila sudah sembuh.

readers, jaga kesihatan ya!

Imam Muda Menarik Bagi Aku - bab memberi nasihat

Assalamualaikum.

Jumaat yang lepas menonton Iman Muda di Oasis. Program ni sebenarnya dah menarik minat aku masa sesi pencarian Imam Muda, masa mula-mula diiklankan dalam tv. tapi aku sebenarnya nak usik encik suami, konon-kononnya aku ingin dia menyertai program tersebut. tapi rasanya belum cukup ilmu didada. hehehe.. masih dalam proses pemantapan lagi. alhamdulillah.

aku tertarik dengan slot sesi praktikal, dimana, peserta Imam Muda harus mengikut Jabatan Agama Islam Selangor untuk operasi mencegah maksiat. sebelum mereka menyertai operasi tersebut, adalah sedikit sebanyak imam muda tunjuk bagaimana persiapan peserta untuk operasi cegah maksiat. memang kelakar tengok mereka semua berlakon, memang tulus. cakap bro bro pun nampak baik lagi. hehehe..

dalam operasi cegah maksiat, ada beberapa pasangan yang berjaya ditangkap. samada di dalam kereta, di kawasan terbuka yang gelap, dan yang lain lain adalah di bilik hotel. sedih bila tengok ada yang bertudung, malah ada yang sudah berkahwi…

apa itu shingles?

Imej
hai semua.
hari ini masuk hari ke 4 aku demam. bebintik merah berair masih ada di badan, malah makin bertambah. kat sini aku nak kongsi sedikit info untuk pengetahuan korang.

chicken pox biasanya menyerang kita waktu kecil. virus yang dikenali sebagai varicella zoster virus. ok. hal kecil-kecil dulu rasenye tak payah nak kupas la kot. sebab korang boleh carik sendiri info. lagipun banyak kat google. jadi, mari berajin sedikit!

aku pertama kali diserang chicken pox ketika di usia 9 tahun, rasenye lah.

jadi, readers semua yang pernah diserang chicken pox ni, beware ok. korang akan ada peluang nak kene shingles macam yang aku kene~! hoh. ini amaran!

*bukan shingles aku*
herpes zoster virus satu virus yang akan menyerang bila immune dalam badan rendah. ada beberapa faktor yang menyebabkan perkara ini berlaku selain dari immune rendah, keadaan stress juga boleh mengakibatkan virus ini aktif.

virus ini sebenarnye adalah virus transformed yang ada semasa kita diserang chicken pox dulu. virus …

semalam demam..hari ni pulak...

Imej
ish ish ish... sudah jatuh ditimpa tangga ye.kemudian pasu pulak jatuh atas kepala.
virus melanda diri ini.
bebintik merah berair mula memenuhi ruang kulit badan.
sungguh, aku geli.
gatal, rimas, macam-macam lagi.
sang suami, cepatlah kembali.......
=(

sikit sikit nak demam

Imej
atas alasan tidak boleh tidur, walopon status Fb mengatakan aku sudah mahu tidur, jadi aku menulis lagi. ya. aku rasa aku sedikit lemah. walaupun sudah menelan panadol solubel. (tak sedap!) badan sedikit ok. harap2 esok akan baik. sebab esok mahu balik ke rumah mertua. *maklumlah...keluarga sudah menjadi besar~*

sebenarnye, dari zaman bercinta, aku tidak dimanja2 oleh encik suami. semua perkara aku buat sendiri kecuali perkara yang terpaksa meminta bantuan dia. sejak mula kenal, encik suami ajar berdikari. telefon aku hanya sekali sehari, mungkin tiada. zaman bercinta sangat tak best bagi aku. sebab aku dilayan seperti kawan2 sahaja. tak terasa special mana. makan kadang kadang sendirian. kawan baik tiada di U yang sama. personaliti aku pun berubah disebabkan encik suami. ah~ masih rindukan zaman itu.

