Catatan

Tunjukkan catatan dari April, 2010

sudahlah~

hehehe..
its heaven ok!
duduk kat rumah...menunggu elaun masuk hujung bulan ini...harap2 elaunnye penuh macam sebelum ini...jangan la separuh..nak bayar kete lagi..umangaiiihhh..

now, sudah habuis praktikal kat smran, nilai...
yuppp! it was a superb~greatest~moment...sangat rindukan murid2 disana..
semalam pegi interview (it was like borak2 je) n tunggu sekolah call n masuk keje terus..keje guru ganti..for a while lah..ganti guru yang bersalin kat situ...

mula2 praktikal...wah..sangat malu nak mengajar...nak masuk relief class lagi cam hell...ape aku nak buat ni???
tapi, finally....tertunggu2 bila nak jumpe students lagi...
mungkin skolah yang aku dapat ni students baik2..takde masalah disiplin....sangat seronok walopon pagi2 kene bangun 5.45 pagi...hehehe..

lastday kat sekolah, sedih separuh2 je sebab akan dtg ke sekolah tu balik...cume students je tatau...suprise la kot... dapat banyak hadiah...walopon kecil, tetap bermakna okayh!

hari ini hari kedua dok rumah, dah start buhsan dah...
yupp..ke…

Din Beramboi

ape hubungan aku dengan arwah? hah..aku bukan peminat arwah...tapi, arwah banyak buat aku gelak dengan lawak2 dia...dulu, aku mula2 amik kisah pasal arwah, mase mula2 dengar wawancara kat radio, mase tu aku study lagi, hubby yang bagi kat aku suh dengar time bosan2..maklumlah, time belajar dating takat makan kat kafe kolej je..nak enjoy mane nak cekau duit?
tapi sebenarnye pada aku, arwah ni ade time dia kelakar, ade time, dia ni tah pape je lawaknye...bagi aku kadang2 langsung tak lawak ok.. tapi yang aku tahu, arwah dah lame involved dengan dj dan sewaktu dengannye, cume takde 'ong' je..
cume sekarang baru nak naik nama...baru nak menyerlah..macam2 lah yang ade kat tv, Mandi, Wuhai beramboi, jadi juri RL 4...yang kat ERA lak, riuh pagi tu...memang riuh la...siyes..mule2 aku cam tanak dengar, sebab paknil asek gelak je skrip dia..hehe..
tapi, sejak aku praktikal dan perlu berulang alik ke tempat praktikal, aku perlukan bunyi yang riuh rendah supaya boleh bawak kereta laju2..hah…

April Fool..ape yang korang semua tahu...~

kenakan kawan, lepas tu gelakkan..
sambil menyebut..."april fool!!!"
korang tahu tak yang April fool ni adalah hari meraikan kejayaan kaum yang berjaya mempermainkan dan memperbodohkan umat islam? sape2 yang dok suke sangat sambut april fool ni, tolong la..buat la perkara tu, biar selidik dulu..jangan main terima je...

meh bace sikit cerita sedih di sebalik April Fool's Day



sebagai renungan bersama. Setiap kali menjelang 1hb April, sesetengah
orang kita begitu taksub dengan budaya 'pandang ke barat'.
Berbalik kepada perayaan April Fool's Day ini, adalah ia mula dirayakan
sewaktu kejatuhan kerajaan Islam di Sepanyol. Setelah bertapak
berkurun-kurun lamanya di Granada , Sepanyol, kerajaan Islam akhirnya
runtuh diserang tentera-tentera Kristian.
Penduduk-penduduk Islam di Sepanyol (Moors) terpaksa berlindung di dalam
rumah masing-masing untuk menyelamatkan diri. Tentera-tentera Kristian
bagaimanapun tidak berpuas hati dan berusaha untuk menghapuskan
orang-orang Islam dari Se…