Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2010

takde pape..saje je..=)

Imej
*hadiah besday yang ke 2*

Ya Allah...Terima Kasih untuk Ketenangan ini...=)

February 2010 bakal meninggalakn kite..
sekejap je...selalunya cam tu lah...asal nak tunggu february je, sekelip mata february berlalu...
banyak perkara berlaku bulan ini...haih..

erm..molie tak jadi pindah rumah...
lepas eksiden tu, banyak duit da keluar...
takpe lah...mungkin lain kali...
tenang sikit hati ni..
lega yang teramat sangat...

alhamdulillah~

regards,
molisa

routine

Imej
Alkisahnyer.... ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ selepas kemalangan itu... molie kene gerak sendiri ke nilai...i mean...public transportation...gilo~ memang gilo.. nak je dok menumpang di rumah kawan, tapi hati ini tidak sampai hati nak meninggalkan sang suami dirumah...walopon cuma 2 malam...hmm..sape nak buatkan air milo yang terlebih susu tu? sape nak goreng2 makanan, incase sang suami lapar dikala malam menjelma... takdak orang lain dah....ni dia...sang bini ni lah... siyes...mase mule2 kawen dulu, rase geram gak...asek i je kene masak..tapi, bila dia dah naik 4 kilo hanya makan beberapa kali je masakan ku...terus rase, heh~ i masak lah...ape salahnye, dapat pahala tuuuu~
***** eh...ni nak cite pasal perjalanan hari ini lor~~~
jap..sebelum tu, ni dia, mr Ramos...huhu.. ( =_='')



**tu dia** bagi molie...kemek camni, calar kat atas bonet tu...sangat2 menyedihkan, sebab ni my first car yang hubby bagi..ramos ni, tak sempat dibayar bulanan lagi...dah macam2 dia kene...mungkin molie ade wat …

ujian lagi

eksiden tadi..
abes kete...sian ramos...

(T_T)

aku seorang guru

cewah~!
tajuk agak2 boleh buat tajuk drama atau telemovie tak...?? takkkk~~!!! haha..tajuk karangan boleh la...
hmmm...
sedar tak sedar (buat buat tak sedar sebenarnya) dah 7 hari masa cutiku berlalu...
sebenarnye ada tugas cuti seminggu ni...tapi saye malas....saye tidak mahu mencampuradukkan segala cuti dan segala kerja..ya...cikgu ni banyakkkkk sangat kerja adik2..bukan setakat datang mengajar kat kelas ok..
ya..mak saye cikgu..
dari dulu mak kate, keje la selain cikgu...jadik la bende lain..bende? abaikan ok..cari lah kerja selain cikgu...
mak kate jadik cikgu susah naik pangkat....gaji takat tuuuu je...kerja pulak melambak aje..
saye angguk2 kepala..buat2 faham sudah..kang panjang pulak ceritera mak tu..
memang...memang saye avoid nak jadik cikgu ni...tidak akan memilih kerjaya itu..
tapi, bagaikan berjodoh, akhirnya saye seorang guru..eh..cikgu...ala..sama je lah kan...
saye bukan belajar masuk U untuk jadi cikgu...tidak~ saye hanya suka2 memilih kerjaya ini...sebab takot takde keje nanti.…

=)

Imej
tahniah buat kawanku yang sudah pregnant, dan sudah selamat melahirkan baby yang comei2..hehe..
doakan daku plak yea...=)

p/s: comei dak i lukis? i gune paint je..hehehe,...

regards,
molisa

Happy Birthday to Me~

Imej
Happy birthday to myself...on 17 february 2010..
i am 25 now..

(~ _ ^)


regards,
cikgu molisa

semalam dan hari ini punya cerita

Imej
haih~ panas
semalam hujan dipetang hari..bukan ditengahri..
panas-panas macam ni, layan kalau dapat sirap limau ais ni~
tapi macam biase la..nak buat tu..ala-ala malas banyak sedikit..
baru lepas ym dengan kawan adik..borak2..perghh..kat sane (korea) tengah winter..
sedap tu...free-free je boleh wat ABC spesel..hehe..
lupe plak..dalam peti ais ade ABC semalam...haha..
erm~ semalam ade tugas, amik adik kat hentian serdang..diamanahkan oleh mama kerana beliau dating dengan papa..hehe..so..da fetch adik..bawak adik g makan, sebab dia da stuck in that bas from JB-SERDANG 6 hours~!!
siann adik kannnnn~
we decided bawak adik makan kat RIANG RIANG..nearby rumah kami lah..selambe je oder ni..ok bang, bagi chicken chop, rojak buah, ABC, nasi goreng pataya dan air suam~! cewahh..oder..haha
so, saye pon bertanye kepada suami terCINTA..

dialognye:

saye: 'sayang, sayang belanje kan?'..hehe..(ayat biase la nih)..

My Sayang: "eh, papa ade sikit je, sebab kan bagi mama rm150 semalam?"

saye: '…

CNY~!!!

oh~
akhirnya...setelah sebulan berpraktikal..(penat ok)
pagi2 bangun 5.45 pagi...selalunye 5.30 pagi...siap2..tunggu azan subuh, solat n turun panaskan enjin kereta..
yup..dalam 5 minit..gerak ke nilai....whoaaaa~
highway pagi2, HEAVEN~! hehehe....
harap2 tiada surat speed trap sampai ke rumah....
sampai di sekolah, biasenye around 7.20 am sebab pekan lama nilai jam sikit...sebab ade 3 sekolah kat situ, cina, india, melayu...sekolah 1 malaysia lah katakan~..
sampai sekolah, punch in, buat RP..masuk kelas...relief kelas...meeting...blablabla...hehe
balik around 3pm or 5 pm...huh~ gile tak?
last month been busy with sukan sekolah...mine is YELLOW...and the winner issssss....yellow~!!!
hehe..walopon penat tiap2 petang bersama mereka..but semua ni berbaloi sangat2..
seronok melihat kerenah mereka..ada yang nakal sangat2..tapi bukan jahat ok..=)
akhirnya, sebulan, sapatlah daku bercuti selama seminggu nih..oh..mahu memanjakan diri...i need beach~ nak mandi laut...mandi sungai...panjat bukit broga hah…