sebenarnya, aku tidak punya kawan yang sangat rapat dengan aku. aku cuma punya 2 mungkin 3 orang sahabat yang mungkin sejati bagi aku (tatau lah kalo mereka tak pikir seperti aku). aku c…

bermasalahkah aku?

soalan ni berkali-kali dah memenuhi mindaku. kalau dijawab, akan ada balasan soalan seterusnya. sekiranya tidak dijawab, takut diri ini dikatakan sombong tiada berlokasi. bermasalahkah aku?

setiap pasangan yang bercinta, pasti mau akhiri ke ikatan yang lebih tulus, yang menghalalkan perkara yang haram selama ini. jadi, alhamdulillah...kami sudah disatukan dengan ijab dan qabul. =) masih teringat momen indah semasa encik suami menggenggam tangan ayahku. disitu lafaz yang selama ini diniatkan terluah. aku lah wanita yang paling gembira dan bertuah ketika itu...dan kini. aku masih bahagia. aku benar2 sayang beliau.

kegembiraan kami kongsi dengan 2 ekor binatang peliharaan kami. ADEK dan GEGIRL.. dua bulan selepas kawin aku bertemu gegirl, kemudian adek. =) yup, memang lagi seronok keluarga kecil ini.

namun kegembbiraan ini dicemari denagn soalan orang yang sibuk bertanyekan aku pasal anak....
soalan yang positif aku amat hargai..tetapi bila soaln yang berbau sinis, seperti mengejek. laya…

blogwalking

harini aku mulakan sesi blogwalking. semalam tak sempat. bizi satu hari. hehe. jadik aku dah explore banyak-nye blog. lenguh punggung duduk lama2. pinggang pon sakit. ish.. tak boleh jadik ni. bukan ape.. aku tak boleh kalo tak baca sampai abes blog tu. maknenye abes entry aku baca. best. pandai dorang tulis. aku nih...

mungkin perlukan masa kot. haha. takpe la takde org bace pon. janji aku leh bercerita kat blog aku. kesian dia sorang2 takde orang lawat. ok. nak blogwalking lagi. tata~

makhluk malaysia

*mengeluh*

lepas baca berita hari ini,perkara yang berlaku semalam, mungkin 2 hari yang lepas. menakutkan manusia zaman sekarang. macam sudah tidak bebas lagi. contohnye internet, nampak berkurung je dalam rumah, tapi sebenarnye dah merayap ke mana, shopping online lah. eh..itu aku..huhu

seorang suami menendang si isteri. amboi...bukan main..dolu-dolu zaman berchenta semuanya baik...pijak semut pon, semut pengsan kejap je...ish..ish..ish..

*******************************************************

pagi tadi, semasa hantar encik suami, di radio, sorang pakcik ni telepon la bagitahu, anak dia yang sulung, perempuan, baru aje berkahwin, tapi tak pernah balik ke rumah menjenguk mereka sekeluarga. asek balik ke rumah mertua je. kesian si ibu makan hati sebab rindukan  si anak. si anak...?
kesian, sampai ayah merayu2 suruh anak balik.nasib baik la dj 3 orang tu buat lawak..takde la jadik sedih sangat luahan hati ayah tadi..

kenapa ye? entah la..mungkin ade masalah dalaman..aku pon dengar sebel…

ehem2 dia kene bedah

Imej
tadi dapat email dari walid.
oh. sape walid? dia bapa kedua ku. panjang kisahnye.
ayep dah selamat di bedah pagi tadi.
dia sakit ehem2.
rasanya sebab dia selalu menangis dan meneran. itu yang jadi macam itu.
sedih pulak tengok gamba dia tengah tido a.k.a pengsan.




semoga cepat sihat ye ayep.
kakli rindu ayep. nanti kakli balik lawat ayep neh. jangan kuat nagis lagi. ayep dah besar lah!

dia akan pulang tidak lama lagi

Imej
hanya 12 hari lagi. lepas ni dia akan kembali menetap di malaysia. dah 5 tahun dia di sana. banyak yang tidak best katenye. hmmm... banyak bende yang best2 aku dah termissed (rojak punye ayat) nak buat dengan dia. dulu dia lah bestfren aku. ape yang aku buat sume dia buat. eh, bukan..ape yang dia buat sume aku nak tiru..haha.. orang sangka aku dengan dia kembar. walhal (cewah penanda wacana) kami tidak seiras langsung. mungkin saiz badan dan ketinggian buat kami kelihatan seperti sama. dia ni aku rasakan lebih matang dari aku. ya. hehe. sebab selalunye aku yang dapat nasihat. bukan beri. ish3..sabo je lah. tak sabar nak pegi klia dan amik dia bawak pulang ke rumah. sume orang sudah rindukan kamu. cepatla pulang. oh. hari ini dia ade interview. harap2 lulus. balik malaysia terus bekerja.
siyesly. bangga ada adik seperti kamu. harap kamu pon bangga punya kakak seperti aku.
dia mestilah yang tidak memakai baju pengantin itu. itu dia~ hehe. hugs n kisses~

saja nak mengomel sedikit

musim kawin dah berlalu.. sebab sekolah pun dah bukak hari ni. aik.. sekolah dengan aktiviti nikah kawin ni berkaitan ke ape? hehe.

aku pun dah kawen. cume aku pelik sedikit.

kalo time nikah kat masjid, atau surau atau kat rumah, kemain bertudung...
bila masuk bab sanding abes terbukak semuanya.

sang suami kelihatan bangge je sang bini tayang free kat orang kampung. hehe. suke lah kot. bini aku cantik!

so, tudung ni ibarat fesyen je lah kan.

oh, tak boleh ngomel banyak2.

tata~

thank u Bro Ben...hehehe

thanks kepada bro ben sebab sudi listkan blog aku dalam listnye. bak kate bro ben, berada dalam list bukan batu loncatan ok..mungkin boleh jadi batu api..erk~~ salah2..
pada aku, berkongsi link ni ibaratnye berkongsi pendapat.. ape yang patut dikongsi, kongsikan lah. selain tu boleh tambah kawan.. =)

oh, sebenarnye nak tunjuk video ni, mahapkan la, aku pakai camera je rakam video ni.

encik suami ade sukan harini. mula2 kalah untuk acara peberet. kesian aku tengok. last pulak tu.. ade kesilapan amse starting. mungkin bukan rezeki beliau nak dapat emas.

susah gak nak pulihkan semangat dia. hish!

last, bila time 4x100m, dorang menang!! yeyeh!!

sila lah tgk video ni. encik suami runner ke2. nampak dia speeding aku terus jadik tak tentu arah, terus rakaman ke mana, hehehe...



hehehehe... si bini dak eksaited nak tengok betul ke laki dia yang dok lari tuh...jadi bergegar lah camera ditangan..

ape2 pun, nice run!

award from my student named najah

Imej
oh, thank  u najah dear sebab bagi cikgu award ni. lame dah cikgu tak main bagi2 award ni. thanks ya. tapi cikgu tatau nak bagi kat sape lah. so i keep it for myself k. hehehehe..
oh ye..kene puji tuan blog yang bagi award ni kan.. hehe...
najah student yang baik.. comel dengar kata but always get confused bile cikgu ajar..


thanks my dear! happy back to school!

abah....

selamat hari abah....abah..
tukar lah.. semua nak cakap hari bapa. padahal panggil ayoh, abah, pak, bapak..hehe..
yang kaye maye sikit panggil lah papa atau daddy..eh..mane ade, tak bape kaye pun panggil macam tu... hiks~

tanggal 20 jun 2010, hari ini lah kan.
hari bapa sedunia disambut oleh semua...
yang masih ada ayah, mesti buat surprise kan..
atau pun phone call...tak kisah lah..

yang sudah tiada, pastinya sedekahkan Al-fatihah untuk arwah..
takmo sedih2 k.. kite happy happy je.

sape takde abah kat sini angkat tangan??!!

opkos, kita yang dilahirkan ini pasti ade abah.
aku pon ade. abah aku ensem waktu muda2...macam rosyam nor. lantak la kalo korang kate rosyam nor tak hensem~ hehehe

abah aku jauh..nun....kat terengganu..

aku ingat mase aku kecil, aku sangat rapat dengan abah. selalu malam2 aku ikut abah pegi main badminton. kadang2 pegi main bola sepak. abah aku terer main bola sepak. dia striker. hehe.

bila sesuatu berlaku dalam keluarga kami..
abah mula diam..tak banyak cakap..…

lelaki pendek kurang hensem?

