~we have been together~

umur belog saye

Daisypath Friendship tickers
Tema Mistik Bhd.. Dikuasakan oleh Blogger.

Khamis, Julai 29, 2010

cik, sila jangan buat macam ini

salam 1 malaysia buat semua. :)

hari yang sepatutnya indah sudah dicemari oleh sedikit insiden yang tidak best! usai berjumpa kawan-kawan di fakulti tempat aku belajar dulu, aku bergerak pulang ke rumah. kena lah balik sebelum suami sampai. tak manis la kan. melainkan ada hal yang perlu disiapkan. ok lah kan. ;)

dalam perjalanan, aku singgah di kedai binatang peliharaan. beli pasir dan biskut untuk gegirl dan adik. lame tak beli makanan yang sedap sikit. hehe. comel betul kucing-kucing kat kedai. untuk dijual semuanya. ada seekor kucing putih, bermata biru mengiau-ngiau. nasib baik duit tak de. hehe.

sebelum balik, ternampak kedai menjual barangan bayi. kebetulan, ada benda yang dicari. berhenti kejap. pilih pilih. dah jumpa. bayar dan sampai di kereta......


baikkkk punya parking. ok. sabar. aku pun periksa kat dalam kereta, ada budak lelaki, masih disekolah rendah, dia menunjukkan tanda tunggu. aku lihat ada beg tangan, ya, perempuan yang memandu kereta itu. tak mengapa. aku tunggu...

sudah 10 minit berlalu, akhirnya datanglah seorang wanita, 10 tahun tua dari aku mungkin. tiada respon dari wanita itu. aku menghampiri wanita itu,

aku : hai, izit your car?
wanita : yes, y?
aku : u should park at parking lot, u can't simply park here.
wanita : i  tatau
aku : ???

sekurang-kurangnya cakaplah "sorry". berbudi bahasalah. aku tunggu 10 minit, aku boleh cakap elok-elok lagi. dia boleh buat tatau~tatau. kalau dengan ibu aku, mahu kena sound sedas dua. aku ini berhati lembut, mahu memaki berfikir dua kali. -_-"

sudah lah dia tinggalkan anak di dalam kereta dengan enjin kereta masih hidup. tak serik dengan berita yang dipaparkan kah?

note for safiyya amani, auntie dah jumpe hadiah untuk kamu. yeaaaa~~~~~ suke suke.

9 ulasan:

Amir Izzat berkata...

hurm..biasa ar tue.. adoi2..kalau terjadi kat diri sendiri(anak ilang) barulah nak cari..kan/ bahaya woo letak anak dalam keta..huhu

chekgu Moe berkata...

amir izzat~ betul tu. dah la baru2 ni dah ada berita pasal org larikan kereta, ada anak2 dalam tu...tak ambil iktibar

Am berkata...

tu la. aduhh. orang kita lalai. pastu da kene baru nk sedar. sampai bila ntah.

chekgu Moe berkata...

betul tu am~ dia nak kene rasa dulu, baru nak insaf...

Dancin' Daffodilys berkata...

yeye kate safiyya!

bile mau dtg ni??

Dancin' Daffodilys berkata...

yeye kate safiyya

bile mau dtg jenguk saye??

:) x saba jumpe aunty

chekgu Moe berkata...

masih berkira-kira dengan tarikh. bagi safiyya kuat dulu..nanti aunty bawak rombongan cik kiah ye..hehe... aunty lagi tak sabar jumpe safiyya. hari2 tgk gambar safiyya.hehehe

Dancin' Daffodilys berkata...

hehehe..
aunty, safiyya dah ade gambar baru lg.. nani suruh mama upload.. tgk lg k..hihiii sayang aunty molie!! mwa mwa

chekgu Moe berkata...

hehehe...yeke..aunty dah tengok video safiyya..comel..haha..
cayang safiyya jugak~~!! <3

~kawan-kawan blog yang comel dan hensem~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

jeng jeng jeng

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign