Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2010

Kalimah ALLAH

Imej
ASSALAMUALAIKUM....

tadi bukak email....jarang bukak email yang satu ni...
ade dapat email, seorang kawan yang hantarkan pada saye...
ade akal..pakai~






p/s: sudah2 la.. jangan kelirukan lagi..

arghh..!!

ya Allah..
berangan mase bawak kete tadi..
nasib baik sempat brek...
bas kat belakang pon bagus gak...cepat2 brek, tak hentam saye..

ya Allah..
terima kasih..

Alhamdulillah..

isnin yang kedua

fuhhhh~
last monday, lapor diri..it was like...what?? me? late??? haha..padan muke ok..saye lewat hari pertama kerana saye tidak tahu pekan kecil itu akan jem pg2..sebab..disitu...ade sekolah 1 malaysia..huh~
ok.terlepas perhimpunan yang pertama...T_T
then, kene start masuk kelas ASAP...relief pon memang perkara wajib lah..1st time jumpe students..huhuhu..debar..dupdap..dupdap...tapi end up...macam best~!

ini adalah isnin yang kedua.
oh~ isnin takde kelas mengajar..but, WAJIB ade ganti class..takpe...takpe..=)
tadi, saye buat game main cube yang ade colour2 tuh..
irfan, haziq dan amirul (kot?)...dorang selesaikan cube tu dalam mase less than 10 minutes..fuh~
baru form 1 tu...
pastu dah main sangat sampai kelas bising, ape lagi, tunjuk la kuase ni..rampas cube tu...dahh...menangis pulak....adehhh..
ok..ok..
harap minggu ni lebih banyak perkara best! esok jaga budak2 berlatih sukan..
chiow~!

esok praktikal

haih...
wish me luck all~!
esok akan dimulakan dengan permulaan yang baik
takpe lah susah sikit berulang..nak buat camne..

go ustazah molisa go~!

=)
p/s~ ustazah sebab skolah agama..then kene hafal lagu skolah..dalam bahasa arab..yeahh~!

salam~

Air mata RASULULLAH SAW

Tiba-tiba dari luar pintu terdengar seorang yang berseru mengucapkan salam. 'Bolehkah saya masuk?' tanyanya. Tapi Fatimah tidak mengizinkannya masuk, 'Maafkanlah, ayahku sedang demam', kata Fatimah yang membalikkan badan dan menutup pintu.
Kemudian ia kembali menemani ayahnya yang ternyata sudah membuka mata dan bertanya pada Fatimah, 'Siapakah itu wahai anakku?'
'Tak tahulah ayahku, orang sepertinya baru sekali ini aku melihatnya,' tutur Fatimah lembut. Lalu, Rasulullah menatap puterinya itu dengan pandangan yang menggetarkan.
Seolah-olah bahagian demi! bahagian wajah anaknya itu hendak dikenang.
'Ketahuilah, dialah yang menghapuskan kenikmatan sementara, dialah yang memisahkan pertemuan di dunia.
Dialah malaikatul maut,' kata Rasulullah, Fatimah pun menahan ledakkan tangisnya. Malaikat maut datang menghampiri, tapi Rasulullah menanyakan kenapa Jibril tidak ikut sama menyertainya.
Kemudian dipanggilah Jibril yang sebelumnya sudah bersiap di ata…

hilang

ish..mane lah hilang semangat nih..
study~
study~
study~!!!!!


(~_~')

kenangan manis

salam semua..
semalam adalah hari terakhir hubby di UPM..
semalam juga, kali terakhir kami makan2 bersama keluarga opis di ZD..seronok..=)
ade pari asam pedas, ikan bakar, kuah asam, ayam panggang, kangkung goreng, tempoyak...semua best~!
that time..memang tak rase ape2 lagi..
rase nak melantak je..hehehee....

bila jam dah pukul 5.00petang...
masing2 dah nak balik...sorang2 wish goodbye, n goodluck..
yang tak rapat sangat memang tak kisah...sebab tak de perasaan sgt..
dengan orang yang selalu amik berat dan rapat tu yang buat kite rase sedih..
mula2 cikmat, dia banyak bagi pesanan kat hubby..kat molie pun..dia nasihat gak..dia memang bos yang baik..tak pernah jumpe bos sebaik dia..yang sangat ambil berat, dan jujur menjadi ketua...dan dia sangat happening~!!
cikmat ni suke wat keje2 yang best waktu masa rehat dalam pukul 1 -2 petang tu...
macam2 aktiviti, masak2 ade, kait buah pelam ade, kait buah durian..?, BBQ...aduhai...ade aje...=)
yang seronok, dia la tukang buat semua tu...kami ni hantam mas…