Imej
teringat waktu bercinta dulu, encik suami selalu bertanya mengenai ketinggian. pada aku ketinggian tak beri apa2 makna pun, sebab, masih ada bangku kuda2 kalo aku nak amik barang yang ada kat atas almari. rasenye tak perlu tinggi2 sebab aku pon petit sahaja. aku ingatkan soalan hanya terhenti disitu, rupe2nye lepas kawin lagi banyak dia soal aku~~~~!!! waaa~~
hahahaha~ lawak je aku lukis. tapi memang aku pendek dari encik suami. cume encik suami aku tak berapa nak tinggi macam lain2 lelaki. tapi bagi aku, dia tak pendek pon. sedang2 saje. kire bagai pinang dibelah dua lah dengan aku, keh keh keh.
beberapa bulan sebelum kawin, aku search kat google, pasal nak tinggi. fuhhh~~ memang ade tau. macam2 cara nak tinggi. cakap je cara ape..sume ade...namun, setiap keinginan tu pasti ade pengorbanan yang akan dilakukan. cewah!
cara yang menyakitkan pun ade. hishh~!!

haaa... betul...bende ni mula cam hahahahah...gelakkan...tapi last2 aku cakap kat encik suami. ape kate kite try. lagipun rm60++ je. …

Dance India Dance L'il Masters

fuhhh...tengok budak2 kecik ni menari. sangat awesome! tapi budak2 ni sangat mudah di bentuk. lentur lah ikot kemahuan kita. tapi, kalau boleh, biarlah ke arah kebaikan. jangan katekan budak2 kecik. budak besar pun...kalo kita pandai tackle kemahuan dia, automatik dia akan ikot kemahuan kite. macam mane tu? oh..mudah, kita cuit saje hati mereka. tapi nak cuit hati tu bukan kerja senang... kene belajar lah macam mane...hehehe..
tengok DIDLM ni, teringat mak aku, dia suke tgk cite camni. agaknye dah malas nak layan drama melayu kat TV tu dah. bosan katenye.

oh..rindunye kat ibu.
kakli balik nanti ye.
tunggu kakli..
masak sedap2 tau.
kakli lapo~

malas nak drive.

oh. kejap lagi nak ke UKM, hantar encik suami ke sana. ada sukan staf. ish,
tak suke drive. hahaha.
esok pegi UKM lagi.

lari laju2 ye sayang!

Vita Cat, produk malaysia

Imej
macam best je. dalam berita jam 8 tadi ade bagitahu, tak banyak jelly dalam wetfood, jadi bagus lah. maknenye tak banyak bahan awet. banyak isi ikan. kalo tengok harga, macam lebih kurang je. wetfood yang dalam tin murah sedikit. rm3.50. nampaknye kene cube ni. try bagi kat gegirl dan adik. sekarang ni dah kurangkan beli wishkas. just belikan ikan, rebus kemudian gaulkan dengan nasik.berselera betul!

esok nak carik vita cat ni. harap2 mudah nak carik di pet shop!

orang sabah begini kah?

