~we have been together~

umur belog saye

Daisypath Friendship tickers
Tema Mistik Bhd.. Dikuasakan oleh Blogger.

Selasa, Disember 21, 2010

jiran

syukur Ya Allah.. baby sudah 6 bulan 2 hari dalam kandungan.. :) bukan main menendang lagi dalam tummy mommy ni haaa~

oh ye, weekend sangat penat, sebab berjalan aje keje mommy ni.. seminggu yang lalu ibu dan adik-adik datang ke rumah. rumah sangat meriah. tapi ade gak bende yang tak best berlaku.. yang tak best tu buang jauh-jauh okay!

owh, semalam last exam spm! fuhhh~! budak-budak siap buat countdown.. mau mengamuk ketua pengawas! haha

balik dari mengawas, dapat msg dari kaklin, alhamdulillah, kaklin dah selamat bersalin dan dapat baby boy! hoyeahhhh!! serunutnye~~ nanti nak pegi melawat!

sampai rumah, park kete dulu, alihkan kete satu lagi. dan masa nak masuk rumah, tibe-tibe...

jiran : dik... abe ado...?
aku: takde, dia belom balik...kenape ye?
jiran : oo.. gini... bini abang mengandung... dia alah sikit dengan kucing.... kucing adik tu tarik banyak kucing lain datang sini laaaaa....
aku : ooOooooOooo.... (dah tu aku nak kene buat ape...?)
jiran : bukan ape, dah muntah-muntah dah tu haaa...
aku : oooOOOoOoOOoooOoo... jap, kucing saye ade berak atau kencing kat umah abg tak?
jiran : takde la pulak.. tapi ade kucing selalu tidur kat sofa abg ni haaa... bukan ape, abg keje malam... (ayat tak de kene mengena)
aku : ooOoOooo.. kucing warna ape tu?
jiran : kelabu... banyak warna lagi.. ade 3 ekor..
aku : ooooOOoOOOOooo.. yang kelabu tuuuuuuu~~ aaa, kucing saye ni memang saye bagi dia pasir untuk membuang, tu haaa (sambil tunjuk litter box)
jiran : (menjenguk) haaa.. pasir ni boleh tak letak jauh-jauh sikit? adik letak la hujung-hujung sane tuuu..
aku : memang sebelum ni saye letak kat hujung-hujung sane, tapi sebab hujan saye alihkan....
jiran : .........
aku : senyum je sambil dalam hati.. dah sebulan lebih aku duduk sini, baru hari ni kau nak bertegur sapa dengan aku, tu pun sebab nak komplen kucing tido kat sofa engko.. mintak maafla bang, kucing saye tidur dalam rumah, atas tilam lagi~

ni lah jiran yang "baik" ye.. sejak aku mula-mula angkut barang nak masuk rumah ni, kata-kata aluan yang aku dapat ialah..

"nak pulak ye tuan rumah ni betulkan rumah"

ape niat dia tatau lah.. aku tengok owner rumah ok je, walopon lain agama...
mulut anak-anak dia jangan cakap laaaa~ memang takdak insurans... mau juga kene pelempang kalau takde iman!

ah, kalau nak cakap banyaaakkkk bende nak bagitau kan... tapi tak baik..cukup la pasal kucing ni....
so, aku dah letak gegirl dalam rumah je... pasir pun letak dalam bilik air.. kalau lepas ni ade komplen lagi... tahu lah aku nak sound macam mane...

bila suami aku balik.. aku beritahu lah,
suami aku kata,
kenapa mama tak cakap macam ni kat abg tu..

"bang, saye ade masalah la dengan buaian abang ni... sakit telinga bila anak-anak abang main buaian ni.. dah macam besi buruk dah.. ape kate abang usaha letak minyak ke.. angkat buai tu letak hujung-hujung sane sikit ke... boleh ye bang? "

aku mampu ketawa je.. haah ek, kenapa aku tak komplen pasal buai yang memekak dari pagi sampai petang tu eh?

jadi, biarlah orang buat kat kite.... jangan kite buat kat orang~

6 ulasan:

Puan aiNa Rahman berkata...

laaa...boleh pulak camtu. komplen kat orang tau, diri sendiri xnak cermin lak. ayooo..susah gak dapat jiran cmni ek. seb baik umah aina atas angin..so, kt situ x dibenarkan bela membela..klo x, aina pun nak bela meom jugee. hehe

nadiah berkata...

emm anak jiran org dulu suka curi selipar tau, even selipar jepun pon dia rembat. hish!!

org dh linked molie.

mizzbutterfly berkata...

hahhaha mcm2 kerenah dorang ni... good idea ape husband cikgu molie... kalo saye da lazer habis da..
tp kena berpada-pada la..kan..

chekgu Moe berkata...

aina~ itu laaa.. kite tak kesah lagi dia nak komplen, tapi sebab komplen tu baru dia nak tegur kite..mcm sedih la jugak...nampak sgt kan... nasib baik gegirl jenis faham bahase, tak bagi kua umah, dia dok je diam2 depan pintu...hehehee...

chekgu Moe berkata...

nad~ hoh...peliknye! haha..macam2 kan perangai manusia ni...=)

chekgu Moe berkata...

mizz~ tu la... entah la.. tak terluah kat dia.. padahal bende tu salah satu masalah gak kan... tapi kite konsider je ngan dia... biase la..ati manusia ni lain2... pokok pangkal sabar..=) jgn main sound je kan...=)

~kawan-kawan blog yang comel dan hensem~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

jeng jeng jeng

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign