mari ganti tempat pasang plug yang rosak.

haa... ingatkan susah sangat nak ganti balik bende alah yang rosak ni... rupenye sekacang tanah jerr~
ini lah penangan bila tak tahu nak buat ape lagi kat rumah ni... maklom lah.. baru berdua.. kang tahun depan dah masuk bertiga... tak tahu lah ape nak jadik dengan blog ni... hehehe..=)

 okay..inilah tempat pasang plug yang dah terbakar tu... sebenarnye dah lame rosak, start kami mula masuk rumah ni... tuan rumah kate tak rosak..padahal rosak jerrr! masuk tempat plug ni dah yang ke 3 kot bende rosak kat umah ni... biar lah... jaga lah mane yang kami boleh jaga.. tuan rumah macam tak bape nak amik tahu je.. sedih juga seposen dua...
 gambar dari kamera telefon tidak memuaskan. tak dapat tunjuk kat korang tang mane yang melt (cair) tu. nasib baik masa mak aku guna, dia sedar....kalo tak....fuhhhhh~
 dari pandangan depan kesisi sikit, nampak tak? kotak yang berlubang belah kanan tu nampak terbakar kan? memang dah terbakar pun! masa mak aku sedar, plug tengah berasap.. fuh! bahaye beb!
 dok ralit (baca: asyik) bukak dan pasang balik wayar L,E dan N tu aku tak sempat nak snap gambar...sedar-sedar aku dah pasang skru dah... hehehe..
alah, mende mudah je.. korang sume boleh buat nanti...=) (kalo rosak..kalo tak rosak jangan gatal-gatal tangan)
L : Life - hidup
E : Earth - bumi
N : Neutral -neutral laaaa

aku wajib tahu, sebab aku cikgu KH ok. bende macam gini kene ade dalam kepala.. =)

bila dah berjaya pasang, ingat nak try test pakai test-pen jen.. tapi test pen pulak mentol dah rosak.. tak menyala.. jadi terpaksa lah guna seterika.. hehehe.. okey lah tu kan.

jadi... amaran keras buat yang mahu menggantikan apa-apa sambungan eletrik kat rumah tu, pastikan anda matikan dulus suis utama. kalau tidak, arwah la nanti....hehehee

Ulasan

nadiah berkata…
eh molie buat sndiri ke? wah pndainya..aah, kalu nk gnti pape, wajib tutup suis utama kan, bahaya. tak pasal2 kan....

emm mcm dlm berita BH arini, pengantin baru mati sebab tukar mentol. :(
chekgu Moe berkata…
nad...haah..tadi buat..hehe.. tunggu husband buat kesian pulak kat dia..takde masa.. balik dah malam, naik motor sejam..penat...kite lah buat kan..
tapi senang je..hehe...=)

mula2 takot gak..kang ade masuk paper kang..tapi alhamdulillah..=)

Catatan popular daripada blog ini

TAMAN BURUNG DI MELAKA

apa itu shingles?