Imej
masa di sabah. semuanya indah. kecuali satu. sikap semasa masuk tandas awam. pada awalnya aku masuk tandas, ok la rm0.30 sekali masuk. tak mengapa. di depan ku ade 2 gadis sedang menunggu giliran. aku memerhati sekeliling. bersih. sungguh selesa.

siap ade tv lagi tuhh..... siyes..ade kelas la tandas2 di sabah ini. haha. kalah tandas kat kl nih.. berlumuih aje! tapi bukan nak kongsi pasal tandas, sebenarnye nak kongsi pasal sikap orang yang masuk tandas. perkara ni hanya berlaku terhadap diriku yang ketika itu berada di SABAH.

tengah dok Q ni, ade la makcik ngan budak kecik..ok la..dia masuk, terus beratur belakang aku, kira tunggu giliran la...ok la kan. tapi yang menyakitkan hati adalah seorang gadis yang pada aku cukup sifat dan akalnya, terus melulu masuk ke dalam tandas yang pintunya baru sahaja dibuka, orang yang dalam tandas tu baru je nak keluar, ok, ko tak boleh nak tahan dah, sekurang2 nye berbudi bahasa lah sedikit. kata lah, sori, boleh saya masuk dulu? tak tahan dah ni....…

KK trip was awesome!!!!

Imej
10 jun 2010
perjalanan kami bermula dari Lcct, flight pukul 6.30. sharp kami terbang. pertama kali naik kapal yang boleh terbang. hehehe.. perasaan, ok je.. dalam kapal, perut terasa lapar sangat2, terpaksa lah membeli belah makanan di atas kapal itu. ala..beli roti je pon, harge kemain melambung, tapi logik la, dah memang di langit biru. melambung lah~ penerbangan memakan masa 2 jam 30 minit dari KL ke KK. sangat bosan di atas sana. jadik, korang bawak la psp ke, buku ke. ape2 lah. janji 2 jam 30 minit tu terisi. nak tido pun takpe. tapi tidak begitu selesa. nampak? tak selesa kan. tapi tak pe lah. dah tambang pun murah. ape nak kate lagi. sepanjang perjalanan aku takley tido. dah la dok jauh ngan encik suami. kejap2 main sudoku yang ada dalam majalah air asia tu. kejap2 pramugari tak bape nak lawa tu lalu..sungguh. tak lawa. harap mekap je. pramugara ok sikit. haha. beli air mineral 350ml bersamaan rm 3.00 ok. aduhhhh... nasib baik dalam kapal tak sakit perut ke, nak wee wee ke.. pheww~…

sweet moment in Tanjung Aru

Imej
thanks abg jad sebab secara paksa disuruh snap gamba ini. hehe. sori, model tak biase ngan camera mahal2 ini. jadik begini lah gamba kami. huahuahua...


bijak, tapi malas

alhamdulillah....
semalam, adik aku, echa, dah berjaya abeskan final paper dia. alhamdulillah.. lepas 5 tahun duduk kat volgo.. teringat 5 tahun lepas, telefon kat ibu, menangis nak balik... sebabnye tak suke duduk sane... standed la..duduk negara orang, bukan negara islam..macam gitu lah.. sebab tu lah kakli tanak belajar pandai2..mesti kene fly juge...hik hik hik..alasan yang selalu aku gune kat ibu. ye, ibu selalu kate macam ni..

"kakli ni bijak, cume dia malas!"

hmmmm... tersenyum sendiri.. ibu, banyak pengorbanan ibu dah buat.. memang, orang masih kekal dok mengata ibu, persetankan mereka. ape mereka tahu?? ada mereka bagi duit nak suap anak2 ibu makan? oh tidak~~ jadik, kite buat2 tak tahu je lah pasal mereka. buang dalam tong sampah atau dalam loji tahi pun tak ape. hahahaha~~ mari gelak ramai2..

aku anak yang BANYAK buat pasal. banyak buat agenda.
alhamdulillah..lepas aku jumpa si dia. aku berubah. jadik anak yang baik. biarlah orang kata umpat pasal aku. itu dulu.…

delayed

hmmm...baru je nak happy2 pulang ke semenanjung, cuaca pulak tak mengizinkan... jadi, flight terpaksa ditangguhkan. sebab kalo terbang pun mungkin tak sampai, ish~

perut sebenarnye lapar,...tapi takot plak kalo makan nanti terCeriBeri. susah la ade perut sensitip ni. sikit2 nak CeriBeri. ah~ payah sungguh nak berjalan. ni pun perut tengah berkeroncong ni. berdondang sayang pulak~ adoi~

10 jun hingga 14 jun di sabah, sangat best! erm.. so~so lah. sebab ade beberapa perkara yang tak bape nak best~  -_-"

nak cite satu2 pasal sabah ni, nanti lah aku cite... nak kene tenguk2 balik gamba2 yang dah diambik, buleh la reka cerita apa pun kan.. haha..

hoho~ laparnye aku~

cepatla cuaca ok. aku mau pulang~!!!

Kota Kinabalu!!

fuhhh~~
alhamdulillah. selamat sampai ke KK pukul 9 malam tadi. pramugari tak cantik sangat la air asia ni.. tapi pramugara hensem, pilot plak tua. haha. ke situ pulak ye.
penerbangan memakan masa 2jam 30 minit dari Lcct ke KK airport. aku dok jejauh ngan hubby. sangat menyakitkan hati ok. buhsan tahap gaban!!!
nak tengok awan pun kejap je dapat tengok.

ini adalah kali pertama dalam hidup aku naik kapal yang bole terbang. naif kan. hehe. sebelum ni tak berpeluang. jadi, sementara dah ada ni, aku naik lah. hmmm..macam2 orang cite, ade rase naik roller coaster lah... bagi aku biasa je, macam naik permainan yang ade kat fun fair tuh. rasenye DISCOVERY  kat funfair tuh lagi menakotkan.

hari ini, sampai, check in kat Tune Hotel. peh, sumenye nak kene tune. hampeh sungguh. korang bayangkan, tv dah ade sebijik melekat kat dinding, tapi kalo nak tengok siaran, sila bayar ye. siap macam prepaid plak tuh. gile budget sungguh ini hotel. mau kalo dia kate berak 2 kali je sehari. mau sembelit aku…

kene tinggal

Imej
beberapa jam lagi nak terbang. sume dah kemas dalam bag. satu bag je. hmm. dalam dilema nak tinggalkan budak 2 ekor tuh. agak2 ok ke tinggalkan 3 hari ni. dorang pembersih sikit, kalo toliet dah penuh. sanggup dia tahan sakit perutnye itu. ish! harap2 oklah. makan pun tak berkira. hmmmm...
bukan ape, sebelum ni, gegirl dan adik suke makan wet food, jarang nak makan biskut. memang demand sikit. selalunya rebus ikan untuk dorang ni. suke sangat. sampai tulang pun tak tinggal! biasenye, kalo balik kampung, akan bawak dorang sekali. tapi kali ni nak jalan jauh..so, tak boleh la...
adik pulak jenis nak keluar rumah je.. risau kalau dia terkeluar dari rumah. dah la jenis tak tahu carik jalan balik. adik...adik... macam pagi tadi, gegirl dok bising2. rupanya, adik dah keluar pegi jalan2 tah ke mana. bila aku panggil nama adik, dengar sayup2 suara dia. oh...nasib baik ada, cuma adik tak tahu jalan balik ke rumah. dia kompius rumah kat tingkat bape.. ehehe.. maklum lah ruamh flat. lebih kurang sa…

dating dengan AZLAN ZAIDI

Imej
eh? sape AZLAN ZAIDI? hooo... hurup besar lagi ye. beliau adalah suami aku. hehe. insan yang bertakhta di hati selepas cinte berok makyeh. hahaha~ lelaki ini banyak mengajar aku erti kehidupan. erti kasih sayang. lelaki ini yang mengubah segala pemikiran aku yang dulu. thanks sayang!

eh, tu bukan beliau. tu adik lelaki aku. alang kolang nama panggilan manje beliau. solo lagi ni. sape berkenan. roger la. banyak kelebihan yang ade selain dapat kakak ipar yang cute miut. hahaha~



hah~ itulah beliau. sedang2 aje lah orang nye. sweet sour. hehe. umur beliau tahun ni 26 tahun 1 bulan 5 hari...hehe.. sayangnye kat si AZ ni!! ok.
sebenarnye tadi keluar dengan AZ ni, dating tengok wayang je pon. dah siap2 makan kat rumah, lepas lunch pegi the mines. sebab dekat aje. malas nak drive jejauh. dah lama sebenarnye tak keluar dating. dulu last, pegi melalak kat alamanda. erm..rasenye mcm dah tak best je dah. terlalu ramai remaja2 yang susah nak cite kat sini. ish!
mula mula nak tengok LBS, tapi penuh pu…

betul ke dalam hati ada taman?

tadi amik henset. lame tak mesej2 dengan kawan2. saje je lah.
tetibe dapat mesej dari anak murid. budak tingkatan 1, lelaki. nama abu *bukan nama sebenar*

"sLamAt Ary GuRu dRi Abu. ;-) SAYANG CIKGU MOLI. (jauh di dasar hatiku inginku teriak aq SLAMAT HARI GURU!!!!!)"

tersenyum aku seketika. teringat kisah si Abu ni. bukan seorang pelajar yang pintar, dan tidak terlalu lemah. ade potensi diri yang boleh di asah. namun bukan mudah nak mengasah potensi tersebut.

*******************************************************************************

"ok, kite dah belajar cara cara nak pasang lampu ye. apa yang perlu awak buat kalo lampu kat rumah tak menyala. dah tahu mana yang rosak...so, kite sambung topik baru minggu depan. ok kelas. terima kasih"

"bangun semua...terima kasih cikgu, maafkan kami cikgu, doakan kami cikgu!" jelas suara faiz, si ketua kelas yang sedikit pasif.

"ok, sapa nak tolong cikgu ni?"

"saya! saya!" abu melulu ke depan, nak…

adik gatal

Imej
okeh. seminggu yang lalu, adik kelihatan miang sekali. beliau meliuk lentok, menggeselkan badannya ke lantai. ah, malas nak layan adik ni. selalunye adik ni gedik aje. hari hari pun begitu. jadi sangat malas untuk melayan beliau. bila dah tak layan. lagi agresif tindakan beliau. panjat tingkap. oh. kita ni rumah kat tingkat 5 adik oiiii! dia boleh layan duduk kat tingkap tu sambil angin sepoi2 bahase melayu ke pipi beliau. sah adik dah gatal menggelenya nih!
******************************************************************************
miauuuuuuu....miauuuuu....miauuuuuuu!!
tu lah dialog dia. hanya itu. kejap masuk bilik air. termenung, miau miau. kejap pegi kat dapur.miau miau... hidu hidu makanan. jamah sikit. kemudian miau miau...
*********************************************************************
satu pagi yang hening, aku nak ke sekolah la. siap2 tengok gegirl je yang ikot aku ke hulu dan ke hilir. adik mane? oh..tido lagi kot. selalunye macam tu lah. cek bilik toilet dia, takde, kat ting…

budak botak

Imej
semalam jumpe budak kecik nih. oh sangat geram.  mama dia name irda, aku panggil kak irda lah. suaminye abg kimi. happy couple dorang ni. budak kecik yang botak ni, pegang macam mana pun, dia diam je. tapi semalam tatau dia menangis sebab ape. lepas aku bisikan kata kata ini.. "laa ila ha illallah..muhammad rasulullah..."
mungkin aku nasyidkan mendayu2 kot. huhu~ -_-"
nama dia Fauzan Hafiy. umur 4 bulan kot. tapi badan dah keras dah. pandai lak tuh. hehe. minuman peberet, opkos la susu cap gantung kan. haha.
tu dia.. ni bukan budak kecik tadi, ni bapak budak. single lagi ni. sape nak leh roger i. hahahaha~ ya ampunnn.. jangan marah yeww~~
tu baju ijau, match maker aku n encik suami. =) tapi sayang seribu kali sayang.....~ nama dia abg jad. baju merun tu, abg bub. keeper paling berjaya tau. susah nak bolos. tapi kadang2 bolos jugak beliau.
* yang pakai cap tu single gak*
kat belakang sana tu patutnye nampak, tapi dalam gamba ni tak nampak pulak, ade noraniza idris. kenai dak? tak kenai.…